Prima campioană a României la Jocurile Europene de la Baku, spadasina Ana Maria Brânză. "Este ceva istoric. A fost dificil, dar a fost ziua mea". Vineri, Ana trage pentru un alt AUR, cu echipa

24 iun 2015 327 afişări Scrima
Prima campioană a României la Jocurile Europene de la Baku, spadasina Ana Maria Brânză. "Este ceva istoric. A fost dificil, dar a fost ziua mea". Vineri, Ana trage pentru un alt AUR, cu echipa FOTO: FRScrima

Spadasina Ana Maria Brânză a spart gheaţa la Jocurile Europene de la Baku şi a cucerit prima medalie de aur pentru România, la individual.

Cu o zi perfectă pe planşă şi în urma unei finale echilibrate în care s-au dat nu mai puţin de opt tuşe duble, vicecampioana olimpică de la Beijing a reuşit să o învingă pe rusoaica Yana Zvereva, cu 15-11. „Este ceva istoric, deoarece numele meu va rămâne peste ani şi ani. A fost dificil, dar a fost ziua mea. Am venit la Baku să mă bucur de scrimă. M-am simţit relaxată, calmă. Uneori, lumea îmi spune să fiu mai serioasă când concurez, dar aşa este felul meu. La începutul zilei îmi doream doar să urc pe podium, dar când ajungi în semifinale este o altă competiţie. Eram relaxată pe final, mereu mă simt aşa când există presiune”, a declarat Ana pentru site-ul oficial al competiţiei.

Aurul cucerit este cea mai importantă medalie la individual obţinută de Ana, după titlul european la individual de la Zagreb, din 2013.România a fost la un pas de a avea o finală românească la spadă, însă Simona Gherman s-a oprit în semifinalele competiţiei.

“Ştiu cât de aşteptat era acest aur. Toată lumea ne spunea: trebuie să veniţi să luaţi aurul, dar evident că ştiam că nu-i chiar atât de simplu. Mă bucur că sunt prima care am adus medalia de aur delegaţiei noastre şi sper să nu fie ultima de aur.La scrimă s-au câştigat trei medalii şi cred că ne-am făcut treaba, dar sper că nu ne vom opri aici pentru că mai avem şanse reale în probele pe echipe atât la sabie, cât şi la spadă. Bineînţeles că o finală sută la sută românească ar fi fost de vis, dar din păcate Simona a obosit şi nu a câştigat în cealaltă semifinală. Poate că acest lucru m-a ambiţionat şi mai tare, aşa că am luptat din toate puterile să câştig finala. Argint şi bronz nu suna tocmai bine aşa că a fost un motiv în plus să câştig aurul”, a mai declarat ea.

Vineri, 26 iunie, va avea loc concursul pe echipe, la spadă, unde România va fi reprezentată de Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran. Fetele sunt campioane europene en-titre la echipe, titlu cucerit în urmă cu câteva zile la Montreux, în formula Brânză, Gherman, Pop şi Dinu.
 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.