Eliza Buceschi: ”Când am plecat de acasă, am spus că am fi fericite dacă am reuşi să evităm Norvegia de dincolo. Acum, putem spune că suntem sigure de locul 1 sau 2”. Ce a spus centrul naţionalei despre posibilul adversar din optimi

7 dec 2017 4965 afişări Handbal
Eliza Buceschi: ”Când am plecat de acasă, am spus că am fi fericite dacă am reuşi să evităm Norvegia de dincolo. Acum, putem spune că suntem sigure de locul 1 sau 2”. Ce a spus centrul naţionalei despre posibilul adversar din optimi Foto: Sorin PANĂ / MEDIAFAX

România a ajuns la a patra victorie la Campionatul Mondial din tot atâtea partide, după 27-24 cu Angola, un obiectiv la care nici tricolorele parcă nu au îndrăznit să viseze înainte de a ajunge în Germania. Inclusiv Eliza Buceschi a recunoscut că nu se aştepta la un asemenea scenariu. Coordonatorul de joc al naţionalei României a explicat evoluţia echipei din partida cu Angola, dar a vorbit şi despre posibilitatea de a înfrunta Cehia sau Ungaria în optimi.

Eliza, aţi obţinut a patra victorie, a fost mai greu cu Angola decât v-aţi aşteptat?
Ne aşteptam să fie un meci dificil, ştiam că Angola este o echipă foarte bună. Chiar dacă nu avea nicio victorie, a fost aproape cu celelalte echipe foarte bune din această grupă. Poate că am fost şi puţin relaxate, ştiam că suntem calificate, însă ne-am dorit foarte mult victoria, în primul rând pentru a fi sigure de primele două poziţii după terminarea grupei, apoi ne-am amintit puţin că, din cauza înfrângerii pe care am suferit-o la Jocurile Olimpice în faţa lor, am ratat sferturile. Pentru noi a fost o motivaţie în plus.

Patru meciuri, patru victorii. V-aţi imaginat că veţi ajunge în acest punct?
Nu se aştepta nimeni. Atunci când am plecat de acasă am spus că am fi fericite dacă am reuşi să evităm Norvegia de dincolo. Acum, putem spune că suntem sigure de locul 1 sau 2. Suntem fericite, dar la Campionatul Mondial nu poţi să fii sigur de nimic. Poţi să joci 5 meciuri foarte bine la începutul competiţiei şi să îl pierzi pe al 6-lea.

Meciul cu Angola a semănat puţin cu toate celelalte meciuri, dar aţi revenit de fiecare dată...
Mă bucur că am reuşit acest lucru, dar cred că cu toţii ne-am dori să obţinem victorii mai uşoare. Este bine că ne revenim pe final, că putem să facem faţă presiunii, de fiecare dată am fost mai proaspete în ultimele 10-15 minute. Dar deja intervine oboseala şi nu se poate şti ce se întâmpla într-un meci cu adevărat decisiv.

Aţi simţit şi oboseala la partida cu Angola?
Da, ne simţim puţin obosite. În urma meciului cu Spania, care s-a jucat la o oră foarte târzie, am reuşit să adormim foarte greu, mult după miezul nopţii. Chiar dacă apoi a urmat o zi de pauză, nu ne-am revebnit, dar sperăm ca în această seară să fie mai bine, iar mâine să ne prezentăm mai proaspete la teren.

Se pot face şi anumite calcule, Cehia sau Ungaria va fi adversarul din optimi. Cu cine ţi-ai dori să joci?
Şi ele pot să facă, jucăm la aceeaşi oră ultimul meci. Cred că şansele sunt aceleaşi indiferent de adversarul pe care îl vom avea. Şansele sunt de 50-50, nu pot să spun că îmi doresc Cehia sau Ungaria, pot să spun doar că îmi doresc ca echipa României să se prezinte la ora meciului în cea mai bună formă,. Iar dacă o vom face cred că am avea mari şanse să câştigăm.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.