UPDATE Simona Pop: "Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri. Nu intenţionez să-mi iau cetăţenie maghiară". MTI scrisese că spadasina va aplica pentru cetăţenia maghiară

2 sep 2016 23068 afişări Scrima
UPDATE Simona Pop: "Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri. Nu intenţionez să-mi iau cetăţenie maghiară". MTI scrisese că spadasina va aplica pentru cetăţenia maghiară

UPDATE 18:30 Simona Pop a vorbit pentru ProSport, în această seară, despre articolul apărut în MTI: Campioana olimpică neagă informaţia potrivit căreia ar intenţiona să-şi ia cetăţenie maghiară. "Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri, nu intenţionez vreodată să-mi iau cetăţenie maghiară!"


Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, i-a trimis Simonei Pop o scrisoare de felicitare după ce spadasina a cucerit cu echipa României medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, informează agenţia de presă MTI.

România a obţinut singura medalie de aur la JO de la Rio prin echipa de spadă feminin, din care a făcut parte şi Simona Pop, sportivă născută la Satu Mare. Campioana olimpică a spus pentru MTI că în copilărie a comunicat numai în limba maghiară, dar mai apoi a urmat liceul şi universitatea în limba română.

După ce a câştigat medalia olimpică la Rio cu echipa României, Simona Pop a postat pe o reţea de socializare un mesaj de mulţumire, scris atât în limba română, cât şi cea maghiară. Astfel, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis prin intermediul Annamariei Bekefi, consulul Ungariei la Cluj, o scrisoare de apreciere faţă de performanţa sa, dar şi pentru mesajul afişat de Pop.

Pop a vorbit pentru agenţia de presă MTI şi despre planurile sale. Spadasina a mărturisit că a dorit să aplice pentru cetăţenia maghiară în urmă cu câţiva ani, dar nu a fost posibil, deoarece este legitimată la CSA Steaua, clubul sportiv al Armatei Române.

“După ce mă voi retrage din sport şi voi părăsi armata, cel mai probabil voi aplica pentru cetăţenie”, a declarat Simona Pop pentru MTI.

Spadasina Simona Pop este campioană olimpică la Rio (JO 2016), dublă campioană europeană în 2014 şi 2015, vicecampioană europeană (2013), vicecampioană mondială (2015), o medalie de bronz la CM din 2013 şi CE din 2015.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.