VIDEO | Umilinţe made in România! Un jucător de handbal a fost ţinut la antrenamente până la epuizare, pentru a fi determinat să rezilieze un contract propus de club în urmă cu câteva luni. Sportivul a rezistat deocamdată eroic

24 sep 2018 18885 afişări Comentează şi tu Handbal
VIDEO | Umilinţe made in România! Un jucător de handbal a fost ţinut la antrenamente până la epuizare, pentru a fi determinat să rezilieze un contract propus de club în urmă cu câteva luni. Sportivul a rezistat deocamdată eroic BALAZS ATTILA / MEDIAFAX FOTO

Laurenţiu Dinescu (32 ani), jucătorul echipei AHC Dunărea Călăraşi la handbal masculin, trăieşte un calvar de câteva luni. Pentru că a refuzat să-şi rezilieze contractul în vară, clubul l-a supus unui comportament abuziv, cu antrenamente până la epuizare. Bineînţeles, cu scopul de a-l determina să cedeze şi să plece de la Călăraşi fără nicio pretenţie. Aşa cum era de aşteptat, interul stânga nu a fost plătit în toată această perioadă. Cazul lui este pe rolul instanţelor de judecată ale Federaţiei Române de Handbal.

După Alin Şania şi antrenorul Caslav Dincic, a venit rândul lui Laurenţiu Dinescu să fie ”clientul” de serviciu al conducătorilor Dunării Călăraşi, adică să fie supus unor umilinţe demne de alte epoci. Asta pentru că handbalistul a refuzat să rezilieze un contract scadent în 2019, pe care tocmai Ionel Dumitru (preşedintele clubului) & Co i l-au propus şi l-au parafat în momentul în care l-au adus în noiembrie 2017 la Călăraşi. Povestea urâtă a interului stânga, fost în trecut şi la echipele Steaua, Ştiinţa Bacău şi HC Odorhei, a început în vară, în timpul vacanţei.

Cu aproape trei săptămâni mai devreme de reluarea pregătirilor în iulie 2018, Laurenţiu Dinescu a fost chemat la club şi i s-a pus în faţă o hârtie pentru a-şi rezilia contractul. Fără nicio negociere în prealabil pentru a accepta această despărţire, singurul argument fiind faptul că nu mai este dorit de staff-ul tehnic. Pur şi simplu, semnezi şi pleci cu sau fără voia ta, ce contează ce spune contractul parafat de ambele părţi! După două zile de discuţii, handbalistul a refuzat cererea clubului, astfel că de la începutul săptămânii următoare, când colegii încă mai aveau două săptămâni de vacanţă, el a fost chemat la antrenamente. Conform contractului, adică 8 ore de lucru pe zi!

De atunci, jucătorul a fost suspus unui adevărat calvar, povestesc surse ProSport. După antrenamente de aproape 2 ore, jucătorului i se transmitea că el nu a terminat şedinţa de pregătire. Astfel, programul lui de lucru continua cu alegare, scări şi sală de forţă, până la epuizare! Doar în contract scria că trebuie să stea 8 ore la lucru.

Laurenţiu Dinescu a rezistat deocamdată acestui tratament, dar între timp a depus un memoriu la Federaţia Română de Handbal, reclamând faptul că gruparea nu i-a plătit salariile pe mai multe luni. Totodată, cu sprijinul unui avocat a denunţat situaţia în care se află.

Ce a contestat jucătorul la Comisia de Memorii a FRH:

  • Neachitarea salariilor restante, deşi ceilalţi coechipieri erau plătiţi la zi
  • Chemarea la antrenamente în afara programului de antrenament oficial şi înainte de reunirea lotului
  • Antrenarea fără antrenor şi medic de specialitate
  • Excluderea din cantonament, fără a fi indicat un motiv real şi obiectiv
  • Trimiterea intimatului să se antreneze cu altă echipă, de juniori
  • Excluderea de la acţiunile de prezentare a echipei, nefiind inclus în lotul echipei nici măcar la meciurile amicale
  • Neacordarea echipamentului pentru noul sezon
  • Trimiterea unui preaviz prin care intimatul a fost înştiinţat că postul i se desfiinţează începând cu data de 6.09.201

Comisia de Memorii a Federaţiei Române de Handbal i-a dat câştig de cauză jucătorului, dar AHC Dunărea Călăraşi nu a fost mulţumită cu acest verdict şi a depus apel!

”Dinescu este jucătorul nostru, astfel că el se supune contractului încheiat şi regulilor echipei”, a fost singura declaraţie făcută de Rică Pârâianu, team-managerul echipei Dunărea Călăraşi.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.