Guvernul a decis: Premii dublate pentru sportivii clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio. Reparaţie morală pentru Marian Drăgulescu. Alin Alexuc: ”Aşa pot da avansul pentru casă. Mulţumim Guvernului!”

31 aug 2016 9158 afişări JO 2016
Guvernul a decis: Premii dublate pentru sportivii clasaţi pe locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio. Reparaţie morală pentru Marian Drăgulescu. Alin Alexuc: ”Aşa pot da avansul pentru casă. Mulţumim Guvernului!”

Într-o şedinţă de Guvern care a avut loc azi, premierul Dacian Cioloş, ministrul sportului Elisabeta Lipă & Co au decis dublarea premiilor pentru sportivii care au ocupat locurile 4-6 la Jocurile Olimpice de la Rio (în puncte), recent încheiate. Este pentru prima dată când olimpicii români care au ratat la mustanţă prezenţa pe podium primesc astfel de recompense.

Astfel, sportivii români care au terminat pe locul 4 la Jocurile Olimpice vor fi recompensaţi cu câte 28.000 de euro (premiul iniţal era de 14.000 de euro). Pentru locul 5 premiul este de 21.000 de euro, iar locul 6 – 14.000 de euro.

Primul sportiv care beneficiază de o astfel de reparaţie morală este Marian Drăgulescu, gimnastul care a pierdut medalia de bronz la criteriile de departajare, el având aceeaşi notă cu japonezul Shirai.

Alţi sportivi care vor beneficia de mărirea premiilor sunt Andrei Muntean (gimnastică) – locul 6, Tiberiu Dolniceanu (scrimă) – locul 5, Alin Alexuc (lupte greco romane) – locul 5, Corina Căprioriu (judo) – locul 5 şi dublul-mixt Horia Tecău / Irina Begu, care s-a oprit în sferturi. Luptătorul Alin Alexuc a salutat imediat decizia Guvernului: ”Nici nu vă daţi seama ce veste bună mi-aţi dat! Cu banii pe care îi voi primi acum, pot da şi eu avansul pentru o casă. Ştiu măcar pentru ce mi-am rupt oasele pe saltea timp de patru ani. Vreau să-i mulţumesc doamnei Lipă, care, din ce am înţeles, a propus dublarea premiilor. Şi mulţumim Guvernului că a aprobat. Uite, prin decizii de genul acesta suntem motivaţi să mergem mai departe”.

Până acum, de dublarea premiilor beneficiau doar olimpicii clasaţi pe locurile 1-3. Fetele de la spadă au câştigat fiecare câte 70.000 de euro (premiu dublat) pentru medalia de aur.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.