Mesajul emoţionant al lui Covaliu, după cea mai muncită medalie românească de la Olimpiadă! Interviu cu ARTIZANUL unei mari echipe

4 aug 2012 2012 afişări Comentează şi tu JO 2012
Mesajul emoţionant al lui Covaliu, după cea mai muncită medalie românească de la Olimpiadă! Interviu cu ARTIZANUL unei mari echipe Mesajul emoţionant al lui Covaliu, după cea mai muncită medalie românească de la Olimpiadă! Interviu cu ARTIZANUL unei mari echipe

"Vă mulţumesc că mi-aţi dat posibilitatea să fiu antrenorul vostru" Acesta a fost mesajul lui Mihai Covaliu pentru elevii săi după argintul cucerit la echipe. Explicaţia prestaţiei din finală: "Am cheltuit toată energia cu Rusia, în semifinale"


Campion olimpic în 2000 şi medaliat cu bronz în 2008, Mihai Covaliu a demonstrat la Londra că un mare sportiv poate deveni şi un mare antrenor.

Cova, în finală băieţii n-au mai avut prospeţime...

În meciul cu Rusia, din semifinală, am cheltuit toată energia pe care o aveam. Am uzat de tot ce ştiam şi ce am lucrat. Ştiam că acela este cel mai greu meci. Dacă nu-i băteam noi, ruşii se duceau la aur, pentru că mereu se mobilizează bine în finală. I-am simţit însă apăsaţi de presiunea rezultatului, se grăbeau să ajungă cât mai repede în finală, iar eu le-am spus băieţilor să fie calmi.

Ne-au surprins coreenii?
Da. Noi am mai tras cu ei, şi în concursuri, şi la antrenamente, dar acum au schimbat tactica. Pe lângă faptul că au o elasticitate incredibilă. Astăzi au fost peste noi toţi. Apropo, coreenii au avut oameni între primii patru la toate armele, ceea mi se pare incredibil. Coreea, care în urmă cu opt ani nu exista.

Poate că şi-au mai trimis antrenorii afară, poate au mai furat meserie chiar şi de la noi, cât timp ne-am antrenat cu ei...
Şi noi am învăţat de la ei, pentru că sunt foarte buni parteneri de antrenament. Eu explozie, au elasticitate.

Ce s-a întâmplat cu Rareş Dumitrescu în final?
Poate că este o presiune foarte mare pe el.

Ce le-ai spus între semifinală şi finală?
Ceea ce le spun de obicei, ce acţiuni trebuie să facă, ce ritm trebuie să impună. Dar n-a mers nimic, pentru că băieţii n-au putut face nimic. Coreenii au venit numai în faţă, pe atac.

A fost prea mare pauza dintre semifinală şi finală?
Pauza este aceeaşi pentru toată lumea. Ce au făcut ei am făcut şi noi, penru că am împărţit acelaşi vestiar. Nu aici s-a rupt filmul, ci în semifinale, când am dat totul.

E un rezultat mare?
Mă bucur că din generaţia asta, care este una adunată, am făcut o echipă performantă. Trebuie să învăţăm să ne bucurăm de o medalie de argint obţinută la Jocurile Olimpice. Vedeţi că Venezuela a cucerit un aur... nu mai există respect pentru nume mari, ca Italia, Franţa. Sunt mândru pentru băieţii pe care-i antrenez şi le mulţumesc că mi-au dat posibilitatea să fiu antrenorul lor şi să facem performanţă.

INFO

În penultimul schimb al finalei, Mihai Covaliu a decis să-l schimbe pe Florin Zalomir cu Alexandru Siriţeanu. Decizia a fost una practică: pentru a lua medalie, Siriţeanu trebuia să aibă măcar o manşă trasă în turneul olimpic

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.