Zi de excepţie la Soci, pentru scrima tricoloră! România a cucerit trei medalii de bronz la Campionatul European de cadeţi, în probele pe echipe

6 mar 2018 323 afişări Scrima
Zi de excepţie la Soci, pentru scrima tricoloră! România a cucerit trei medalii de bronz la Campionatul European de cadeţi, în probele pe echipe

Scrima românească dovedeşte că are viitor. Luni, 5 martie, delegaţia tricoloră prezentă la Campionatele Europene de cadeţi şi juniori de la Sochi (Rusia) aa obţinut trei medalii, toate de bronz, în competiţii pe echipe care denotă forţa grupului. Medaliile au fost obţinute în probele pe echipe pentru cadeţi la: spadă feminin, sabie masculin şi floretă feminin.

SPADĂ CADEŢI FEMININ ECHIPE

Proba de spadă cadeţi feminin pe echipe s-a desfăşurat cu 16 formaţii la start. România a intrat în concurs pe tabloul de 16, contra Marii Britanii şi a încheiat ziua cu o superbă victorie cu Israel, în finala mică! Pentru România au tras: Mihaela Leonte (CSS Quarto), Andrada Ghica (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS) şi Claudia Durău (LPS Craiova). Antrenoare: Marcela Mincu şi Alina Ciuculescu. Rezultatele spadasinelor noastre în concursul de azi de la Soci au fost:

TABLOUL DE 16 – 45-41 cu Marea Britanie

TABLOUL DE 8 – 45-42 cu Ucraina

SEMIFINALE – 37-45 cu Rusia

FINALA MICĂ – 44-36 cu Israel

 

SABIE CADEŢI MASCULIN ECHIPE

În proba de sabie cadeţi masculin echipe s-au prezentat la start 13 formaţii. România a intrat în concurs direct pe tabloul de 8 şi a încheiat ziua cu o victorie entuziasmantă cu Rusia, în finala mică. Trebuie amintit faptul că echipa de sabie cadeţi masculin a României se menţine pe locul trei la Campionatul European pentru al doilea an la rând. În 2017, Matei Aniculoesei, Răzvan Stănescu, Rareş Ailinca şi Andrei Păştin cucereau bronzul la Plovdiv. Pentru echipa noastră au tras azi la Soci următorii: Rareş Ailinca (CSM Braşov), Andrei Păştin (CS Dinamo), Elton Dincă (CS Riposta) şi Alexandru Zmău (CSM Iaşi). Băieţii au fost coordonaţi de pe margine de tehnicianul Rareş Dumitrescu. Rezultatele sabrerilor noştri în concursul de azi de la Soci au fost:

TABLOUL DE 8 – 45-38 cu Polonia

SEMIFINALE – 40-45 cu Ungaria

FINALA MICĂ – 45-28 cu Rusia

 

FLORETĂ CADEŢI FEMININ ECHIPE

Proba de floretă a pornit cu 15 formaţii. România şi-a început ziua pe tabloul de 16, într-un meci împotriva Turciei, şi a încheiat-o cu o victorie clară în finala mică, în faţa Letoniei. Şi pentru echipa de floretă cadeţi feminin a României este al doilea podium consecutiv la un Campionat European. În 2017, la Plovdiv, Anca Săveanu, Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe şi Raluca Drăghici deveneau vicecampioane europene după o finală pierdută în faţa Italiei. Azi, la Soci, au tras pentru România: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA Bucureşti), Andreea Gheorghe (CSA Steaua) şi Karina Vasile (ACS Balestra). Antrenor: Florin Gheorghe. Rezultatele floretistelor noastre în concursul de azi de la Soci au fost:

TABLOUL DE 16 – 45-19 cu Turcia

TABLOUL DE 8 – 45-38 cu Polonia

SEMIFINALE – 30-45 cu Rusia

FINALA MICĂ – 45-35 cu Letonia

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.