Penalizare dură pentru Rulmentul! Cinci meciuri pierdute la masa verde!

2 dec 2009 16 afişări Handbal
Penalizare dură pentru Rulmentul! Cinci meciuri pierdute la masa verde! Penalizare dură pentru Rulmentul! Cinci meciuri pierdute la masa verde!

Vicecampioana României la handbal feminin, Rulmentul Braşov, afost penalizată cu pierderea a cinci meciuri la masa verde (scor0-10), pentru că nu a aliniat în cinci meciuri câte 10 jucătoaresenioare, din cele 14 care se înscriu pe foaia oficială de joc.

Decizia a fost luată de Comisia de Competiţii a FR Handbal, carea analizat toate rapoartele de joc ale partidelor din turul LigiiNaţionale.

"Ca să poţi înscrie 14 jucătoare pe foaia oficială, conformregulamentului în vigoare trebuie ca o echipă să aibă 10 jucătoaresenioare în lot şi 4 junioare. S-au făcut mai multe atenţionăricătre federaţie, iar acum când am primit toate rapoartele de jocdin meciurile jucate până acum, am constatat că într-adevărRulmentul Braşov nu a îndeplinit această cerinţă. Astfel că, echipaa fost penalizată cu pierderea cu scorul de 10-0 a fiecărui mecijucat în această situaţie. La fel a fost şi cu echipa HCM Buzău,care nu a îndeplinit cerinţele regulamentare într-un meci, pe carel-a pierdut de asemenea, cu 10-0", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedinteleComisiei de Competiţii din cadrul FR Handbal, Jan Mateescu.

Conform deciziei de neîndeplinire a cerinţelor de vârstă,Rulmentul Braşov a pierdut cu scorul de 10-0 meciurile cu "U"Jolidon Cluj (scor pe teren 31-25, etapa a IV-a), cu Oltchim(25-31, etapa a V-a), cu HC Zalău (26-31, etapa a VI-a), cu RapidBucureşti (42-24, etapa a VII-a) şi cu Ştiinţa HCM Baia Mare(29-38, etapa a VIII-a). Rulmentul Braşov a fost penalizată cucinci puncte în clasament, ocupând în prezent locul 13, cu doar unpunct, după ce în ultimele etape din Liga Naţională nu reuşise săadune 10 jucătoare în total pe banca tehnică.

La rândul său, echipa HCM Buzău a pierdut tot cu scorul de 10-0meciul cu "U" Jolidon, pe care handbalistele clujene îl câştigaserăşi pe teren, cu 37-23, în etapa a III-a.

Ca urmare a acestor schimbări în clasament, ierarhia LigiiNaţionale după primele opt etape jucate în tur este următoarea: 1.Oltchim 14 puncte, 2. Ştiinţa Baia Mare 12 p, 3. "U" Jolidon Cluj12 p, 4. HCM Roman 11 p, 5. HC Zalău 11 p, 6. Dunărea Brăila 9 p,7. Cetate Deva 8 p, 8. Oţelul Galaţi 8 p, 9. Tomis Constanţa 6 p,10. Universitatea Reşiţa 5 p, 11. HCM Buzău 4 p (penalizată cu unpunct), 12. Rapid Bucureşti 2 p, 13. Rulmentul Braşov 1 p(penalizată cu cinci puncte), 14. Ştiinţa Bacău 1 p.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.