Decizie neaşteptată! Coreea de Nord şi Coreea de Sud au refuzat să se înfrunte în sferturile Campionatului Mondial de tenis de masă. Ce se întâmplă pe tabloul de concurs pe care evoluează şi România

3 mai 2018 10222 afişări Tenis de masa
Decizie neaşteptată! Coreea de Nord şi Coreea de Sud au refuzat să se înfrunte în sferturile Campionatului Mondial de tenis de masă. Ce se întâmplă pe tabloul de concurs pe care evoluează şi România

Echipele reprezentative ale Coreei de Nord şi Coreei de Sud au refuzat, joi, să se înfrunte în meci direct în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă de la Halmstad, Suedia.

Cele două echipe feminine s-au prezentat în faţa arbitrilor şi au anunţat că nu vor juca una împotriva celeilalte, solicitând în schimb ca în semifinala care se va disputa vineri, 4 mai, să evolueze o echipă unită a Coreei. Decizia a fost negociată în trei - federaţiile naţionale ale celor două ţări şi reprezentanţii Federaţiei Interrnaţionale de Tenis de Masă.

Preşedintele ITTF, Thomas Weikert, a condus şedinţa în care a fost luată această decizie. "Când am făcut anunţul în faţa consiliului director, echipa unită a fost primită cu ovaţii în picioare din partea delegaţilor care şi-au arătat imediat sprijinul pentru această decizie istorică", a declarat Weikert potrivit site-ului oficial al forului pe care îl conduce.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud au evoluat împreună pentru ultima dată la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă din 1991. Acest mesaj clar de pace şi unitate vine după ce, în iarnă, sportul mondial a sărbătorit un alt moment de referinţă - la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyongchang cele două ţări au trimis o delegaţie comună, care a terminat întrecerea pe locul şapte în clasamentul pe medalii - cu 5 medalii de aur, 8 de argint şi 4 de bronz.

  • Echipa unită a Coreei va înfrunta, vineri, 4 mai, învingătoarea sfertului de finală dintre Ucraina şi Japonia.
  • România luptă şi ea, joi, în sferturile de finală ale CM de tenis de masă cu reprezentativa feminină a Hong Kong-ului (detalii AICI).
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.