România, învinsă clar de Ungaria în finala Trofeului Carpaţi. Ambros Martin mai are multe lucruri de pus la punct până la startul Campionatului European. Mulţumim, Mica Brădeanu!

27 nov 2016 11567 afişări Handbal
România, învinsă clar de Ungaria în finala Trofeului Carpaţi. Ambros Martin mai are multe lucruri de pus la punct până la startul Campionatului European. Mulţumim, Mica Brădeanu! Fotografii: Paul URSACHI / MEDIAFAX 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16007601/2/ambros-martin-ungaria.jpg
  • România a pierdut în faţa Ungariei cu 29-24 (14-12), partida disputată în finala Trofeului Carpaţi. Acesta a fost şi ultimul test pentru tricolore înaintea participării la Campionatul European. Cu această ocazie a avut loc şi retragerea oficială a Aureliei Brădeanu de la prima reprezentativă.

Începutul şi sfârşitul partidei i-au aparţinut Aureliei Brădeanu. Legenda vie a jucat ultimul meci sub tricoul echipei naţionale, pe care l-a slujit timp de 17 ani. Ambros Martin a început, de altfel, primul atac cu jucătoarea echipei CSM Bucureşti în atac, ea reuşind să şi marcheze primul gol al partidei. După primul minut însă, selecţionerul a făcut schimbarea Brădeanu - Buceschi, iar echipa a arătat aproape de formula ideală pentru Euro. Bineînţeles, minus Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Gabriela Perianu şi chiar Ana Maria Iuganu, care au rămas pe margine la acest meci. Astfel, formula de atac a fost Dedu - Florica, Zamfir, Buceschi, Geiger, M. Neagu, Manea. Doar Chiper poate ar fi putut să mai râvnească la un loc de titulară în extrema dreaptă. În apărare, Melinda Geiger a făcut mereu schimbare cu Gabriella Szucs.

Primele 20 minute ale partidei au aparţinut României, în special datorită celor două handbaliste care au strălucit în faţa Ungariei, Denisa Dedu şi Melinda Geiger. Prima şi-a câştigat clar un loc la Campionatul European prin paradele avute, în timp ce Melinda Geiger a suplinit absenţa liderului din linia de 9 metri - Cristina Neagu - reuşind să facă diferenţa în atac. România a reuşit astfel să se desprindă la 3 goluri, 8-5 şi 9-6 (min. 18). Pentru că avea de urmărit mai multe fete la lucru, Ambros Martin a început să facă modificări, iar Ungaria a speculat imediat momentele, iar în minutul 25 a preluat conducerea, 11-10. Pe care nu a mai cedat-o până la final.

România a pierdut puţin ritmul, în timp ce Ungaria l-a accelerat şi a continuat să înscrie gol după gol. Cu o circulaţie foarte bună a mingii, adversara a desfăcut în dese rânduri blocul defensiv al tricolorelor şi s-a desprins până la şase goluri în minutul 42, scor 21-15. Apărarea nu a reuşit să le blocheze pe Gorbicz şi mai ales Klivinyi, în ciuda insistenţelor selecţionerului de a avea contact cu adversarul. La fiecare time-out, Ambros Martin a insistat pe spirit de luptă, pe determinare, dar România nu a putut practic mai mult în această partidă cu Ungaria, părând mai degrabă obosită. În orice caz, a avut parcă o viteză de deplasare ceva mai scăzută. În cele din urmă, Gorbicz & Co s-au impus cu 29-24 şi au primit doza de moral de care aveau nevoie înaintea turneului final. În schimb, Ambros Martin a plecat către vestiare cu multe semne de întrebare.

  • ”Îmi pare rău pentru cum am jucat azi. Ungaria a meritat victoria, a jucat mai bine şi mai tare. Noi doar atât a, putut în momentul de faţă, trebuie să privim însă spre viitor. Cele 16 jucătoare care vor merge la Campionatul European nu sunt încă decise, vom aştepta până în ultimul moment”, a declarat Ambros Martin la TVR2 imediat după terminarea jocului.

Gustul amar al înfrângerii a mai fost domolit la final de festivitatea plină de emoţii în care s-a produs practic şi retragerea Aureliei Brădeanu. ”Sunt compleţită de emoţii şi nu prea îmi găsesc cuvintele acum, cu toate că aş avea multe de spus. Sunt fericită că am trăit 17 ani la echipa naţională, sunt mândră cu tot ce am trăit în această perioadă. Voi merge mai departe şi voi sluji în continuare handbalul românesc. Vă mulţumesc din suflet”, s-a adresa handbalista, vizibil emoţionată, publicului spectator de la Cluj. Şi noi îţi mulţumim Mica Brădeanu pentru tot ce ai făcut pentru România.

  • După ce a văzut multe jucătoare la lucru la Trofeul Carpaţi, Ambros Martin va decide în următoarea perioadă cele 18 handbaliste care vor face deplasarea la turneul final
  • Campionatul European de handbal feminin se va desfăşura în perioada 4-18 decembrie, în Suedia. România este într-o grupă cu Norvegia, Rusia şi Croaţia. Primul meci este pe 5 decembrie, la Helsingborg, cu Norvegia

România – Ungaria 24-29 (12-14)

Dedu, Voicu – portari; Chiricuţă, Szucs, Geiger 5, Pintea, Buceschi 5, Brădeanu 1, Florica 2, Laslo, Udriştoiu 1, L. Popa, Manea, M. Neagu 1, Zamfir 5, Zamfirescu 1, Chintoan 1, Chiper 2

Kiss, Jarunik, Szikora – portari; Bodi 2, Lukacs 3, Hornyak, A. Kovacs 1, Gorbicz 9, Kovacsics, Szucsanszki, Dombi, Kisfaludy, Meszaros, Klivinyi 10, Szekeres, Triscsuk, Erdosi 3, Schatzl 1

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.