Cristina Vărzaru, impresionată de actuala echipă naţională: „Joacă atacul cum n-am mai văzut-o de foarte mulă vreme”. Secretarul general al FRH anunţă un meci infernal cu Norvegia şi le-a caracterizat pe Lunde şi Loke

5 dec 2018 2484 afişări Handbal
Cristina Vărzaru, impresionată de actuala echipă naţională: „Joacă atacul cum n-am mai văzut-o de foarte mulă vreme”. Secretarul general al FRH anunţă un meci infernal cu Norvegia şi le-a caracterizat pe Lunde şi Loke

Naţionala feminină de handbal este însoţită la Campionatul European de handbal din Franţa de primii doi oameni din Federaţia Română de Handbal, preşedintele Alexandru Dedu şi secretarul general Cristina Vărzaru. Pentru vicecampioana mondială din 2005, partida România – Norvegia (ora 22:00) vine într-un moment special, chiar de ziua de naştere.

„Nu am nevoie de cadouri, aştept să văd doar că echipa naţională este mulţumită după partida cu Norvegia”, şi-a exprimat gândurile Cristina Vărzaru, înaintea derby-ului din Grupa D.

Fosta extremă dreaptă este încântată de ce a văzut până acum la echipa naţională, dar în acelaşi timp atrage atenţia că au trecut numai două meciuri la Campionatul European: „Am văzut o echipă naţională a României foarte determinată, o echipă naţională care joacă atacul cum n-am mai văzut-o de foarte mulă vreme. Orice atac poziţional îl joacă începând de la o combinaţie, se cunosc foarte bine traseele, fetele avut eficienţă la finalizare, au folosit în funcţie de apărarea care le-a fost pusă în faţă un anumit tip de combinaţie. România este o echipă pregătită pentru competiţie. O echipă care s-a descurcat foarte bine şi în apărare, în primele zile am avut doi şi portari la un nivel foarte bun. Dumanska şi Dedu au avut fiecare câte o zi excepţională. Până acum lucrurile merg pefect, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că am jucat doar două meciuri. Într-o competiţie de asemenea anvergură, important este să menţii nivelul respectiv. În acest caz se pot întâmpla lucruri măreţe, dar se pot întâmpla şi lucruri rele, paşi greşiţi, important este să se rămână în competiţie”.

Cristina Vărzaru este convinsă că Norvegia poate trece uşor peste absenţele interilor dreapta Nora Mork şi Amanda Kurtovic, pe care se bazau la şut şi la combinaţii, pentru că „au un sistem foarte bine pus la punct în atac şi se cunosc atât bine unele cu altele, încât cele două stângace pot fi suplinite”.

Secretarul general are speranţe că România poate învinge Norvegia, dar se aşteaptă la un meci infernal: „Un astfel de meci nu îl câştigi doar mental, ci trebuie să fii pregătit şi fizic pentru că Norvegia aleargă 60 de minute. Şi mă mai gândesc şi la faptul că de-a lungul istoriei, Norvegia a mai pierdut un meci în grupele principale, dar nu şi-a mai permis să-l piardă şi al doilea”.

Cristina Vărzaru este impresionată de Heidi Loke, dar dacă ar fi să aleagă o favorită din naţionala Norvegiei, aceasta ar fi fără discuţie Katrine Lunde, fosta coechipieră de la Viborg, alături de care a şi câştigat Liga Campionilor. ”Loke este excepţională, după cum şi-a revenit după sarcină, după accidentări. Ea în continuare îşi doreşte să fie la echipa naţională. Îmi place Katrine Lunde pentru că o cunosc până în măduva oaselor şi ştiu ce profesionistă este. Niciodată, în anii pe care i-am petrecut împreună, pe ea n-a durut-o nimic, nu a spus că astăzi nu face antrenament pentru că are nu ştiu ce problemă, întotdeana s-a antrenat sută la sută”.

În finalul discuţiei, Cristina Vărzaru a dezvăluit şi punctul mai puţin forte al portarului Norvegiei: „Nu prea îi plac aruncările din extremă şi îi era frică de mine”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.