Handbalistele tricolore își sacrifică Paștele pentru o calificare la Campionatul European 2022! Alexandru Dedu: „Nu am emoții pentru alegeri, am niște lucruri foarte clare în cap”

  • Publicat:

Pentru a fi în formă pentru meciul din Duminica Paștelui, cu Austria, tricolorele vor lipsi de la Slujba de Înviere.

Într-o perioadă în care cea mai mare parte a românilor se pregătesc de sărbătorirea Paștelui, “tricolorele” sunt în focurile meciurilor decisive de calificare la Campionatul European.

Săptămâna Mare a handbalului românesc va începe miercuri, cu meciul din Insulele Feroe (ora 21.00, în direct la Prima Sport 2) și se va încheia duminică, la Râmnicu Vâlcea, cu partida contra Austriei (ora 18.00, în direct la TVR 1).

Handbalistele tricolore își sacrifică Paștele pentru o calificare la Campionatul European 2022! Alexandru Dedu: „Nu am emoții pentru alegeri, am niște lucruri foarte clare în cap”

Pentru calificarea la turneul continental de la finalul anului, naționala noastră e obligată să câștige ambele meciuri.

Chiar dacă au o lungă experiență, nu multe jucătoare au mai evoluat chiar în Duminica de Paște, așa cum se va întâmpla acum.

”Nu îmi amintesc să fi jucat de Paște, dar pentru noi sâmbete, duminici, orice sărbătoare nu este pusă pe primul loc. Dacă atunci avem meci, avem meciuri oficiale și mai ales de calificare sunt mai importante ca orice sărbătoare”, a declarat Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

E prima dată când o să jucăm de Paște. Cred că asta nu arată decât viața celor care fac sport de performanță. Câteodată ai sărbători, câteodată nu ai. Ai timp sau nu ai timp de familie, pentru că primul lucru este asta, meseria pe care o faci.

Adi Vasile

Am jucat de Paște, dar nu cred că alături de echipa națională, spune Adi Vasile

„Ca și însemnătate să poți să-ți reprezinți țara într-o zi extrem de importantă cum e cea sfintelor sărbători pascale nu poate fi decât ca o însemnătate și mai mare și sperăm din tot sufletul ca oamenii, după ce se vor fi bucurat de Înviere și de masa de prânz alături de familie să se bucure și de meci alături de noi”, a declarat Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

”Am jucat de Paște, dar nu cred că alături de echipa națională. Cu echipa de club, însă asta e viața noastră, mă bucur. Vor fi cei dragi în tribună și vom sărbători așa, iar alături de fani să sărbătorim calificarea și la Campionatul European”, spune și Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Nu vor putea merge la slujba de Înviere

Pentru că meciul cu Austria este programat chiar în Duminica Paștelui, fetele nu vor putea merge la Slujba de Înviere, pentru a fi odihnite la ora partidei.

”Odihna este foarte importantă și nu ne permitem să trecem miezul nopții și să nu ne odihnim. Nu o să putem respecta întru totul sărbătoarea pascală, dar poate la un moment dat contează foarte mult să te conectezi și sufletește mai mult decât fizic. Cred că avem o scutire.

Masa de Paște va fi după meci, mai degrabă. Cred că înainte de meci vom ciocni un ou, să respectăm o parte din tradiție”, susține Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

”Ne vom odihni, avem nevoie de o noapte liniștită înainte. Vom sărbători Paștele, avem credința cu noi și știm că cineva e alături de noi mereu”, a declarat Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Amintirile de Paște din copilărie, de neuitat

Pentru toată lumea, Paștele a lăsat amintiri de neuitat din perioada copilăriei. Vopsitul ouălor, venirea Iepurașului sau mini-competiția de ciocnit ouă la masa din familie le reaprind jucătoarelor sau antrenorului emoții puternice legate de tradiții sau de mâncarea preferată.

