Poliţia din Brazilia a neutralizat un grup susţinător al Statului Islamic: a 12-a persoană, arestată

25 iul 2016 1504 afişări JO 2016
Poliţia din Brazilia a neutralizat un grup susţinător al Statului Islamic: a 12-a persoană, arestată

Ultima persoană ce ar fi aparţinut unui grup susţinător a reţelei teroriste Stat Islamic şi de planificarea unor atacuri teroriste la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost reţinută, au declarat autorităţile braziliene, potrivit L'Express.

Cunoscuţi sub numele de "amatorii dezorganizaţi", cei 12 membrii ai grupului sunt suspectaţi de poliţia braziliană că ar fi pregătit mai multe atacuri teroriste pentru Jocurile Olimpice de la Rio, care vor debuta peste zece zile. Autorităţile braziliene au reuşit să-l aresteze şi pe ultimul membru al acestui grup.

"Poliţia din statul Mato Grosso l-a localizat l-a prins pe fugar în oraşul Comodoro. Acesta va fi transferat către o închisoare federală", au anunţat autorităţile prin intermediul unui comunicat.

Zece din complicii săi au fost arestaţi joi, iar al unprezecelea s-a predat vineri autorităţilor. Toţi membrii sunt actualmente arestaţi într-o închisoare de maximă securitate din statul Mato Grosso, în apropiere de graniţa cu Paraguay.

Potrivit declaraţiilor ministrului de Justiţie din Brazilia, Alexandre Moraes, membrii grupului nu se cunoaşteau personal şi intraseră în contact prin intermediul unor aplicaţii de socializare online. Deşi aceştia nu aveau contact direct cu grupării islamiste Stat Islamic, unii din membrii grupului terorist şi-au declarat loialitatea faţă de militanţii islamici.

Membrii grupului au vizitat un depozit de armament din apropierea statului Paraguay, ce vinde arme de asalt AK047, dar nu există dovezi că aceştia ar fi achiziţionat orice tip de arme. Două alte persoane vor fi interogate în acest caz, a adăugat Moraes.

Liderul grupului avea reşedinţa într-un oraş din sudul Braziliei, Curitiba, în vreme ce restul membrilor erau răspândiţi în alte nouă unităţi federale braziliene. Conform Curţii Judiciare din Parana, Curitiba, există indicii că grupul ar fi plănuit folosirea armelor şi tacticilor de gherilă pentru efectuarea unor atacuri teroriste.

Mediafax

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.