Dolniceanu&Co, victorie la tuşă decisivă în Cupa Mondială, la Budapesta

23 nov 2014 415 afişări Scrima
Dolniceanu&Co, victorie la tuşă decisivă în Cupa Mondială, la Budapesta Foto: Florin Gheorghe - www.frscrima.ro

Echipa masculină de sabie a României, condusă de pe margine de Mihai Covaliu, a câştigat duminică concursul pe echipe la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, din Ungaria, cu 45-44 în faţa Italiei, formaţie care a eliminat cvartetul cotat cu prima şansă la trofeu, Rusia (45-38, în semifinale).

Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi George Iancu au câştigat cel mai spectaculos meci al tabloului de opt, singurul duel decis la ultima tuşă, asigurându-şi astfel prezenţa pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Italienii au fost primii care au punctat pe tabelă, primii care s-au desprins pe tabelă la două şi respectiv trei tuşe, chiar din primul releu, încheiat de Teodosiu cu deficit, 2-5. Tricolorii au primit semnalul de revenire de la Dolniceanu, al doilea cel mai bine clasat sabrer român în concursul individual de la Budapesta şi, dirijaţi de pe margine de antrenorii Mihai Covaliu, Dan Găureanu şi Florin Zalomir, au controlat evoluţia scorului.

În concursul individual, Iulian Teodosiu a terminat al 14-lea, după ce l-a depăşit pe planşă pe Tiberiu Dolniceanu, 15-12, pe tabloul de 32, fiind oprit din drumul spre medalii de ucrainianul Andriy Yagodka. Alţi doi sabreri tricolori, din zece câţi au fost plecaţi la concursul din Ungaria, au ajuns pe tabloul principal (de 64): Dolniceanu a terminat proba pe locul 18, George Iancu pe 55.

Parcursul României pe tabloul probei de sabie masculin, pe echipe

Sfert de finală: România - Coreea de Sud 45-41
Semifinală: România - Germania 45-37
Finală: România - Italia 45-44

Foto: Florin Gheorghe - www.frscrima.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.