Hercule de România! Performanţă incredibilă: la doar 21 de ani, Răzvan Martin a luat medalie de bronz!

31 iul 2012 7469 afişări JO 2012
Hercule de România! Performanţă incredibilă: la doar 21 de ani, Răzvan Martin a luat medalie de bronz! Încă o performanţă INCREDIBILĂ la JO! La doar 21 de ani, Răzvan Martin a luat medalie de bronz! Transmite-i aici mesajul tău!
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA

Răzvan Martin este o altă mare surpriză a României. Uriaşul de nici 21 de ani a câştigat aseară, la categoria 69 kg, medalia de bronz

* După stilul aruncat, Răzvan a fost pe locul secund, argintul fiindu-i suflat pentru 1 kg de un indonezian

South Arena din complexul ExCel pare amfiteatrul proiectat pe computerul viitorului. E semiobscuritate şi miros de adrenalină. Un stroboscop pulsează fulgerător pe podiumul albastru, iar basul boxelor striveşte timpanele auditoriului. E vorba de forţă şi putere supraomenească. De inspiraţie, muşchi de oţel, echilibru şi inteligenţă la ridicat. De viteză şi balans la smuls. De mii de ore de antrenament şi sute de tone aşezate deasupra frizurii. Dar şi de noroc. E timpul ca România să alinieze pe bara medaliilor "greutatea" ce ni se-ascunde de 16 ani! E ora lui. Ora lui Răzvan Martin.

Clujeanul poartă pe umeri valoarea halterelor româneşti. N-are nici 21 de ani, dar ţine la degetul mic o triplă de argint la Europenele de anul trecut. Şi încă un trio amestecat (aur la smuls, argint la ridicat şi total) în 2012. A stat o vreme în umbra lui Ninel Miculescu, a acceptat rolul secundar şi prima prezenţă la JO îi încoronează copilăria dedicată sportului. Dar totul e diferit azi. Medalia vine doar din total! RăJvan, cum îl prezintă MC-ul galei, e repartizat în grupa A, cea de elită. N-are timp de ţeluri mărunte, nu umblă cu mărunţiş. A dat cu pixul 149 kg la smuls şi 177 kg la ridicat. Ţinteşte sus!
Elevul lui Mugur Saranciuc intră printre ultimii la smuls. Concentrarea voinicilor, aplauzele sacadate şi muzica înfricoşătoare par că aduc apocalipsa. Martin se închină, smulge fulgul de 149 kg şi-şi cere scuze că l-a deranjat. Un prim pas a fost făcut! E pe doi şi Hercule pare mic copil. Prin faţa ochilor ne mai trec băieţi pe care bara îi cocoşează, dar şi un chinez cu trup de urs rupt dintr-un alt film. Lin Qingfeng sprijină cu lejeritate 157 kg şi se instalează pe primul loc. Martin ratează la 152 kg, dar o încercare o ţine în mânecă. Înconjurat de Nicu Vlad şi Petre Becheru, Răzvan pare că s-a dat peste cap şi a devenit un alt sportiv. Ia taurul de coarne şi discurile nu-l mai doboară de această dată. E pe doi, medalia se vede şi-n opt minute de pauză se alimentează cu încă o tonă de ambiţie.

Urmează stilul aruncat: dă prima încercare, la 177 kg, Răzvan se scutură ca de-o scamă de pe rever. Adună 329 kg la total şi se înşurubează pe primul loc. Chinezul n-apare, stă la cutie. Niciun temerar nu-l clatină pe Martin din vârf şi se apropie a doua tentativă. 180! Din două mişcări legate, urmaşul lui Nicu Vlad dă tonul. Taie aerul cu pumnul - primul gest de satisfacţie din concurs - şi mai aruncă 2 kg în sacul total: 332 kg. Finalul devine palpitant, robotul din China plusează şi îi fură primul loc (344 kg), iar indonezianul Triyatno Tryatno (333 kg) îl retrogradează pe poziţia treia. O medalie cât un aur, prima după 16 ani de pauză la haltere.

Chinezul Lin Qingfeng a câştigat titlul olimpic cu 344 kg, indonezianul Tryatno a avut un total de 333 kg, iar Răzvan Martin - 332 kg

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.