Goran: ”Astă-seară se face o chermeză, mai trebuia o găleată, o sticlă de ulei, două pungi cu făină, să fie împărţite delegaţiilor”. Campionul mondial a atras atenţia asupra ”organului de conducere, Consiliul de Administraţie”

13 feb 2018 3198 afişări Handbal
Goran: ”Astă-seară se face o chermeză, mai trebuia o găleată, o sticlă de ulei, două pungi cu făină, să fie împărţite delegaţiilor”. Campionul mondial a atras atenţia asupra ”organului de conducere, Consiliul de Administraţie”

Au rămas mai puţin de 24 de ore până la alegerile programate la Federaţia Română de Handbal, iar candidaţii care s-au înscris în această competiţie încearcă să-şi asigure şi ultimele voturi pentru ca din 15 februarie să fie la masa celor care vor decide destinele handbalului în următorii 4 ani. În această campanie s-au spus multe lucruri, şi de bine şi de rău, rămâne ca membrii Adunării Generale să tragă mâine concluziile, atunci când îşi vor exprima opţiunile.

Gheorghe Goran, campion mondial în 1970, un susţinător al Narcisei Lecuşanu şi pentru că ”EHF şi IHF ne-a transmis un semnal, prin faptul că au cooptat-o în forurile internaţionale” după cum a precizat, a atras atenţia asupra unui alt aspect. Faptul că viitorul Consiliu de Administraţie, organul de conducere al FR de Handbal între două Adunări Generale, riscă să fie ”populat” din nou de foşti arbitri. La aceste alegeri, pentru Consiliul de Administraţie, candidează nu mai puţin de 16-17 foşti arbitri, câţiva actuali observatori.

”Întotdeauna în sportul de mare performanţă, ponderea în decizii a fost 80% a tehnicienilor, foştilor sportivi şi 20% a arbitrilor, astfel încât această disciplină să progreseze. Problema federaţiei după alegerile din 2014, care au fost de fapt nişte numiri pe linie de partid realizate la mai multe federaţii, nu numai la handbal, s-a ajuns ca organul de conducere al FRH, Consililiul de Administraţie, să fie format din mulţi arbitri. Aceştia şi-au impus punctul de vedere, inclusiv prin Comisia de Observatori, Comisia de Competiţii. Culmea, preşedintele şi-a luat ca şi consilier tot un fost arbitru, pe domnul Jean Mateescu. Aceasta este situaţia actuală, iar primele măsuri care s-au luat după alegeri a fost obligativitatea observatorilor, mărirea în două rate a baremurilor. Apoi, au venit promovarea fiilor în arbitraj, unii chiar la nivel internaţional. La nivelul observatorilor au fost promovaţi tot foşti arbitri, nu există niciun fost sportiv. Şi bineînţeles, a fost promovat la nivelul observatorilor şi cumnatul preşedintelui, care nu ştiu ce expertiză are. Ca o consecinţă, în Consiliul de Administraţie a fost mărit apoi şi salariul preşedintelui, care a ajuns să aibă o indemnizaţie mai mare decât şeful statului”, a declarat Gheorghe Goran

Ce a mai spus, printre altele, fostul director tehnic al echipelor naţionale:

”Departamentul tehnic din federaţie, Comsiile au un rol decorativ”

”Din cei vreo 60 de jucători străini la masculin, doar pe vreo patru i-am văzut evoluând la Campionatul European. Aşadar, nu prea se respectă aşa-zisele reguli, criteriile de valoare”

”S-au împlinit 80 de ani de la înfiinţarea Federaţiei în acest mandat. Aţi văzut să organizeze Federaţia ceva pentru a marca acest eveniment? Astă-seară se face o chermeză, mai trebuia o găleată, o sticlă de ulei, două pungi de făină, ca să împartă delegaţiilor. Dacă acesta este modul de a organiza alegeri, nu ştiu dacă mai merită această conducere să ceară votul Adunării Generale”.

”Pe banca tehnică a echipei naţionale a apărut acest domn Pintea. Nu ştiu meritele domnului Pintea în handbalul românesc de mare performanţă, dacă mi le spune... Măcar dacă erau acolo domnii Din şi Dinu, spuneam şi eu da, arbitri de mare răsunet, i-am văzut şi eu de două ori arbitrând la Mondiale. Domnul Pintea mai este şi pe bancă la CSM Bucureşti, nu ştiu ce expertiză are.

”Dacă l-aş pune pe domnul Pascual 4 ani la Steaua şi l-aş muta pe domnul Stângă la FC Barcelona, aş fi curios dacă selecţionerul României, cu acelaşi buget pe care îl are la ora actuală CSA la handbal, ajunge în Final 4-ul Ligii Campionilor. Dacă da, jos pălăria! Dar eu sunt convins că domnul Stângă rămâne acolo sus cu FC Barcelona, cu aceeaşi echipă şi acelaşi buget”

”Să-ţi bagi joc de antrenorii români şi să-l aduci pe spaniolul care a stat primele etape pe bancă la CSM pentru că are expertiză, este bătaie de joc”

”Dacă ne permitem ca la un Campionat Mondial feminin să mergem fără cinci din cele mai bune jucătoare la un turneu final, este trist. Nu avem un număr aşa de mare de jucătoare de valoare, ca Franţa, Norvegia, să facem aşa ceva”

”După ce o să ajungem în 2020 şi nu o să ne calificăm la Jocurile Olimpice, mă refer în special la băieţi, se va veni şi se va spune că obiectivul următor va fi 2024. Şi mai plătim câteva sute de mii de euro, asta este realitatea”

”Domnul preşedinte nu mai are expertiză pentru a coordona FR de Handbal, iar măcar 2-3 din cei 7-8 arbitri ar trebui să dispară din Consiliul de Administraţie”

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.