Vopsitul ouălor era un ritual pe care îl făceam împreună cu ai mei înainte de Duminica Paștelui. Anul ăsta nu se va putea, însă poate ne aduce și nouă cineva la sală câteva ouă

Eliza Buceschi

”Îmi plăcea să vină Iepurașul. Așteptam să ne reunim cu familia, să mâncăm și să ne petrecem scurtă vacanță împreună. Petreceam și ne bucuram de venirea primăverii. Paștele e o sărbătoare importantă în familia mea”, a declarat Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

”Doar să vopsesc ouăle. Că de mâncat nu-mi plac. Nu am o mâncare preferată de Paște. Cozonacul, în mare parte, dar nu pot să zic că e o mâncare preferată”, crede Bianca Bazaliu, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

”Mama făcea drob foarte bun, o vecină de bloc făcea cozonac foarte bun…Nu uit bucuria aceea de a sparge oul în familie și poate ideea de mică competiție, deși, evident, sărbătoarea pascală nu e despre asta…”, spune Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Meciurile cu Insulele Feroe și Austria, decisive

Concentrate pe obiectivul propus, jucătoarele, dar și antrenorul, spun că nici o partidă nu este câștigată înainte, chiar dacă România pornește ca favorită atât cu Insulele Feroe, cât și cu Austria.

”Presiune există mereu. Știm că ne așteaptă două meciuri împotriva unor adversari poate mai facili pe hârtie, însă handbalul cred că este din ce în ce mai competitiv și echipele mici sunt mai puține. Vor fi două meciuri grele, însă eu zic că ne vom califica la Campionatul European”, admite Eliza Buceschi, componentă a naționalei feminine de handbal a României

”Jucăm pe terenul lor, avem o deplasare destul de lungă până în Feroe. Timpul este foarte scurt de pregătire. Nu o să fie simplu deloc, dar ne dorim victoria. După ce vom bate Feroe și ne asigurăm punctele puse în joc, putem vorbi de Austria.

Duminică, atunci când avem meciul cu Austria sper să fim în cărți pentru calificare, să avem un meci reușit și să ne bucurăm de calificare”, spune și Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Cred că în general în sport trebuie să te respecți în primul rând pe tine și trebuie să respecți adversarul în măsura în care niciodată nu trebuie să-l subestimezi. Despre Feroe acesta a fost primul lucru pe care l-am discutat înaintea meciului de anul trecut de la Mioveni: că nu avem voie să le subestimăm

Adi Vasile

„Acesta e și cuvântul și ordinea de zi acum, iar pentru asta fetele nu trebuie să facă nimic altceva decât să intre în teren și să fie extrem de concentrate și conectate ca echipă, dar și individual pe sarcinile pe care le au. Încă nu discutăm foarte mult de Austria, pentru că e foarte important să o luăm pas cu pas.

La echipa națională se spune că nu ai timp și cumva e normal. Activitatea e atât de comprimată încât dacă o folosești bine și corect îți va da și suficient timp pentru lucrurile importante” , spune Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Cum s-a marcat golul de 33-33 cu Austria?

Bianca Bazaliu a marcat în tur, în ultima secundă, golul cu care România a terminat la egalitate în Austria, scor 33-33. Ea speră ca duminică meciul să fie mai ușor.

”Mi-aduc aminte tot meciul, nu doar acea fază. Într-adevăr am scos un egal acolo după ce la pauză am condus. Trebuie să jucăm aceste două meciuri de la minutul 1 pînă la minutul 60”, a declarat Bianca Bazaliu, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Meciul decisiv, cu Austria, va avea loc duminică, la Râmnicu Vâlcea

Programat duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, meciul cu Austria este așteptat cu nerăbdare de jucătoarele noastre, care știu că vor fi încurajate din primul până în ultimul minut de fanii locali, foarte mari iubitori ai acestui sport.

Mă bucur să jucăm la Râmnicu Vâlcea, un oraș care cunoaște handbalul și trăiește prin handbal. Sper să fie sala cât mai plină și să fie alături de noi

Eliza Buceschi

”Noi ne dorim foarte mult să fie sala plină și ne așteptăm la lucrul acesta. Pentru noi suportul spectatorilor contează și ne va împinge de la spate”, crede Bianca Bazaliu, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

”Sper să vină apropiați, prieteni, familie, suporteri adevărați care vin mereu și ne susțin. Abia aștept să jucăm pe teren propriu.

Oriunde am jucat noi în țară a fost o mare nebunie și aștept să vină. Va fi într-adevăr zi de sărbătoare, va fi prima zi de Paște, dar așa cum noi suntem pe teren, așa îi aștept și pe ei să se relaxeze o oră în sala de sport alături de noi”, promite Cristina Laslo, componentă a naționalei feminine de handbal a României.

Sala din Râmnicu Vâlcea e o sală despre handbal, în care se respiră handbalul, simte Adi Vasile

”Ne dorim cu ardoare să avem alături de noi suporterii, să avem o sală dacă se poate arhiplină ar fi perfect. Sala din Râmnicu Vâlcea e o sală despre handbal, în care se respiră handbalul, îl simți când intri în sală și asta are un impact pentru echipa adversă tot timpul.

