România a pierdut ultimul meci din grupa A, disputat cu rezervele împotriva Franţei, dar merge de pe primul loc în 'optimi'. Evoluţia scorului

8 dec 2017 21058 afişări Handbal
România a pierdut ultimul meci din grupa A, disputat cu rezervele împotriva Franţei, dar merge de pe primul loc în 'optimi'. Evoluţia scorului Demonstraţie de handbal pentru suporteri. Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
  • România - Franţa a fost ultimul test din faza non-eliminatorie a Campionatului Mondial de handbal feminin pentru echipa pregătită de Ambros Martin, un meci fără miză pentru clasamentul final din Grupa A, pe care Neagu & Co o câştigaseră deja. Jucând cu rezervele, cu Neagu rămasă pe bancă de la primul până la ultimul minut, tricolorele au cedat în faţa franţuzoaicelor, la diferenţă de nouă goluri.

Naţionala de handbal a României a terminat evoluţia în faza non-eliminatorie a Campionatului Mondial de handbal cu o înfrângere în faţa Franţei - echipă care a avut nevoie de cinci minute pentru a intra în partidă, apoi şi-a conturat un avantaj net, de zece goluri până la pauză. Cu Ana Maria Drăguţ arătând determinare de a ataca poarta, România a echilibrat jocul în jumătatea a doua, pe care a câştigat-o la diferenţă de un gol.

Pentru România urmează primul meci eliminatoriu, 'optime' împotriva Cehiei.

Marcatoarele României: Florianu - 6, Drăguţ - 3, Udriştioiu - 2, Laslo - 2, Geiger - 1, Popa - 1, Pintea - 1, Tătar - 1

Marcatoarele Franţei: Houette - 7, Niakate - 5, Flippes - 4, Zaadi - 2, Dembele - 2, Lacrabere - 2, Niombla - 1, Landre - 1, Pineau - 1, Dancette - 1

FINAL de meci: Franţa învinge România, 26-17. Ungaria a câştigat în faţa Cehiei, 30-29, iar astfel, în optimi, România va întâlni Cehia.

min.58 17-26 Ambros Martin continuă să rişte pe atac, jucând fără portar, Tătar înscrie

min.57 16-25 România riscă, joacă fără portar, înscrie, dar este taxată de Franţa, întrucât Dumanska nu ajunge în poartă la timp.

min.56 15-24  Florianu înscrie al cincilea său gol, Cristina fiind principala marcatoare tricoloră.

min.55 14-24 Houette reface diferenţa de zece goluri.

min.54 14-22 Popa înscrie şi ea pentru România.

min.53 13-22 Handbalistele regăsesc drumul spre poartă

min.47 11-20 Ana Maria Drăguţ, debutantă la acest Mondial, trimite o ghiulea pe centru şi înscrie al doilea gol consecutiv pentru România.

min.44 10-20 Drăguţ înscrie golul zece al României, pe inferioritate numerică dată de eliminarea lui Gabi Szucs. Ambros Martin consumă şi el un time-out.

min.43 9-20 Franţa întrerupe jocul pentru un time-out, în care antrenorul cere cât mai multe goluri pentru un golaveraj cât mai bun.

min.41 9-20 Pineau trece mingea peste iulia Dumanska. 

min.37 9-19 Gabi Szucs este eliminată două minute, iar Franţa transformă libera.

min.36 9-18 Dembele are gol nevalidat, iar românia înscrie.

min. 33 8-18 După o contră a Franţei, Drăguţ caută al doilea gol consecutiv - însă trage în plasa laterală. Iulia Dumanska are o super-intervenţie şi diferenţa rămâne la +10.

min.31 8-17 Ca şi în prima repriză, România înscrie prima, prin Ana Maria Drăguţ.

