Jucătorul care a ameninţat că-i aşteaptă Iadul pe „beţivi, homosexuali, adulteri, mincinoşi, curvari, hoţi, atei” a dat de greu. I-a fost reziliat contractul cu clubul şi a fost exclus din lotul pentru Campionatul Mondial!

15 apr 2019 13417 afişări Rugby
Jucătorul care a ameninţat că-i aşteaptă Iadul pe „beţivi, homosexuali, adulteri, mincinoşi, curvari, hoţi, atei” a dat de greu. I-a fost reziliat contractul cu clubul şi a fost exclus din lotul pentru Campionatul Mondial!

Selecţionerul naţionalei Australiei de rugby, Michael Cheika, a dat de înţeles că nu-l va include pe Israel Folau (30 de ani) în lotul pentru Campionatul Mondial din 2019, din cauza mesajului lipsit de respect publicat de jucător pe Instagram.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris Israel Folau, miercuri, pe contul personal de Instagram.

Acum, cariera celui mai cunoscut şi mai bine plătit rugbist australian e în pericol. Israel Folau nu este la prima abatere, după ce în 2018 a scris, printre altele, că „Planul lui Dumnezeu pentru persoanele gay este Iadul”.

Federaţia de rugby din Australia a avut de gestionat o situaţie complicată de-a lungul timpului cu Folau, care a ameninţat în trecut că va renunţa la naţională, în cazul în care credinţele sale religioase vor fi puse sub semnul întrebării.

Totuşi, sportivul a recidivat miercuri, iar federaţia a făcut o şedinţă de urgenţă tocmai pentru a analiza situaţia lui Folau: „Deşi Israel e îndrepăţit să aibă anumite credinţe, modul în care el îşi exprimă aceste credinţe nu coincide cu valorile din sport”.

Deşi federaţia l-a ameninţat că nu-l va mai convoca, în timp ce echipa de club, New South Wales Waratahs, i-a transmis că-i va rezilia contractul, Israel Folau a continuat şi a admis că nu regretă afirmaţiile făcute: „Absolut deloc. Vreau să respect ceea ce spune Biblia şi să împărtăşesc asta cu dragoste. Pot să văd reversul medaliei, cu reacţiile total opuse la cea ce am exprimat. Cred într-un Dumnezeu care controlează toate lucrurile. Oricare va fi dorinţa Sa, dacă să continui să joc sau nu, voi fi mai mult decât fericit să fac ceea ce vrea El. Dacă nu vrea să continui să joc, asta este", a transmis Folau, conform L’Equipe.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.