Ce înseamnă să nu-ţi uiţi primul antrenor. Loredana Dinu, la ProSport LIVE: "El este omul care m-a adus aici, în acest punct"

1 oct 2016 1860 afişări Scrima
Ce înseamnă să nu-ţi uiţi primul antrenor. Loredana Dinu, la ProSport LIVE: "El este omul care m-a adus aici, în acest punct"
  • Campioana olimpică la Rio cu echipa de spadă, Loredana Dinu (32 de ani), a fost invitata lui Andru Nenciu, vineri, 30 septembrie, de la ora 10:00, la ProSport LIVE.

La doar o zi după ce a câştigat Cupa României cu CS Dinamo, Loredana Dinu a povestit la ProSport LIVE momente mai puţin ştiute de la Rio, modul în care i-a marcat viaţa medalia de aur cucerită în Brazilia, dar şi persoana căreia îi datorează aproape totul în carieră.

ProSport LIVE este un format unic în peisajul media autohton, iar cititorii ProSport vor putea să contribuie în timp real la realizarea emisiunii.

Iată câteva dintre cele mai interesante declaraţii ale Loredanei:

„Nu s-a schimbat nimic după Rio. Îmi văd de viaţa mea, cu familia mea. Încerc să transmit toată bucuria mea şi starea emotivă simţită acolo tuturor celor dragi. Am încercat să ajung la majoritatea celor dragi pentru a le arăta medalia, pentru a face o poză…”

„Această medalie mă obligă să promovez scrima cât mai mult. E o perioadă în care scrima este practic cel mai vizibil sport în România, dar trebuie să facem mai mult şi încerc să răspund tuturor solicitărilor care-mi sunt adresate…”

„Aş arăta medalia oricărei persoane care vrea să o vadă, oricărei persoane care iubeşte sportul…”

„Domnul Dumitru Popescu mi-a fost ca un tată. Dânsul este persoana căreia îi datorez enorm, cel care a avut cea mai mare contribuţie la ceea ce am realizat în carieră. Este omul care m-a adus aici, în acest punct…”

Maestru emerit al sportului, multiplu campion naţional la spadă şi un tehnician care a scos pe bandă rulantă valori ale spadei româneşti, Dumitru Popescu fost în ultimii ani antrenor la CS Universitatea Craiova şi la Centrul Olimpic de la Craiova.

Sportiva de la CS Dinamo scria anul trecut, pe 5 iunie: "Azi am mai pierdut un părinte. Nu doar un antrenor emerit deosebit, ci un tată care m-a crescut de la vârsta de 11 ani. Datorită dânsului am iubit scrima. M-a educat, m-a protejat, m-a învăţat să muncesc, mi-a transmis din tainele scrimei, m-a susţinut necondiţionat, ca pe propriul copil. A fost cu sigurantă persoana cea mai pasionată de sport, din câte am cunoscut. Scrima romaneasca a suferit o mare pierdere astazi....A transmis din cunostiintele sale la generatii intregi de sportivi, atat din Craiova, si nu numai.

Şi datorită implicării şi devotamentului sau pentru acest sport, scrima românească a ajuns atât de sus. Am avut un model de urmat şi mi-ar fi plăcut să învăţ şi mai multe de la dânsul deoarece era o enciclopedie. Respect şi admir întreaga carieră si marea contributie in atingerea performantei din scrima romaneasca. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.