Finala masculină se joacă aşa cum s-a stabilit în teren: CSM Bucureşti - Minaur Baia Mare. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo nu a fost soluţionat favorabil bucureştenilor

21 mai 2015 4876 afişări Handbal
Finala masculină se joacă aşa cum s-a stabilit în teren: CSM Bucureşti - Minaur Baia Mare. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo nu a fost soluţionat favorabil bucureştenilor
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

UPDATE 21 MAI Finala Ligii Naţionale de handbal masculin se joacă după programul stabilit, CSM Bucureşti - Minaur Baia Mare, vineri ora 20:30, meciul 1. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo a fost analizat de membrii Consiliului de Administraţie în ultimele 24 de ore şi numai două persoane s-au pronunţat pentru rejucarea partidei Minaur - Dinamo.

Faptul că Dinamo a plătit taxa de contestaţie marţi, 19 mai, la peste 48 de ore aşa cum prevede regulamentul FRH a cântărit decisiv în luarea deciziei pentru menţinerea rezultatului consemnat la sfârşitul partidei de sâmbătă.


Handbalul românesc se află în faţa unei premiere, ca un meci să se rejoace după ce a fost încheiat. Minaur Baia Mare a câştigat în faţa echipei Dinamo cu 27-24 în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naţionale de handbal masculin, dar finalul nu s-a desfăşurat conform regulamentelor, a atacat formaţia bucureşteană.

Jocul respectiv a fost decis la aruncările de la 7 metri după executarea a două serii (8 execuţii de fiecare echipă în total), Minaur impunându-se cu 6-3. La sfârşitul primei serii, scorul a fost egal 3-3, iar Dinamo a reclamat faptul că din acel moment totul a fost în afara regulamentului. Adică a doua serie ar fi trebui să înceapă cu Dinamo (tot Minaur a aruncat prima), iar execuţii ar fi trebuit să fie 1-1, până când o formaţie rata!

Formaţia bucureşteană a făcut sâmbătă o contestaţie pentru a se rejuca partida. Aceasta a fost analizată marţi de Comisia de Competiţii. Surse ProSport susţin că s-a decis să rămână rezultatul de la sfârşitul jocului, iar observatorul Remus Cojocaru şi arbitrii Gorina şi Melencu să fie judecaţi de comisiile abilitate. Dinamo a mers mai departe şi a făcut Recurs Extraordinar la Consiliul de Administraţie al FRH, care ar urma joi să se pronunţe electronic în acest caz.

Mai mulţi membri ai CA ar fi fost anunţaţi că n-ar putea vota în acest caz din motive de incompatibilitate: Daniel Kotecz (conducător HCM), Jean Mateescu (preşedinte Comisie Competiţii), Flaviu Sâsâeac (Potaissa Turda, club implicat în finala mică), Doru Manea (preşedinte Comisie Observatori), Alin Cârligeanu (preşedinte Comisie Arbitri).

Interesant este faptul că Minaur ajunge joi în Bucureşti, cu avionul, pentru meciul cu CSM din finala mare a Ligii Naţionale. Jocul este programat vineri de la ora 20:30.

UPDATE 15:50 Înaintea seriei a doua de aruncări de la 7 metri, s-a dat din nou cu banul, care echipă va executa prima. Ionuţ Irimuş a câştigat tragerea şi a ales în primă fază să schimbe porţile! Arbitrii nu au fost de acord, iar portarul a preferat să apere primul.

Apoi, după prima execuţie din seria a doua în care Sadoveac a înscris iar Mironescu a ratat, gazdele au sărbătorit victoria! Atunci a fost al doilea moment în care s-a încălcat regulamentul. Baia Mare era la rândul ei îndreptăţită să conteste rezultatul final dacă Dinamo ar fi întors rezultatul la 7 metri, după formula adoptată de arbitri şi observator.

UPDATE 15:58 Surse ProSport susţin că Dinamo are o şansă să câştige Recursul Extraordinar dacă dovedeşte că procedural a acţionat în termenii regulamentari. Contestaţia trebuia făcută la 10 minute după terminarea partidei, dar acest lucru nu s-a întâmplat, lucru pe care l-au susţinut ambele tabere. Oficialii dinamovişti au spus sâmbătă că au trimis contestaţia direct la FRH, pentru că după joc observatorului i s-a făcut rău.

UPDATE 16:18"Ar fi o mare eroare să se rejoace partida din punct de vedere al regulamentului", susţin surse federale. Întâmpinarea făcută de Dinamo nu poate fi interpretată ca şi contestaţie, iar "faptele nu constituie nici motive pentru protest", a mai spus sursa ProSport. Vinovaţii după jocul Minaur - Dinamo, observatorul şi arbitrii, au fost înaintaţi către Comisia de Disciplină.

