La finalul anului trecut oficialii CSA Steaua București s-au aflat la un pas de a da o mare lovitură pe piața sportului intern. Atât din punct de vedere al imaginii, dar si a valorii omului din sport.
Reprezentanții clubului din bulevardul Ghencea își propuseseră să atragă un nume de referință al mișcării sportive din România care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă partea de organizare a clubului stelist.
Așa se face că s-au gândit să-l aducă la Steaua pe Octavian Bellu, cel mai valoros antrenor din toate sporturile la nivel mondial, titulatură dată de cei de la Cartea Recordurilor.
Steliștii, cu acordul Ministerului Apărării Naționale, pregătiseră în acest sens un buget serios. Potrivit surselor ProSport reputatul tehnician a declinat cu diplomație oferta.
„Pentru Steaua ar fi fost un adevărat boom. Nu doar de imagine. Au fost la pas să obțină semnătura. Acum le rămâne o singură variantă: să caute soluții”, a precizat sursa ProSport care activează în cadrul clubului militar.
Conducerea Clubului Sportiv al Armatei se află într-o stare de provizorat din mai 2023, când colonelul Ștefan Bichir l-a înlocuit pe Mădălin Hîncu. Se zvonește că viitorul comandant al clubului ar putea fi Camelia Potec.
Chiar dacă s-a retras de la conducerea echipei de gimnastică feminină a României, Octavian Bellu, este o personalitate puternic ancorată în lumea sportului olimpic.
El activează de ani buni în cadrul Comisiei Tehnice a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cuvântul său având o mare greutate atunci când se iau anumite decizii în cadrul acestei departament tehnic.
Bellu pregătit loturile olimpice, participând la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, 16 ediţii ale Campionatelor Mondiale, 13 ediţii ale Campionatelor Europene, 5 ediţii de Cupă Mondială, 11 ediţii ale Campionatelor Europene de Juniori.
În 2007, World Records Academy i-a înmânat premiul pentru „cel mai de succes antrenor din lume”, Octavian Bellu având în palmares 16 medalii olimpice de aur, 9 de argint, 14 de bronz şi peste 280 de medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice.
Sub coordonarea sa, echipa de gimnastică a României a câștigat cinci titluri mondiale şi două titluri olimpice, precum şi numeroase premii individuale. În 2009 a fost inclus în International Gymnastics Hall of Fame.
Cu toate că au existat unele tentative din partea conducerii Federației Române de Gimnastică de a-l convinge atât pe el cât și pe antrenoarea Mariana Bitang de a prelua din nou lotul național al României, cei doi au refuzat.
S-au implicat doar în proiectul „Țară, țară, vrem campioane!”. Un proiect de mare succes care a lansat actuala generație de gimnaste care a participat la Jocurile Olimpice de la Paris.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER