O româncă a cucerit America! O fostă profesoară de informatică și fizică a devenit campioană de fitness: „Îmi plac Obama și Hagi!”. Fotografii incendiare

O româncă a cucerit America! O fostă profesoară de informatică și fizică a devenit campioană de fitness: „Îmi plac Obama și Hagi!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gabriela Panduru practică fitness-ul de la 19 ani, iar acum participă la concursuri în SUA. Într-un interviu exclusiv pentru Prosport, ea dezvăluie secretele acestui sport care îți face un corp aproape perfect.

Ca model a apărut în numeroase reviste de modă internaționale și a prezentat pentru nume cunoscute în industria fashion. Gabriela apreciază cel mai mult  colabrarea permanentă cu designerul româno-american  Alexandra Popescu-York – timp de 9 sezoane de prezentări la New York Fahion Week și Couture Fashion Week.

De asemenea, ea se poate mândri cu premiul „Fashion Excellence Award”, dar și cu premiul Magazine of the year Award pentru colaboarea din poziția de director creativ cu revista de modă independentă BB Magazine.

De ce faci fitness? Ai încercat și alte sporturi?

Fac fitness din pasiune. Este acel „medicament” care îmi conferă echilibru și motivația zilnică. O pasiune care mă provoacă să ajung, constant, la cea mai bună variantă a mea. Îl practic de la 19 ani. Având un corp slab, mi s-a recomandat să fac fitness pentru a pune masă musculară. Din prima clipă în care am intrat într-o sală de fitness, îmi amintesc că am fost fascinată de întreg procesul. La vremea aceea, în sală erau 90% bărbați și doar câteva femei, însă eram susținute și ajutate continuu. Așa… am descoperit că fitnessul mi se potrivea „mănușă” și a devenit parte din personalitatea mea. De asemenea, în liceu și în facultate jucam handbal și făceam atletism. Mi-au plăcut întotdeauna probele de viteză, pe care le folosesc în continuare în pregătirile mele.

Cu ce ajută fitness-ul o femeie?

Fitnessul aduce multe beneficii nu doar femeilor, ci și bărbaților. Mai întâi, îți garantează o stare de bine, mai ales că îți tonifiază corpul și îți aduce, ca bonus, un look armonios. De asemenea, după ce faci exerciții, se știe: pielea și părul radiază și arată mai sănătos. Totodată, somnul devine mai bun, iar organismul nostru elimină mai ușor stresul cotidian.

Cum ai ajuns în State? De ce te-ai rupt de România? Care este povestea ta?

Am ajuns în New York în urmă cu 12 ani. Am venit aici să fac modă. Într-o fracțiune de secundă, m-am îndrăgostit de acest oraș, de străzile lui zgomotoase, de evenimentele culturale, artistice și poveștile pe care le oferă fiecare loc. Este o oportunitate extraordinară să te dezvolți într-un oraș multicultural, unde poți interacționa cu oameni nemaipomeniți. Iubesc oamenii și cred că mi-am găsit locul în acest oraș superb. Niciodată „nu m-am rupt” de România. Le spun tuturor că sunt de aici și chiar promovez valorile și cultura țării mele de baștină, fiind invitată la nenumărate evenimente exclusiviste la Națunile Unite, Institutul Cultural Român și alte festivaluri sau evenimente de caritate.

Ia cinci mese pe zi și bea doar apă!

Cât te antrenezi pe zi? Ce mănânci? Ce bei? Cum te distrezi?

Pentru că am un program destul de încărcat, mă antrenez 4-5 zile pe săptămână. Fiecare sesiune este diferită, dar, în general, cam două ore durează antrenamentul (greutăți, cardio). Fiindcă lucrez cu un nutriționist, dieta mea se schimbă săptămânal. Iar atunci când mă pregătesc pentru concursuri, se poate schimba zilnic. În mare, pot spune că iau cinci mese mici pe zi și beau doar apă. Încerc cam 3-4 litri zilnic. Cât despre distracție, mă simt foarte bine atunci când merg la evenimente culturale, unde interacționez cu alți oameni. Ador să petrec timp limber pe plajă, dar și la concursurile de fitness. Totodată, în industria modei, în New York sunt evenimente zilnice pe care le consider o adevărată distracție.

Câți bani obții de la un concurs pe care îl câștigi?

Depinde de evenimentul la care participi. De obicei, la un concurs se câștigă trofee, suplimente nutritive sau echipamente sportive. Iar acele competiții care oferă premii în bani, pun la „bătaie” de fapt sume simbolice. Ca atlet, însă, poți câștiga bani serioși atunci când semnezi cu un sponsor care îți dă un salariu pentru a promova compania respectivă. Totuși să ajungi la un sponsor este dificil, fiind un domeniu foarte competitiv.

Se iau steroizi, ca la culturism?

Personal, nu știu foarte multe despre acest subiect. Cât despre mine, pot spune că nu am folosit niciodată. Totuși, la astfel de concursuri nu se fac teste, iar dacă cineva ia steroizi, probabil o face foarte discret, dar un cunoscător, atunci când se uită la tine, își dă imediat seama dacă ai luat sau nu. Pe vremea când Arnold concura, era normal și foarte la modă să iei steroizi. În zilele noastre, este un subiect destul de delicat.

„Oamenii sunt intimidați de personalitatea mea puternică”

Ești mai curtată de bărbați de când ai un corp sculptat? Ai simțit vreodată teama unui bărbat de a se apropia de tine pentru că ești „prea” perfectă?

Nu cred că vreun concurent de fitness se vede „perfect”. Suntem într-o competiție continuă cu noi înșine. Eu îmi sunt cel mai dur critic și mereu găsesc ceva la care trebuie să lucrez. Cu toate că pentru cei din jur părem „perfecți”, nu suntem. Ceilalți văd suma sacrificiilor și a muncii titanice pe care o depunem zilnic. De obicei, oamenii sunt intmidați de personalitatea mea puternică și nu de modul în care arăt.

Ce bărbați celebri îți plac?

Aceia puternici, care au realizări și reușeșc adesea să lase ceva în urma lor,. Mă facinează bărbații inteligenți. Îi apreciez pe Arnold, Barack Obama, David Ghandi, Elon Musk, Conor McGregor, Gheorghe Hagi…. Totodată admir multe femei celebre de carieră care mă inspiră foarte mult : Donnatela Versace, Ana Wintour, Alexandra Popescu York, Michele Obama și Doina Levinza.

Ești căsătorită, într-o relație? Ai copii sau vrei să ai?

Sunt norocoasă să am o familie care mă sprijină continuu în tot ceea ce fac. Copii nu am. Sunt de părere că susținerea familiei este vitală, iar succesul meu este, de fapt, succesul celor care mă înconjoară.

De ce ai recomanda fitness-ul pentru o femeie care nu a făcut niciodată sport sau a făcut doar ocazional?

Pentru că orice femeie trebuie să se simtă bine în propria piele și să fie într-o formă fizică și psihică bună. De fapt, recomand orice tip de sport, atât timp cât îi aduce beneficii aceluia care îl practică.

Cinci lecții pe care le-a învățat în decursul carierei:

1. Să știi să pierzi. Mulți competitori, dacă nu reușesc din prima, abandonează visul lor!

Trebuie să înțelegă faptul că să pierzi este omenește și că data viitoare trebuie să fii mai bine pregătit.

2. Niciodată nu trebuie să te dai bătut. Odată ce ai un țel și ești perseverent, îl vei atinge. Cu dăruire și multă  muncă, poți aduce la stadiu realizabil orice vis și poți ajunge la cea mai bună versiune a ta.

3. Să nu judeci pe nimeni. Cu toții avem propriile povești. Am învățat că unii oameni au de trecut obstacole foarte grele și poate nu sunt la fel de prietenoși. Să nu judecăm dacă nu știm sau nu înțelegem jurnalul oamenilor!

4. Este bine să interacționezi cu oponenții chiar dacă ești într-o competiție, să ai o experiență frumoasă. Înțelege și respectă munca celorlați, fiindcă de cele mai multe ori aveți același țel și fiecare îl reazilează în felul lui. Singura concurență a ta ești tu însăți!

5. Nu trebuie să iau nimic prea personal. În poziția de concurent de fitness, ți se poate spune adesea că mai ai de lucrat la părți ale corpului ca să poți aduce pachetul perfect pe scena care este în general o combinație între simetrie, definiție și prezență scenică. Nu te lăsa dezamăgit, ia totul constructiv și întelege că esti un sportiv care își sculptează trupul, iar orice sugestie este bine venită!

 

 

Florin CARAMAVROV / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen