Se reface cvartetul de spadă pentru Rio. Măroiu: "Am revenit în lot pentru a-mi duce visul la bun sfârşit"

10 ian 2015 315 afişări Scrima
Se reface cvartetul de spadă pentru Rio. Măroiu: "Am revenit în lot pentru a-mi duce visul la bun sfârşit"

Anul 2015 a început cu două veşti bune pentru scrima românească: Loredana Dinu (29 ani) şi Anca Măroiu (31 ani) au revenit de la 1 ianuarie în lotul de spadă seniori feminin al României.

Lotul lărgit, în care acum se regăsesc cele patru spadasine care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, pregătit de Dan Podeanu şi George Epurescu, se află în cantonament la Cheile Grădiştei, cu gândul la obiectivul cel mare: calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.

Mă simt foarte bine între fete. Pe multe dintre ele le cunoşteam şi nu au fost probleme de readaptare. Am revenit în lot pentru a-mi duce visul la bun sfârşit, pentru a câştiga o medalie la Jocurile Olimpice. Visul oricărui sportiv de performanţă este acela de a cuceri o medalie la Olimpiadă. Cum la Londra nu am reuşit, motivaţia pentru Rio este foarte mare. Psihic sunt foarte bine, iar din punct de vedere fizic trag din greu pentru a reveni la forma iniţială. Clubul Steaua şi domnul preşedinte George Boroi mi-au spus că îmi acordă tot sprijinul, aşa că nu-mi rămâne decât să trag tare şi să încerc, alături de celelalte fete, să urc pe podium la Rio”, a declarat Anca Măroiu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă.


Loredana Dinu şi Anca Măroiu s-au alăturat echipei conduse de Ana Maria Brânză şi Simona Gherman. Foto: FR Scrima

Am revenit în lotul de spadă cu un singur gând: obţinerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Mă simt foarte bine, dar am foarte mult de muncă. E greu să revii rapid la forma iniţială după o pauză aşa de lungă. Îmi doresc doar să fiu sănătoasă pentru a putea munci şi pentru a-mi putea realiza obiectivul. Încep această etapă alături de un club cu tradiţie şi rezultate în scrimă, Clubul Sportiv Dinamo, care mi-a oferit şansa să îi reprezint, şi sper că împreună vom face o echipă de succes”, a spus şi Loredana Dinu pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Scrimă.

Ana Măroiu şi Loredana Dinu s-au retras din activitate după Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, ca şi Simona Gherman, revenită pe planşă la începutul lui 2014.

Loredana Dinu (29 ani)

  • s-a născut la Craiova
  • este dublă campioană mondială cu echipa de spadă a României (la Paris, în 2010 şi în Catania, în 2011)
  • este dublă campioană europeană cu echipa de spadă a României (aur în 2008, la Kiev şi în 2011, la Sheffield) şi vicecampioană, tot cu echipa, în 2012, la Legnano

Anca Măroiu (31 ani)

  • s-a născut la Craiova
  • este dublă campioană mondială cu echipa de spadă a României (la Paris, în 2010 şi în Catania, în 2011)
  • este triplă campioană europeană cu echipa de spadă a României (aur în 2006, la Izmir, în 2008, la Kiev şi în 2011, la Sheffield) şi vicecampioană, tot cu echipa, în 2012, la Legnano
  • are în palmares două medalii europene cucerite în proba individuală de spadă (bronz în 2006, la Izmir şi argint în 2012, la Legnano)

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.