Două schimbări de antrenori într-o zi în Liga Naţională de handbal feminin! Corona Braşov visează la Per Johansson, dar nu prea are cu ce să-l atragă. Gruparea de la poalele Tâmpei a renunţat şi la directorul sportiv

20 ian 2018 3757 afişări Handbal
Două schimbări de antrenori într-o zi în Liga Naţională de handbal feminin! Corona Braşov visează la Per Johansson, dar nu prea are cu ce să-l atragă. Gruparea de la poalele Tâmpei a renunţat şi la directorul sportiv 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16936454/2/corona-senioare.jpg

Două echipe din Liga Naţională de handbal feminin şi-au schimbat antrenorii la sfârşitul acestei săptămâni. Corona Braşov l-a înlocuit pe Costică Buceschi cu Vasile Curiţeanu, în timp ce CSM Roman l-a adus pe Dumitru Muşi în locul lui Constantin Ştefan, care a ajuns pe banca tehnică a băieţilor de la Dinamo Bucureşti.

La Corona Braşov, deciziile au vizat toate compartimentele. Patru jucătoare, Camelia Hotea, Laura Popa, Cyntia Tomescu şi Ana Maria Mîrcă, au fost anunţate că sunt libere să-şi caute alte echipe, în acelaşi timp fiind reziliat şi contractul cu directorul sportiv, Cosmin Sălăjan. ”Am încheiat capitolul numit Corona Braşov. Am fost înştiinţat că mi se va rezilia contractul. A fost o perioada grea pentru mine deoarece am fost responsabil pentru multe lucruri care nu ţin neapărat de funcţia de Director Sportiv. Suntem cu toţi profesionişti şi am făcut tot ce a ţinut de noi pentru ca echipa să meargă. Urez mult succes echipei de senioare, însa în special echipelor de junioare!”, a susţinut Cosmin Sălăjan, sosit în vara trecută de la Cluj.

Pe de altă parte, surse ProSport ne-au precizat că echipa braşoveană a încercat să ajungă în aceste zile la o înţelegere cu Per Johansson, antrenorul suedez care a participat sezonul trecut cu CSM Bucureşti în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, dar şi cu naţionala Muntenegrului la ultimul Campionat Mondial.

Corona Braşov ar fi luat legătura cu Johansson înaintea partidei cu SCM Craiova, ceea ce întăreşte faptul că antrenorul Costică Buceschi nu mai avea viaţă lungă la Braşov. Cu o cotă foarte bună în Europa, Johansson nu a dat un răspuns şi nici n-ar fi tentat să vină în acest moment: Corona este pe locul 7 în România, fără mari perspective în continuare, gen să prindă măcar un loc 2, pentru a forţa o eventuală participare în Liga Campionilşor cu un wildcard.

În numai un an şi jumătate, Corona Braşov se află deja la al 5-lea antrenor pe banca tehnică. Şi mai interesant, antrenorii cu care s-a plecat la drum la început de sezon au avut o soartă similară, practic schimbarea lor a venit după acelaşi scenariu: înfrângeri pe teren propriu cu multe semne de întrebare la început de luna ianuarie, atât în cazul Marianei Tîrcă (2017), cât şi în cazul lui Costică Buceschi (2018). Ambii antrenori au o cotă foarte bună în handbalul românesc, din moment ce au fost printre puţinii tehnicieni din ţară care au cucerit titlul în Liga Naţională în acest secol şi au construit cu succes echipe. Şi totuşi, amândoi au devenit ”neputincioşi” în faţa unor probleme greu de explicat, în niciun caz nu au ţinut de partea financiară. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.