CSM Bucureşti a realizat "eventul" în handbalul feminin pentru al doilea an consecutiv. Finala Cupei României cu SCM Craiova a fost la discreţia "tigroaicelor". A mai rămas un singur răspuns de obţinut în acest sezon

20 mai 2017 4093 afişări Handbal
CSM Bucureşti a realizat "eventul" în handbalul feminin pentru al doilea an consecutiv. Finala Cupei României cu SCM Craiova a fost la discreţia "tigroaicelor". A mai rămas un singur răspuns de obţinut în acest sezon
  • CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la handbal reminin, după de a învins SCM Craiova cu 33-21. Medalia de bronz în cadrul turneului Final 4 de la Ploieşti a fost obţinută de CSM Bistriţa, care a dispus de Unirea Slobozia cu 32-31.

Echipa pregătită de Per Johansson a încheiat sezonul cu o victorie convingătoare, astfel că la final a realizat eventul pentru al doilea an consecutiv. Avizată de forţa trupei lui Bogdan Burcea, ”tigroaicele” s-au mobilizat şi au dictat tempoul încă de la început. Desprinderea a venit destul de devreme, iar după o perioadă în care CSM şi-a ţinut adversara la 4-5 goluri distanţă a sprintat la sfârşitul primei părţi până la o diferenţă de 7 goluri: 18-11.

Orice a încercat Craiova, CSM Bucureşti nu a putut fi ”mişcată” din drumul către al doilea trofeu intern al sezonului. Campioana a continuat să rămână cu prima linie o bună bucată de timp şi din partea secundă şi a atins şi diferenţa de 10 goluri. Finalul jocului i-a aparţinut portarului Alina Iordache, care a închis poarta la 3 aruncări de la 7 metri. Elena Dache, intrată pe final, şi-a pus la rândul ei amprenta cu 3 goluri.

CSM Bucureşti s-a impus cu 33-21, rezultat care vorbeşte de la sine despre raportul de forţe din teren. Pentru antrenorul Per Johansson, dar şi handbalistele Cristina Vărzaru, Carmen Martin, Cristina Nan, Simone Bohme şi Linnea Torstensson a fost ultimul meci sub tricoul CSMB. Primele trei nu au evoluat din cauza accidentărilor. În semn de recunoştinţă, clubul le-a oferit jucătoarelor nominalizate şi antrenorului câte o plachetă în debutul partidei.

Aşadar, sezonul 2016-2017 al handbalului feminin intern este aproape încheiat, a mai rămas o singură necunoscută, cele două formaţii din Liga Naţională care vor fi stabilite în urma turneului de baraj de la Sf. Gheorghe (turneul va debuta miercuri). CSM Bucureşti va evolua în Liga Campionilor, iar Dunărea Brăila, HC Zalău şi SCM Craiova în Cupa EHF. Rapid Bucureşti şi CSM Slatina sunt cele două formaţii care au promovat direct din Divizia A. Unirea Slobozia, Danubius Galaţi, Dinamo, Minaur Baia Mare, HM Buzău şi Mureşul Tg. Mureş sunt echipele care se bat pentru ultimele două locuri disponibile în Liga Naţională pentru sezonul 2017-2018.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.