Cristina Vărzaru, deasupra lumii

17 mai 2010 151 afişări Comentează şi tu Handbal
Cristina Vărzaru, deasupra lumii Cristina Vărzaru, deasupra lumii 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/6125024/1/caseta-1.jpg

Finala Ligii Campionilor din acest an a reprezentat o adevăratăsărbătoare pentru România, însă o singură reprezentantă a jubilatcu adevărat, Cristina Vărzaru. Bucuria extremei dreapta a fostdublă: trofeul cu Viborg şi titlul de golgheter al competiţiei.

La 30 de ani, Cristina Vărzaru se poate considera o sportivăîmplinită, deşi accidentările au chinuit-o serios în ultimii ani.Ba chiar o mai deranjează, dar ea evoluează ca şi cum fiecare mecireprezintă o finală. Extrema dreaptă a reuşit să se impună laechipa naţională, unde a cucerit argintul mondial la St. Petersburg(2005), făcându-şi loc apoi la cea mai bună echipă din lume,Viborg, o adevărată selecţionată mondială.
Micuţă de statură, dar cu un suflet mare, Vărzaru a devenit un staral formaţiei daneze, rezultatele scutindu-ne de orice comentariu:trei titluri ale Ligii Campionilor sau cea mai bună extremă dreaptadin Danemarca, cel mai tare campionat din lume. De sâmbătă seara,Cristina şi-a "încărcat" serios palmaresul, a câştigat titlul degolgheter în competiţia supremă, cu 101 goluri. "N‑am plâns defericire, dar mă simt bine şi sunt mulţumită. Nu putem bea încăşampanie, pentru că avem meci în Cupa Danemarcei şi apoi urmează săvin la naţională, deoarece meciurile cu Ucraina nu au mers preabine şi trebuie să reparăm lucrurile", sunt reacţiile Cristinei dedupă meci.

Fata cucel mai tare blog

Cristina este cunoscută ca fiind o fire veselă, comunicativă,dar şi foarte inteligentă. Jucătoarea din Corabia deţine, dealtfel, cel mai tare blog dintre personajele handbalului românesc,pe care şi-l actualizează mereu. E adevărat, în ultima lună a doritsă facă o pauză, poate şi datorită finalei cu Oltchim. "Am venit pelume cu o zi înaintea lui Moş Nicolae, împreună cu sora meageamană, Anca. Ne aştepta, nerăbdătoare, sora noastră, Gabriela.Provin dintr-o familie de profesori", istoriseşte Cristina peblog.


"Miemi-a plăcut să alerg"

Vărzaru a început handbalul la 10 ani, din dorinţa părinţilor "de acreşte trei copii sănătoşi", după cum precizează extrema dreaptă peblogul personal.

"Cu timpul, am luat-o fiecare pe drumuri diferite. Gabriela,care şi-a descoperit înclinaţia către ştiinţele exacte, a devenitprofesoară de matematică la un liceu din Rm. Vâlcea. Anca,moştenindu-i pe ambii părinţi, a urmat Institutul de StudiiEconomice. Lucrează acum la o importantă firmă de audit dinBucureşti. Mie mi-a plăcut să alerg… Am absolvit între timpFacultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova şi am începutFacultatea de Psihologie, un vis încă nefinalizat. Dar m-am apucatde un master în management, unde am reuşit să trec în anul II", seprezintă Cristina pe acelaşi blog. În concluzie, Vărzaru e unpersonaj care şi-a câştigat respectul românilor şi un loc înistoria handbalului.

101goluri a marcat Vărzaru în acest sezon de ChampionsLeague, devansând-o cu trei goluri pe brazilianca Do Nascimento(Hypo Viena)

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.