România B este dominată de o echipă a Franţei rapidă, eficientă pe extreme şi precisă la finalizare. Titularele lui Ambros Martin nu s-au dezechipat niciun moment, iar după cinci minute de încălzire, în care s-a înscris un singur gol, de către tricolore - prin Aneta Udriştioiu, handbalistele lui Olivier Krumbholz au bombardat-o pe Denisa Dedu, iar diferenţa a crescut constant, până la maximul de 10 goluri. În plus, ofensiva lui Ambros Martin a înscris doar de şapte ori.

PAUZĂ 7-17 este scorul cu care se pleacă spre cabine.

min.29 6-16 Houette duce diferenţa pe tabelă la zece goluri.

min.27 6-14 Atacul de pe extremă este din nou fructificat de Franţa, prin Flippes.

min.26 6-12 Crina Pintea îşi dă la o parte adversara şi înscrie golul şase pentru România.

min.25 5-12 Niakate marcheaz[ ]n poarta fostei sale coechipiere.

min.24 5-11 Flippes înscrie şi ea pentru Franţa. Fazele "albelor" curg alert.

min.23 5-10 Lacrabere este de neoprit.

min.22 4-9 Niombla îşi ia revanşa şi înscrie în poarta României.

min.21 4-8 Denisa Dedu o blochează bine pe Niombla.

min.20 4-8 O intercepţie bună a Crinei Pintea dă start unei acţiuni de atac rapide, Florianu scoate fault şi transformă aruncarea de la 7m. Iar antrenorul Franţei, Olivier Krumbholz cere time-out.

min.17 3-7 Florianu înscrie primul gol al României după mai bine de zece minute, de la linia de 7 m.

min.16 2-7 Houette o execută pe Denisa Dedu de la 7 m.

min.14 2-6 Zaadi înscrie şi duce diferenţa la +4, iar Ambros martin cere time-out.

min.12 2-5 Ratăm din nou atacul, iar Landre nu iartă, înscriind din poziţie centrală.

min,10 2-4 Denisa Dedu primeşte al patrulea gol la rând, aruncarea fiind prea puternică pentru a fi respinsă.

min.9 2-3 Franţa trece în avantaj şi Geiger este eliminată pentru a doua oară în partidă.

min.7 2-2 Franţa înscrie de două ori într-un minut. Niakate egalează scorul, la 2

min.6 2-0 Udriştioiu marchează din nou pentru România!

min.5 1-0 Un singur gol în primele cinci minute.

min.4 1-0 Apără Denisa Dedu aruncarea de pe extremă şi România scapă fără gol încasat pe perioada de inferioritate.

min.2 1-0. Franţa nu înscrie. Dumanska are o primă paradă, însă se loveşte de bara porţii. Geiger este eliminată, iar România va avea două minute om mai puţin. Pentru aruncarea liberă, intră în poartă Denisa Dedu, care scapă fără gol, atunci când Lacrabere nu găseşte cadrul porţii.

min.2 1-0 România deschide scorul prin Aneta Udriştioiu, de la 7 metri, după ce, în primă fază, Laslo a ratat ţinta.


19:00 GATA DE START JOC! Cristina Neagu rămâne pe bancă, la fel şi Eliza  Buceshi. România are primul atac.


România are luxul unui meci de pregătire înainte de faza eliminatorie a Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania, graţie parcursului fără greşeală - patru victorii din patru meciuri disputate. Franţa, de partea cealaltă, are nevoie de victorie, pentru a fi sigură că evită Norvegia în optimi.

Ambros Martin este aşteptat să folosească mai mult rezervele, pentru a odihni titularele care au dus greul până acum, inclusiv în meciul cu Angola, dar are şi opţiunea de a exersa câteva scheme tactice.

Tricolorele nu au mai învins Franţa din 2008, următoarele două meciuri fiind câştigate de handbalistele din Hexagon. Franţa este, din nou, pregătită de Olivier Krumbholz, antrenorul care a adus marile performanţe ale acestei ţări în anii 2000 - în total, opt medalii la competiţiile majore. România îşi află la capătul acestei zile şi adversara din optimi - Ungaria sau Cehia.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.