UPDATE 16:36 Juriştii clubului Dinamo au trimis un material către Federaţia Română de Handbal şi Ministerul Tineretului şi Sportului în care reclamă faptul că se vând bilete pentru finala CSM Bucureşti - Minaur şi s-a programat jocul în condiţiile în care pe rol este încă un litigiu nesoluţionat! "Înseamnă că s-au antepronunţat?", este întrebarea retorică a oficialilor dinamovişti.

UPDATE 16:48 Membrii Consiliului de Administraţie trebuie să se exprime în acest caz până joi - ora 10:00!

UPDATE 17:08 Clubul băimărean a fost primit un avertisment din partea Jandarmeriei! Motivul? La meciul cu Dinamo au fost prea mulţi spectatori în sală! De altfel, la toate jocurile importante din ultima vreme, atât la feminin, cât şi la masculin, inclusiv pentru Liga Campionilor, Baia Mare a avut şi spectatori în picioare.

UPDATE 17:15 Acesta este al treilea caz major înregistrat în acest sezon în Ligile Naţionale, după Cazul "Ecusoanele" şi Cazul "Pârâianu". În primul caz, CSM Bucureşti a câştigat clar partida în teren cu SCM Craiova, dar rezultatul s-a decis în afara terenului pentru că antrenorii n-au avut ecusoanele şi au fost trimişi în tribună. În al doilea caz, Steaua a învins pe teren Energia Tg Jiu, dar a rezultatul a fost schimbat la Comisii din cauză că nu s-a plătit o amendă de 500 de lei. Pârâianu, în schimb, îşi ispăşise etapa de suspendare.

UPDATE 17:22 Surse din Baia Mare susţin că Minaur nu se va prezenta la un nou joc cu Dinamo, în cazul în care FRH ar lua o astfel de măsură, pentru că ar fi împotriva regulamentelor.

UPDATE 17:30Caz petrecut la Campionatul Mondial din 1995. În partida Rusia - Germania un oficial al primei reprezentative a fost descalificat, astfel că echipa a rămas cu un jucător mai puţin pe teren timp de 2 minute. La aproximativ 5 minute distanţă a fost descalificat un oficial şi din naţionala Germaniei. Doar că în acest caz nu s-a diminuat efectiful cu un handbalist pe teren pentru două minute! După joc, Rusia a făcut protest. Rezultatul din teren a rămas, dar arbitrii au fost judecaţi de Comisia de specialitate a Campionatul Mondial.

UPDATE 17:37 FRH l-a delegat ca observator la ultimul meci Minaur - Dinamo pe Remus Cojocaru, observator care a asistat şi la meciul din sezonul regulat, desfăşurat în Capitală. Şi atunci a fost meci cu probleme. Bucureştenii au reclamat faptul că Petru Pop, antrenorul secund, nu a avut ecusonul la dispoziţie, dar a stat pe bancă. Observatorul a fost suspendat 4 etape!

UPDATE 17:49 Membri din Consiliul de Aadministraţie susţin că Daniel Georgescu, vicepreşedinte FRH, şi Ioan Băban, antrenor din Baia Mare, nu ar trebui să se pronunţe în acest caz pentru că nu au cum să fie altfel decât ... subiectivi!

UPDATE 18:25 Preşedintele FRH, Alexandru Dedu susţine decizia luată de Comisia de Competiţii: "Contestaţia clubului Dinamo nu a fost depusă în condiţiile regulamentare. Nu au fost respectate prevederile Art 29.2 din Regulamentul de organizare şi desfăşurare al FRH"

Şeful handbalului românesc a precizat că Dinamo nici nu a făcut contestaţia în raportul de joc, deşi arbitrii au stat o oră la sală, nici nu a achitat taxa în termen de 48 de ore: "Din punctul meu de vedere nu a fost respectat articolul din regulament şi ca atare se menţine rezultatul".

UPDATE 18:42 Oficialii dinamovişti reacţionează cu privire la faptul că n-au scris contestaţia în raportul de joc: "Faxul, mailul nu sunt tot în scris?". Totodată, susţin că au plătit taxa de contestaţie în termenii legali: "Sâmbătă şi duminică nu se lucrează cu băncile, cred că cele 48 de ore sunt începând de luni. Dacă meciul e vineri seara, înseamnă că un club nu mai poate face contestaţie că expiră cele 48 de ore până luni când s-ar putea plăti?". Dinamo a virat marţi banii în contul FRH.

UPDATE 21:55 Contravaloarea taxei de contestaţie a fost plătită de vicepreşedintele FRH, Daniel Georgescu!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.