Încă o absenţă de marcă pentru România la Euro! Lotul final cu care prima reprezentativă atacă turneul final din Suedia şi surpriza pe care o pregăteşte staff-ul tehnic

28 nov 2016 13666 afişări Comentează şi tu Handbal
Încă o absenţă de marcă pentru România la Euro! Lotul final cu care prima reprezentativă atacă turneul final din Suedia şi surpriza pe care o pregăteşte staff-ul tehnic

Ambros Martin şi Costică Buceschi s-au decis asupra lotului cu care România se va deplasa la Campionatul European din Suedia, programat în perioada 4-18 decembrie. Cei doi antrenori au aşteptat să vadă dacă Gabriela Perianu are şanse să joace, iar după ce au primit răspunsul au decis în consecinţă.

Medicul naţionalei Florin Ciocoiu a recomandat ca handbalista să nu joace în Suedia, riscând o accidentare şi mai gravă. ”Gabi Perianu nu s-a recuperat foarte bine şi nu vrem să riscăm. Se poate accidenta şi mai grav”, ne-a relatat Costică Buceschi.

În atare condiţii, lotul de 18 care va pleca sâmbătă la Helsingborg este următorul:

  • Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska
  • Extreme stânga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs
  • Centri: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo
  • Interi dreapta: Melinda Geiger, Laura Popa
  • Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştoiu
  • Pivoţi: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

”Sperăm să nu mai apară nicio accidentare, şi aşa am avut deja destule probleme”, a mai spus Costică Buceschi.

  • Gabriela Perianu se alătură listei de indisponibilităţi care mai conţine trei extreme stânga, Valentina Ardean, Camelia Hotea şi Ana Maria Tănăsie. 
  • România va juca în Grupa D la Campionatul European, în ordine, cu Norvegia, Rusia şi Croaţia. Primul meci este pe 5 decembrie.

Cu doar câteva zile înaintea debutului la Campionatul European, staff-ul tehnic are deja a doua mare problemă. Prima era legată de acoperirea postului de extremă stângă, în condiţiile în care primele trei variante din ţară au devenit indisponibile. În plus, Ana Maria Iuganu (CSM Roman) a acuzat la rândul ei o entorsă la Trofeul Carpaţi şi a ”transmis” alte emoţii.

A doua mare problemă a României înaintea turneului final a devenit cuplul de apărători centrali, după ce Aurelia Brădeanu s-a retras de la echipa naţională, iar Gabriela Perianu este accidentată pentru Campionatul European.

În meciul de duminică, Ambros Martin a încercat de la bun început să joace cu Crina Pintea în centru, a mai încercat şi variantele Cristina Zamfir, Mădălina Zamfirescu şi chiar Oana Manea. Antrenorul a tot testat.

După profilul jucătoarelor, Gabriella Szucs – Crina Pintea pare la prima vedere cel mai indicat cuplu de apărători centrali. O pereche deloc sudată, având în vedere că handbalistele nu au jucat împreună până acum. Dar în acelaşi timp un risc imens asumat, pentru că acest lucru ar presupune două schimbări încă de la început între cele două faze ale jocului, atac şi apărare. A juca meciul cu Norvegia din minutul 1 cu Crina Pintea şi în atac şi în apărare ar însemna un alt risc foarte mare. Pivotul este o jucătoare mai lentă, iar într-un joc de viteză ar fi predispusă la eliminări.

Astfel, Ambros Martin şi Costică Buceschi au ca principală grijă în această săptămână să găsească un apărător central dintre cele şase titulare. Primul ”7” cu Norvegia ar putea arăta astfel: Ungureanu – Iuganu, Neagu, Buceschi, Geiger, Chiper, Manea. Cei doi antrenori iau în calcul pentru a juca în centrul apărării cu ... Cristina Neagu alături de Gabriella Szucs, cel puţin pentru începutul turneului final. Pe parcurs, în funcţie de cum vor merge lucrurile, se vor mai putea face permutări, cea mai la îndemână fiind Eliza Buceschi cu Mădălina Zamfirescu. Aşadar, urmează câteva zile intense în cantonamentul României, care de maţi se va muta în Bucureşti. Plecarea la Euro va fi sâmbătă, iar Dumanska şi Laura Popa vor fi, probabil, cele două rezerve. Din fericire, sistemul de schimbări în lot este mai permisiv decât la Jocurile Olimpice, astfel că echipele vor putea face modificări chiar şi după primul meci. Acum, cel mai important aspect este ca handbalistele să fie sănătoase, iar accidentările, ocolite.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.