Dinamo s-a reunit pentru titlu. Surpriza Alexandru Gurănescu: crescut în Franţa, 19 ani, 2,00 metri. Dragoş Oprea: ”Am venit la Dinamo să devin campion”

7 iul 2015 1998 afişări Handbal
Dinamo s-a reunit pentru titlu. Surpriza Alexandru Gurănescu: crescut în Franţa, 19 ani, 2,00 metri. Dragoş Oprea: ”Am venit la Dinamo să devin campion”
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Echipa masculină de handbal Dinamo Bucureşti s-a reunit luni în vederea sezonului competiţional 2015-2016, în care ambiţiile interne şi internaţionale ale ”câinilor” sunt mai mari ca oricând. Roş-albii vor ţinti atât trofeele interne, cât şi un traseu cât mai lung în Challenge Cup. La primul antrenament condus de noul colectiv tehnic format din Eliodor Voica şi Sebastian Bota au participat 20 de jucători.

Alături de cei 18 seniori care vor duce greul în viitorul sezon s-au aflat şi doi juniori promovaţi din pepiniera proprie. Faţă de campionatul trecut, când Dinamo a câştigat medaliile de bronz ale Ligii Naţionale, sunt şapte noutăţi în lot: extremele Muhamed Zulfic (Bosnia Herţegovina), Dragoş Oprea şi Flavius Câmpan, pivotul Alireza Mousavi (Iran), portarul Rareş Ştefan Grigoraş şi interul dreapta Alexandru Gurănescu. ”Echipa este mai puternică decât anul trecut”, spune managerul Ovidiu Semen.

Faţă de transferurile deja anunţate, surpriza s-a numit Alexandru Gurănescu, fiul fostului rugbist dinamovist şi component al naţionalei României, Andrei Gurănescu. ”Am părăsit ţara alături de familie când aveam un an. După trei ani în Italia, ne-am stabilit în Franţa. Am început să joc handbal la 15 ani, la clubul Meaux, aflat în regiunea pariziană. Junioratul l-am făcut la Torcy, iar ultimul an l-am jucat la Nimes, unde este un centru de formare. Mă bucur că am ajuns la un club atât de mare şi sper ca aici să mă formez ca un jucător adevărat de handbal”, a declarat jucătorul în vârstă de 19 ani. Alexandru Gurănescu (foto dreapta, alături de tatăl său) are 2,00 metri şi este stângaci, jucând pe postul de inter dreapta.

Dragoş Oprea: ”Îi aştept pe suporteri alături de noi”

Pentru prima oară în România joacă şi Dragoş Oprea, fiul unui fost mare handbalist dinamovist, Vasile Oprea, medaliat cu bronz la JO din 1984. Până acum, Dragoş (33 de ani) a evoluat numai pentru echipe din Germania, cu cea mai mare parte a carierei la Frisch Auf Goppingen, cu care a câştigat de două ori Cupa EHF. ”Am venit la Dinamo să câştig titlul. Nu am reuşit în Germania, unde este foarte greu, dar îmi doresc să realizez acest lucru în România. Îi aştept pe toţi suporterii alături de noi în viitorul sezon”, a declarat Dodo Oprea. Dinamo ar putea să mai aducă un jucător, echipa alb-roşie fiind în negocieri cu încă un străin. 

Înainte de primul antrenament, care a fost unul de dezmorţire, antrenorul Eliodor Voica le-a vorbit noilor săi elevi, în română, engleză, franceză şi sârbă. ”Numai împreună putem reuşi, ca o echipă adevărată. Ţin foarte mult la două lucruri, disciplină şi respect. Vreau să fiu mai mult decât antrenorul vostru, vreau să vă fiu prieten. Dar pentru acest lucru trebuie să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Eliodor Voica.

Şi preşedintele CS Dinamo, cvintupla campioană olimpică la canotaj Elisabeta Lipă (foto, alături de Dragoş Oprea), a venit să-i salute pe jucători şi să le ureze succes în viitorul sezon competiţional.

Noul camopionat masculin va începe pe 23 august. Până atunci, Dinamo va participa la un turneu în Germania, la Stuttgart (24-25 iulie), precum şi la Cupa Bucureşti (6-9 august).

Dinamo, ediţia 2015-2016

Portari: Ionuţ Irimuş, Darius Makaria, Rareş Ştefan Grigoraş

Extreme: Muhamed Zulfic, Liviu Mironescu, Flavius Câmpan, Alexandru Asoltanei, Dragoş Oprea, Adrian Băluţ, Laurentiu Niţu

Pivoţi: Alireza Mousavi, Marius Mocanu

Linia de 9 metri: Ciprian Şandru, Ciprian Vancea, Ibrahima Diaw, Pierre Yves Ragot, Jakov Vrankovic, Alexandru Gurănescu

Antrenor principal – Eliodor Voica

Antrenor secund – Sebastian Bota

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.