A murit Ilarion Ciobanu

7 sep 2008 531 afişări Comentează şi tu Rugby
A murit Ilarion Ciobanu Ilarion Ciobanu (tricou alb, in centru), pe vremea cand juca rugby la Dinamo. In dreapta este Viorel Morariu, iar in stanga Titi Cocor, doi dintre internationalii de la Locomotiva (Grivita)

Veste tristă pentru cultura, dar şi pentru rugby-ul românesc: s-a stins din viaţă ILARION CIOBANU. Recunoscut drept o personalitate a filmului din ţara noastră, Ilarion Ciobanu a fost şi unul dintre rugbyştii care şi-au pus amprenta pe dezvoltarea acestui sport la noi.

Născut la 28 octombrie 1931, în Ciucur, Tighina (astăzi în Ucraina), absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (IATC), promoţia 1960, Ilarion Ciobanu a debutat în filmul „Setea” (1961), alături de Amza Pellea şi Ion Besoiu. Numele său a apărut apoi pe genericul a peste 50 de filme, pentru contribuţia sa în arta cinematografiei primind în 2004, la prima ediţia a Festivalului de Film Bucureşti (BiFEST), Premiul de Excelenţă.
Ca rugbyst şi-a făcut debutul în 1948, la Ştiinţa Bucureşti, sub îndrumarea antrenorului Gustav Fanella. Se transferă apoi la Dinamo Bucureşti, unde cunoaşte consacrarea ca sportiv. Ultima parte a carierei a petrecut-o la Progresul Bucureşti (1959-1962). Jucător de linia a II-a, cunoscut de apropiaţi sub porecla "Claris", Ilarion Ciobanu era socotit atunci un înaintaş de temut, greu de trecut, pe cât de dur în sensul bun al cuvântului, pe atât de corect. Aşa cum de altfel a fost în viaţa de zi cu zi.
Familia lui Ilarion Ciobanu doreşte discreţie totală în privinţa decesului cunoscutului actor, refuzând să dea detalii despre data şi locul unde va fi înmormântat.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.