Steaua, dată în judecată la Strasbourg! A făcut memoriu pentru 5.000 de euro

2 apr 2011 2544 afişări Handbal
Steaua, dată în judecată la Strasbourg! A făcut memoriu pentru 5.000 de euro Steaua, dată în judecată la Strasbourg!

Cine nu şi-l aminteşte pe Obrad Ivezic, pleşuvul zdrahon de vreodoi metri înălţime cu arcuiri de pisică în poarta Stelei? Ei bine,nici goalkeeperul sârb al francezilor de la Selestat n-a uitat deRomânia. A depus de ceva timp memoriu la FRH pentru 5.000 de eurodatoraţi de gruparea "militară" şi tot aşteaptă, aşteaptă,aşteaptă.

Sârbul de 30 ani şi-a pus timp de trei sezoane (2007-2010) amprentape evoluţiile Stelei. Exponent al unui popor cu spirit războinic,goalkeeperul şi-a atras simpatia fanilor nu numai prin paradelesale, ci şi prin nebunia specifică portarilor: juca accidentat şiridica publicul în picioare, fluturându-şi pumnii în semn dereuşită! Dar după ce vechea grupare finanţată de Constantin Cazacus-a destrămat, fiecare handbalist a continuat pe culoarediferite.

"Mi-am rupt picioarele pentru echipă"

Sârbul şi-a croit drum în Franţa, la Selestat (liga a doua), trupacare l-a propulsat în handbalul mare pe Thierry Omeyer şi fostaformaţie pregătită de Radu Voina. Toate bune şi frumoase. Ivezic aajuns pe doi cu gruparea alsaciană (după 19 runde cu şanse mari depromovare), i-a cucerit şi pe cei 2.500 de spectatori care vinconstant la meciuri, dar experienţa România i-a lăsat un gustsălciu. Se simte jignit, păcălit şi ignorat. "Mi-am rupt picioarelepentru Steaua, am jucat cu ruptură de ligamente la gleznă, mi-amluat mingi în cap, mi-am dat viaţa pentru echipa aia, pentru că amţinut la ea. Eu am o problemă cu Steaua, să nu se înţeleagă că amceva cu domnul Constantin Cazacu (n.r.- fostul finanţator). El afost corect faţă de mine. Clubul are să-mi dea bani! Am depus unmemoriu la federaţia română, dar nimeni de acolo nu mi-a dat vreunrăspuns", îşi exprimă Obrad nemulţumirea.

Românii plătiţi, străinii nu!?

Portarul care a ajuns până în semifinalele Cupei Cupelor cu Steauasusţine că a ajuns la capătul răbdărilor şi e pregătit să-şi facădreptate singur la Strasbourg. "Eu nu vreau să fac rău Stelei şinici handbalului românesc, dar problema e că mă ignoră. Nu mi-audat niciun răspuns, nu mi-au dat niciun semn de viaţă. Să-mi spună,băi, băiatule, ai dreptate sau n-ai. Problema e că am auzit cănişte băieţi de la fosta echipă au fost plătiţi, iar eu şi cuPedrag Vujadinovic, nu! Poate au ceva cu handbaliştii străini!?Oricum, am vorbit cu avocaţii, mi-am pregătit actele şi sunthotărât să mă adresez forului european de handbal şi la CurteaEuropeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Că tot stau lacâţiva kilometri de sediul CEDO", anunţă handbalistul format deSintelon.

FRH i-a dat dreptate lui Ivezic

Contactat de ProSport, secretarul general al Federaţiei Române deHandbal, Mihai Marinescu, a lămurit situaţia şi explică de ceverdictul n-a ajuns şi la urechile lui Obrad. "FRH a judecatmemoriul, dar unde să-i transmitem noi lui răspunsul, că nu avemnicio adresă? El are dreptate şi am hotărât că, până când Steaua nuplăteşte, i-am ridicat clubului dreptul la transferuri. Noi amrezolvat cazul pe linie sportivă, pe parte civilă, Ivezic poate sădea Steaua în judecată".


12elocul (antepenultimul) pe care se află Steaua în Liga Naţională (8puncte în 16 etape)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.