Nebunie la Rapid! Echipa feminină de polo a câştigat Cupa României, după o finală pe muchie de cuţit cu Steaua. După zece ani de secetă, giuleştenii au cucerit două trofee în acest an la jocurile de echipă

9 dec 2018 1873 afişări Polo
Nebunie la Rapid! Echipa feminină de polo a câştigat Cupa României, după o finală pe muchie de cuţit cu Steaua. După zece ani de secetă, giuleştenii au cucerit două trofee în acest an la jocurile de echipă

CS Rapid a câştigat primul trofeu din istorie la polo feminin, după ce a încheiat neînvinsă cele două turnee finale ale Cupei României. Duminică, în meciul decisiv, Rapid a încheiat la egalitate cu Steaua, scor 6-6. În turul de la Oradea, feroviarele se impuseseră cu victorii pe linie, inclusiv cu 10-6 în faţa Stelei, echipă ce dominase categoric pe plan intern în ultimii ani.

Bazinul Floreasca din Capitală a fost duminică o mare ”alb-vişinie”. Aproximativ 200 de suporteri ai Rapidului au luat cu asalt vechiul bazin pentru a fi alături de noua ”mândrie a clubului”, echipa feminină de polo. După cinci victorii consecutive în Cupa României (trei la Oradea în tur şi două la Bucureşti, în retur), echipa antrenată de Eduard Rusu se pregătea să deschidă şampania pentru primul trofeu al clubului la această disciplină (la feminin). Meciul nu a fost însă uşor. În pofida susţinerii din tribune, Rapid a fost condusă de Steaua cu 5-2, dar a revenit în final şi a încheiat la egalitate, 6-6. 

”Este o zi mare pentru noi. O bucurie a victoriei. După aproximativ zece ani de secetă, anul acesta am luat două trofee. Titlul naţional la baschet 3x3 la masculin şi Cupa României la polo feminin. Pentru familia Rapidului este o zi de sărbătoare”, a declarat preşedinta clubului feroviar, fosta mare campioană Vali Cariureac.

Rapid a investit considerabil în echipa feminină de polo, aducând câteva jucătoare valoroase din străinătate, în special din Rusia. ”Când vom intra în noul bazin lucrurile vor sta altfel. Vom ridica şi echipa masculină de polo”, a mai declarat Vali Caciureac.

Clasament final Cupa României: 1. Rapid 16p, 2. Steaua 13p, 3. Dinamo 6p, 4. CS Crişul Torpi 0p.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.