Virgil Sălişcan s-a calificat la JO de la Beijing

1 mai 2008 47 afişări JO 2008
Virgil Sălişcan s-a calificat la JO de la Beijing Sălișcan se află pe locul 17 între cei 24 de floretiști calificați la Beijing
Scrima a tras linie după ultimele turnee europene de calificare la JO. România va avea cinci reprezentanţi la Beijing.

Lista a fost închisă de Virgil Sălişcan (24 de ani), care s-a clasat pe locul 3 la turneul de la Lisabona. „Am avut emoţii, pentru că era ultima şansă. Toţi au tras şi cu dinţii pentru a ajunge în primele trei locuri, singurele calificante“, a declarat Sălişcan, sportiv legitimat la Steaua. Succesul i-a atras şi priviri piezişe. Înaintea turneului existau trei mari favoriţi la calificare: românul Sălişcan, britanicul Kruse şi rusul Şeremisinov. „Soarta a făcut ca să mă întâlnesc cu ambii pe traseu. Nu am tras prea bine în grupe, dar pe ei i-am bătut fără drept de apel, lăsându-i în afara Olimpiadei. La sfârşit se uitau urât la mine, dar asta e viaţa“, a completat elevul antrenorului Romică Molea.

Originar din Ploieşti, Virgil Sălişcan se află la prima participare la Olimpiadă. Cel mai bun rezultat din carieră a fost locul 14, ocupat la finele CM 2007.

89 de români s-au calificat până acum la JO. La scrimă, olimpicii sunt: Cristina Stahl, Ana Maria Brânză, Mihai Covaliu, Rareş Dumitrescu şi Virgil Sălişcan

Alexandru ENCIU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.