Naţionala masculină de polo a încheiat Campionatul European pe locul 11

27 iul 2018 1226 afişări Polo
Naţionala masculină de polo a încheiat Campionatul European pe locul 11

Prima reprezentativă de polo a României a învins Franţa cu 10-6 (2-1, 3-3, 4-1, 1-1) în meciul pentru locurile 11-12 la Campionatul European de la Barcelona (Spania). Tricolorii au încheiat competiţia pe locul 11, unul conform cu realitatea poloului masculin românesc, aflat în plină reconstrucţie. România se află în acest moment în eşalonul doi valoric, iar singurele victorii la această ediţie continentală au venit în faţa unor formaţii din aceeaşi zonă, Slovacia şi Franţa. Primele şapte naţiuni sunt intangibile, cel puţin din punctul nostru de vedere (Italia, Spania, Croaţia, Serbia, Ungaria, Muntenegru, Grecia), iar de la ele în jos vine eşalonul doi, din care face parte şi România.

În ultimul meci de la Europene, România strălucit prin căpitanul său, Cosmin Radu. Valorosul centru tricolor, ajuns unul dintre veteranii echipei (va împlini 37 de ani în luna noiembrie), a marcat patru goluri. Lista amarcatorilor i-a mai cuprins pe Mihnea Chioveanu (2 goluri), Tudor Fulea (1), Vlad Georgescu (1), Alexandru Ghiban (1), Andrei Prioteasa 1).

Cosmin Radu a fost golgeterul echipei la acest turneu final cu 7 goluri (din 21 de şuturi la poartă / procentaj de 33,3%), acesta fiind urmat de Alexandru Ghiban cu 6 goluri (din 15 şuturi / 40%) şi Tiberiu Negrean 6 goluri (din 20 de şuturi / 30%).

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.