EXCLUSIV | Calvarul Adrianei Ţăcălie-Crăciun s-a încheiat după mai bine de 4 ani. Jucătoarea îşi recuperează în sfârşit banii după accidentarea suferită la Europeanul din 2014. FR de Handbal a fost executată silit

6 mai 2019 7462 afişări Handbal
EXCLUSIV | Calvarul Adrianei Ţăcălie-Crăciun s-a încheiat după mai bine de 4 ani. Jucătoarea îşi recuperează în sfârşit banii după accidentarea suferită la Europeanul din 2014. FR de Handbal a fost executată silit SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAX FOTO

Adriana Ţăcălie îşi recuperează după mai bine de 4 ani banii pentru operaţia suferită în urma accidentării la Campionatul European din 2014. La data respectivă, jucătoarea echipei naţionale a fost nevoită să-şi suporte din propriul buzunar cheltuielile pentru intervenţia chirugicală şi recuperare. Povestea a fost destul de complicată, pentru că handbalista a fost nevoită să apeleze inclusiv la Instanţă, dar tot calvarul s-a încheiat.

La scurt timp după o partidă memorabilă cu Danemarca în grupa Campionatului European de la Debrecen (Ungaria), când a marcat nu mai puţin de 10 goluri, Adriana Ţăcălie-Crăciun a suferit o accidentare gravă la umărul drept, astfel că nu a mai putut termina acel turneu final. Prezenţa în Ungaria a fost, de altfel, şi ultima a handbalistei la prima reprezentativă, pentru că a apoi a urmat un lung proces de recuperare. Şi unul şi mai lung pentru a-şi recupera banii, pe care i-a cheltuit din buzunar cu intervenţia chirurgicală şi procesul de „vindecare”!

Accidentată în timpul Campionatului European pentru echipa naţională (!), Adriana Ţăcălie şi-a făcut RMN-ul abia după ce a revenit atunci la Braşov. Bineînţeles, costurile respective au fost suportate de club. Federaţia i-a recomandat apoi handbalistei să se opereze pe banii ei, pentru că apoi îşi va recupera banii, fiind asigurată. Este o practică utilizată şi în cazul altor sportivi în ultimii ani. Pe lângă faptul că au suferit traume fizice, pentru majoritatea sportivilor au urmat şi traumele psihice, în tentativa de a-şi recupera banii cheltuiţi. Pentru Adriana Ţăcălie-Crăciun a fost un proces de aproape 4 ani.

După 2 ani în care nu a reuşit să-şi recupereze banii, handbalista ajunsă între timp în Franţa la Fleury a fost nevoită să apeleze la Instanţă. A urmat o altă perioadă cu procese, dar în cele din urmă a venit şi „momentul adevărului”, şi-a găsit în sfârşit dreptatea. Instanţa i-a dat câştig de cauză, iar Federaţia Română de Handbal a fost bună de plată.

Conform portal.just.ro a fost nevoie însă şi de executor judecătoresc pentru ca handbalista să-şi primească banii. Federaţia a fost executată silit, a avut şi poprire pe conturi: „Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 4440 din data de 28.06.2018, Secţia a II-a Civilă în dosarul nr. 39083/299/2017, definitivă prin neapelare la data de 14.01.2019, prin poprire, urmărire silită imobiliară, urmărire silită asupra bunurilor mobile incorporale, la cererea creditoarei CRACIUN (fostă Ţăcălie) ADRIANA GABRIELA, împotriva debitoarei FEDERAŢIA ROMANA DE HANDBAL, pentru obligaţiile ce rezultă din titlul executoriu, la care se adaugă cheltuielile de executare silită ocazionate. Fără cale de atac”. Pentru federaţie a fost un alt proces pierdut, pe deasupra fiind nevoită să plătească şi munca executorului judecătoresc.

MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO

Adriana Ţăcălie-Crăciun (30 ani) a fost una dintre cele mai interesante handbaliste propuse de handbalul românesc în urmă cu un deceniu, fiind în aceeaşi generaţie cu Cristina Neagu. Pe undeva, traseul ei a semănat în primii ani cu cel al interului de la CSM Bucureşti, Bianca Bazaliu. „Ţăcă” a luat un start fulminant la Oltchim, reuşind să marcheze 7 goluri într-un meci cu Buducnost Podgorica în Liga Campionilor (ianuarie 2008), dar apoi Tadici a plecat de la echipă, iar jucătoarea nu şi-a mai găsit loc. Interul a câştigat mai târziu Liga Campionilor cu Buducnost în 2012, apoi a fost readusă în ţară de Mariana Tîrcă la Corona Braşov, unde a atins un nou vârf de formă, motiv pentru care a şi fost convocată pentru Mondialul din 2013 şi Euro 2014. După momentul accidentării, Ţăcălie a dispărut din prim-plan.

A reuşit să prindă un contract totuşi cu Fleury în Franţa, pentru că despre revenirea la echipa naţională nu s-a mai pus problema. Toată umilinţa la care a fost supusă a derterminat-o să spună definitiv adio primei reprezentative şi să se concentreze doar pe activitatea la echipa de club. După două sezoane în Franţa, în ţara care a câştigat în această perioadă Campionatul Mondial şi Campionatul European, Adriana Ţăcălie a decis să revină în Liga Naţională. Astfel, din vară o vom vedea evoluând la Măgura Cisnădie, echipă cu care a semnat de curând.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.