Magnus Johansson este noul antrenor al echipei CSM Bucureşti! Suedezul a câştigat medalia de argint în 2010 la Campionatul European, alături de Per Johansson, Gullden & Co

6 iul 2018 4622 afişări Handbal
Magnus Johansson este noul antrenor al echipei CSM Bucureşti! Suedezul a câştigat medalia de argint în 2010 la Campionatul European, alături de Per Johansson, Gullden & Co

CSM Bucureşti are începând de azi un nou antrenor. Este vorba despre suedezul Magnus Johansson, în vârstă de 48 de ani, care în ultimii 2 ani a pregătit echipa norvegiană Molde. Noul tehnician al ”tigroaicelor” are deja o experienţă bogată, atât în handbalul feminin, cât şi în cel masculin.

  • Antrenorul suedez a semnat un contract pe 2 ani

”Campioana României şi-a definitivat strategia pentru următoarele sezoane, mizând în primul rând pe rezultate, dar şi pe stabilitate şi continuitate. Ne dorim ca punctul forte în acest sezon să fie unitatea grupului, astfel că am căutat o persoană matură, cu experienţă la nivel înalt, care să lege vestiarul”, se specifică pe site-ul oficial al clubului. 

”S-a pus de multe ori în discuţie ce profil trebuie să aibă viitorul antrenor al CSM Bucureşti, în condiţiile în care ponderea este deţinută în acest moment de jucătoare care provin din aria balcanică, şi aş include şi româncele aici. De asemenea, am luat în calcul caracterul puternic şi voinţa fetelor, toate participante în Liga Campionilor, iar peste 90% din ele jucând în Final Four. De aceea, recunosc faptul că au fost purtate discuţii cu antrenori care au corespuns tuturor condiţiilor, inclusiv antrenori din sfera masculină, ale căror rezultate şi exoerienţă i-ar fi impus în faţa grupului. Am decis să-i acordăm încredere lui Magnus Johansson şi suntem convinşi că este decizia bună, având în vedere experienţa câştigată în munca sa cu ambele categorii şi, discuţiile purtate cu antrenori şi jucătoare cu care a colaborat de-a lungul timpului. Având întreaga susţinere a celor din handbalul de la CSM Bucureşti, îi urăm succes şi suntem nerăbdători să începem”, ne-a declarat Nicolae Luca, team managerul echipei de handbal feminin a CSM Bucureşti.

  • „Sunt bucuros pentru încrederea pe care conducerea clubului CSM Bucureşti o are în mine. Sunt de asemenea bucuros pentru faptul că am ocazia să fac parte din staff-ul tehnic al unei echipe atât de importante din handbalul european. Abia aştept să începem meciurile în faţa suporterilor români. O să dau tot ce am mai bun pentru a obţine cele mai bune performanţe cu CSM Bucureşti!” - Magnus Karl Johansson
  • „Nu a fost o perioadă uşoară, căutările au fost intense şi am avut pe listă mulţi antrenori. Aşa cum am mai spus, ne dorim stabilitate şi continuitate la CSM Bucureşti. Considerăm că Magnus Johansson este cea mai bună variantă în acest moment pentru echipa feminină de handbal şi va avea tot sprijinul conducerii clubului în îndeplinirea obiectivelor.” - Gabriela Szabo, director general CSM Bucureşti

Până să ajungă la CSM Bucureşti, Magnus Johansson a antrenat printre altele echipele feminine Ikast, Savehof şi Molde, cu primele două a şi jucat în Liga Campionilor, dar şi băieţii de la Redbergslids şi Savehof, alte echipe cu care, de asemenea, a participat în Liga Campionilor. De asemena, el a fost secundul lui Per Johansson în 2010, atunci când Suedia a devenit vicecampioană europeană.

CSM Bucureşti l-a ales pe Magnus Johansson dintr-o listă de cinci antrenori, pe care s-au mai regăsit David Davis, Emamnuele Mayonnade, Xavier Sabate şi Frederic Bougeant.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.