De asemenea, ajutorul de care noi sunt convins că ne vom bucura prin sprijinul suporterilor va fi foarte important și abia așteptăm să ne bucurăm alături de ei”, crede  Adrian Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Alexandru Dedu:” Nu am emoții pentru alegerile FR de Handbal”

Deja tradiție la echipele naționale, președintele FRH, Alexandru Dedu, le-a vizitat pe tricolore în cantonament și a luat cina cu echipa, înainte de plecarea spre Insulele Feroe.

“Îmi face plăcere să fiu alături de echipe, mă întorc în timp 25-30 de ani…este aerul pe care l-am respirat atâta timp și mă simt al naibii de bine când sunt lângă echipele naționale”, spune Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Pe 28 aprilie sunt programate alegerile pentru funcția de președinte al FRH, unde actualul șef are 3 contracandidați: Constantin Din, Bogdan Voina și Maximilian Gavrilă. Alexandru Dedu spune că își va continua munca în fruntea federației și după data respectivă.

“Nu am emoții, am niște lucruri foarte clare în cap după care m-am condus în ultimii 8 ani și după care mă voi conduce în următorii patru. Au fost multe atacuri, nu a fost o luptă corectă, au venit atacuri din aceleași direcții, și nu doar acum, ci în ultimii 8 ani.

Renunțarea este cel mai ușor lucru pe care poate să-l facă cineva, dar eu nu m-am născut în zodia renunțării. Mi-ar fi plăcut să fie o luptă pe argumente solide, dar este vorba doar de atacuri la persoană și multe promisiuni puerile”, încheie Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

Daniel Nazare / Autor
Aproape 25 de ani de experiență în presa sportivă. A debutat ca jurnalist în 1997, în primul an de facultate, fiind redactor la ziarul ZIUA care avea, la acea vreme, un supliment de 4 pagini dedicat sportului. Apoi s-a transferat la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, ProSport (reporter special ... citește mai mult
Știri despre
Pe aceeași temă
Ți se frânge sufletul!  Mesajul postat de mama sinucigașă a băiețelului de 4 ani înecat în piscină, înainte de dubla tragedie
Ți se frânge sufletul! Mesajul postat de mama sinucigașă a băiețelului de 4 ani înecat în piscină, înainte de dubla…
UE va consolida securitatea energetică după incidentele Nord Stream. Borrell: Sunt rezultatul unui act deliberat
UE va consolida securitatea energetică după incidentele Nord Stream. Borrell: Sunt rezultatul unui act deliberat
FOTO Billel Omrani și alte vedete de la FCSB, trimise la echipa a doua! Cum arată acum atacantul
FOTO Billel Omrani și alte vedete de la FCSB, trimise la echipa a doua! Cum arată acum atacantul
E cutremur! Lovitură devastatoare după bătaia Prodan-Reghe. Ce a decis instanţa
E cutremur! Lovitură devastatoare după bătaia Prodan-Reghe. Ce a decis instanţa
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
O rețea DIN UMBRĂ! Un atac MASIV al Rusiei asupra Europei a fost...
Divorțează! Nimeni nu se aștepta la asta! Anunțul a fost făcut chiar de ea!
Divorțează! Nimeni nu se aștepta la asta! Anunțul a fost făcut chiar de ea!
Vestea momentului pentru cei care au TELEFOANE MOBILE! Anunțul cumplit venit chiar acum
Vestea momentului pentru cei care au TELEFOANE MOBILE! Anunțul cumplit venit chiar acum
Vestea pe care toți românii o așteptau! Iohannis a promulgat legea
Vestea pe care toți românii o așteptau! Iohannis a promulgat legea
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus
20 de semne de ciroză. Ce indicii îți dă corpul când ai ficatul distrus
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
Modul în care rușii îi enervează pe europeni. O fac, fără rușine, 24/7, pe site-uri populare
Avion de pasageri din Singapore, escortat de avioane militare după o ameninţare cu bomba
Avion de pasageri din Singapore, escortat de avioane militare după o ameninţare cu bomba
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
BANCUL ZILEI: Ion este obligat să facă amor sălbatic: Măi, Marie, știi tu ce efort presupune o partidă de sex?
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Banca Transilvania vinde un SUV Volkswagen
Banca Transilvania vinde un SUV Volkswagen
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!