EURO 2016 | Senine, expresive şi frumoase! Tricolorele au căpătat încredere după victoria cu Rusia şi sunt conectate la ultimul joc din Grupa D, cu miză la fel de mare. România – Croaţia, meci cu repetiţie după 6 ani?

9 dec 2016 8483 afişări Comentează şi tu Handbal
EURO 2016 | Senine, expresive şi frumoase! Tricolorele au căpătat încredere după victoria cu Rusia şi sunt conectate la ultimul joc din Grupa D, cu miză la fel de mare. România – Croaţia, meci cu repetiţie după 6 ani? 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16021414/2/zamfirescu.jpg

Naţionala României este la un punct distanţă de o calificare în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin. Tricolorele joacă vineri, de la ora 19:30 (TVR 2), cu echipa Croaţiei şi nu iau în calcul decât cele două puncte, care le-ar putea asigura chiar şi locul 1 în Grupa D, într-o anumită conjunctură.

Victoria cu Rusia de miercuri (22-17) a produs o bucurie temperată şi de scurtă durată în sânul delegaţiei tricolore. ”Am adormit cam greu după joc, pe la ora 2 şi jumătate, dar ştiţi cum este euforia aceea după meci, e adrenalina. După partidă ne-am dat seama că am bătut campioana olimpică, dar de dimineaţă (n..r. joi) nu am mai avut timp să ne gândim la ce a fost, deja am început antrenamentul, ne pregătim pentru ce urmează”, ne-a declarat Mădălina Zamfirescu cu o mină luminată. ”Când am ajuns noi la masă după meci au fost şi rusoaicele, dar ele au plecat foarte repede de la cină. Ne-am bucurat pentru succes şi deja am vorbit despre următorul joc cu Croaţia, care este mult mai important”, a susţinut şi Gabriela Szucs. Apărătoarea centrală a afişat o mimică la fel de senină. Întreaga echipă a României a devenit mult mai expresivă, s-a descreţit după un debut care a produs ceva amărăciune din cauza rezultatului (21-23 cu Norvegia).

Mădălina Zamfirescu şi Gabriela Szucs sunt două din handbalistele care au un rol important în sistemul defensiv al României în Suedia. Atât cât au evoluat cu Rusia, randamentul lor a fost la superlativ.

”Jocul cu Rusia a fost la intensitate maximă. Am spus-o şi când am plecat la Europene, punctul nostru forte va fi apărarea şi din câte aţi observat acesta a fost. Mă bucur că s-a întâmplat asta, mă bucur că de la meci la meci arătăm că putem mai mult şi sperăm ca asta să fie doar începutul, să fie prima treaptă din ce ne-am propus”, a susţinut Mădălina Zamfirescu, care a aşteptat de aproape 3 ani acest debut la un turneu final.

”M-am simţit foarte bine în faţa Rusiei, chiar am avut o conexiune foarte bună cu colegele mele şi în apărare şi în atac, ne-a ajutat foarte mult şi poarta. Am fost hotărâte şi agresive în apărare, aşa trebuie să jucăm cu rusoaicele”, a comentat Gabriella Szucs.

Meciul cu Rusia a rămas însă deja în urmă şi toată atenţia s-a îndreptat încă de la primele ore ale dimineţii de joi către partida cu Croaţia. ”Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche după ce am văzut că Norvegia le-a bătut foarte tare pe croate. Meci cu meci nu seamnă şi sunt convinsă că ne aşteaptă o partidă foarte grea vineri. Să nu uităm că în echipa Croaţiei se află golgheterul Ligii Campionilor (n.r. Andrea Penezic) şi nu este la un club oarecare. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte”, a afirmat Zamfirescu.

”Putem câştiga şi cu Croaţia, trebuie să menţinem ritmul, să fim puternice în defensivă. Este cel mai important meci din grupă. Dacă nu câştigăm cu Croaţia, victoria cu Rusia nu înseamnă nimic”, a venit completarea de la colega de echipă şi de cameră de la echipa naţională, Gabriella Szucs, care şi-a anunţat familia că nu va reveni în România mai devreme de 19 decembrie.

Dar tricolorele nu fac încă ”socoteli”. Declaraţiile lor spun totul în acest sens. Mădălina Zamfirescu: ”Nu ne gândim la calcule, nu ne pricepem foarte mult la matematică”. Gabriella Szucs: ”Acum trebuie să ne gândim la Croaţia şi abia după la ce avem de făcut mai departe”.

  • Gabriela Zamfirescu s-a descris ca o persoană foarte ambiţioasă şi a făcut şi o ”mărturisire” atunci când a vorbit despre un model din handbal: ”Am admirat-o şi o admir pe Cristina Neagu”
  • Gabriella Szucs savurează fiecare moment la echipa naţională: ”Mă bucur enorm că sunt aici, este un sentiment foarte frumos, le doresc tuturor sportivilor să ajungă în acest punct”.

România aşteaptă cu încredere partida cu Croaţia, adversar pe care l-a înfruntat pentru ultima dată la nivel oficial la Mondialul din 2011. Atunci, adversara s-a impus cu 28-27 şi s-a calificat în ”sferturi”. Ultimul succes al României în faţa Croaţiei a venit un an mai devreme, la Euro 2010. După succesul cu 31-22, tricolorele s-au calificat în semifinale şi au cucerit medalia de bronz. Să fie un meci cu repetiţie!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.