Dumitru Berbece, noul antrenor principal al echipei Corona. Transferul Laurei Chiper la CSM Bucureşti nu s-a concretizat

9 ian 2017 3921 afişări Handbal
Dumitru Berbece, noul antrenor principal al echipei Corona. Transferul Laurei Chiper la CSM Bucureşti nu s-a concretizat
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA
  • Antrenorul Dumitru Berbece este cel care va conduce echipa de handbal până la finalul sezonului, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir.

"Ne aflăm în faţa unui moment pe care nu ni l-am dorit, dar peste care trebuie să trecem. Cu această ocazie anunţ că noul antrenor al echipei de handbal până la finalul turului este Dumitru Berbece. Numirea a venit firesc, pentru că este un antrenor care a fost alături de Corona în toată această perioadă, cunoaşte foarte bine echipa şi jocul şi am încredere că va reuşi să facă treabă. Sperăm ca această schimbare să fie de bun augur şi pentru echipă, pentru că, aşa cum s-a văzut, jocul nu funcţiona deloc. Este adevărat, în sport nu poţi câştiga întotdeauna, dar mai contează şi cum pierzi. Această schimbare vine înaintea unui meci împotriva unei echipe extrem de puternice (n.r. Corona joacă marţi cu CSM Bucureşti), dar mergem încrezători şi optimişti că putem face un joc de care să fim mândri", a declarat preşedintele Coronei.

Dumitru Berbece a fost în ultimii ani secund la Corona, atât în sezoanele trecute cu Bogdan Burcea, cât şi în anul competişional 2016-2017, cu Mariana Tîrcă. În trecut, fosta extremă dreaptă a naţionalei a antrenat mai multe echipe feminine şi masculine, fiind ”principal” inclusiv la Steaua Bucureşti.

Conducătorul braşovean a mai spus că îşi asumă tot ce s-a întâmplat în turul de campionat şi în această iarnă. "Nu spunem că există un singur vinovat pentru această situaţie, însă au fost mai mulţi factori care au dus la acest lucru. Este adevărat că nu s-au făcut transferuri, dar noi am contactat mai multe jucătoare pe care am vrut să le aducem la Braşov, dar din varii motive pe care o să le spunem dacă va fi cazul, transferurile nu s-au putut efectua. Una peste alta, ne asumăm acest lucru şi acum ne concentrăm pe ce mai poate fi reparat. Totuşi, indiferent de cele două plecări din lot, nu credem că valoarea Coronei este cea arătată în câteva meciuri din tur, sau cea din meciul cu Universitatea Cluj. Avem fete ajunse la o maturitate sportivă care pot da randament mult mai bun şi aşteptăm să le vedem în retur", a mai spus Liviu Dragomir.

Dumitru Berbece a spus la rândul lui că nu se teme de noua funcţie şi că are mare încredere în echipă că va da randamentul pe care toată lumea îl aşteaptă: "Suntem în faţa unei situaţii care nu pică bine nimănui, dar viaţa merge înainte şi noi trebuie să mergem tot aşa. Trebuie să facem totul pentru a ne putea bucura la final, pentru că încă ne luptăm pentru a obţine un loc de cupe europene. Nu avem cum să nu ne dorim acest lucru şi trebuie să facem tot ce ţine de noi ca să şi reuşim. Pentru noi de acum înainte, orice meci este o finală, nu mai suntem favoriţi şiu trebuie să fim modeşti şi să luptăm pentru fiecare punct şi acasă, dar mai ales în deplasare. Am încredere mare în fete, am încredere în mine şi voi face totul pentru a fi bine. Acum este uşor să ne dai în cap, dar fiecare face cum simte. Noi trebuie să fim uniţi şi să ne vedem de treabă. Mie nu îmi este frică, am mai spus şi o spun, sunt cu inima împăcată şi voi rămâne acelaşi om, cu acelaşi caracter şi aceeaşi bunătate. Sper din toată inima ca lucrurile să meargă bine, pentru că până acum am avut o echipă nesigură şi lipsită de încredere în ea. Sper să trecem peste acest blocaj şi mai sper să revină cât mai repede jucătoarele accidentate pentru că este nevoie de ele. Carmen Cartaş de exemplu este un om care ne poate ajuta mult, la fel ca oricare fată care lipseşte. Din păcate, Cami Hotea nu cred că mnai prinde ceva din sezonul acesta pentru că abia începe recuperarea, la Braşov. Una peste alta, trebuie să strângem rândurile, să fim uniţi şi cu încredere că putem reuşi ce ne propunem".

Laura Chiper rămâne la Corona

Preşedintele clubului Corona Braşov a anunţat luni, într-o conferinţă de presă că extrema Laura Chiper va rămâne la Braşov, împrumutrul ei la CSM Bucureşti fiind un subiect închis. "Am mai purtat şi astăzi o discuţie cu Laura Chiper şi putem considera un caz închis împrumutul ei la CSM Bucureşti. Laura este împăcată şi liniştită, a înţeles foarte clar situaţia în care se află echipa, că este nevoie de aportul ei aici astfel că îşi doreşte să rămână la Corona. CSM Bucureşti şi-a dorit-o foarte tare, dar în clipa aceasta lucrurile sunt foarte clare. Marţi seara jucăm împotriva lor iar Laura trebuie să fie liniştită şi să se concentreze doar la ce avem de făcut la Corona. Avem mare încredere că ne va ajuta enorm cu prestaţia ei", a spus Liviu Dragomir, preşedintele clubului Corona.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.