Cristina Neagu: ”Nu mai sunt copilul de acum 10 ani, când aruncam 100 de şuturi la antrenament fără să-mi pese. Acum ştiu să fac ce trebuie...” Ce înseamnă valoarea în sport pentru căpitanul echipei naţionale?

21 feb 2018 2083 afişări Comentează şi tu Handbal
Cristina Neagu: ”Nu mai sunt copilul de acum 10 ani, când aruncam 100 de şuturi la antrenament fără să-mi pese. Acum ştiu să fac ce trebuie...” Ce înseamnă valoarea în sport pentru căpitanul echipei naţionale?

Cristina Neagu a devenit imaginea Red Bull în România, informaţia fiind prezentată marţi, într-un articol ProSport.

La ”intrarea” în TEAM-ul celor care susţin, printre altele,  o echipă de Formula 1, dar şi formaţia de fotbal Leipzig (în acest sezon a jucat în Liga Campionilor), cea mai bună handbalistă a lumii a acordat şi un interviu pentru site-ul oficial al companiei.

Printre altele, Cristina a dezvăluit cum se pregăteşte psihic înainte de un meci: ”Îmi place să dorm la prânz înainte de antrenamente, când ele sunt după-amiaza. Dacă meciul e la ora 20:00, nu am stare să stau în casă toată ziua, ies să mă plimb puţin, mănânc prânzul, dorm, mă pregătesc de meci şi merg la sală. Însă când ajung acolo, mă transpun, nu mai contează gălăgia, publicul, că vin ai mei în tribună, sunt concentrată pe ce am de făcut”.

Când a fost întrebată ce înseamnă valoarea în sport pentru ea, Cristina Neagu a fost categorică, referindu-se direct la Roger Federer: ”E unic în felul în care joacă tenis. Îl urmăresc de mult timp. A avut o perioadă foarte bună acum vreo 10 ani, apoi a intrat într-un con de umbră, se apropia de 30 de ani şi mulţi îl sfătuiau să se lase, că pierdea multe meciuri şi era păcat de ceea ce realizase până atunci. Între timp, el a avut şi copii, iar concentrarea lui nu mai era aceeaşi. Eu mă gândeam: oare ce o să facă, o să se lase, n-o să se lase, o să asculte de ceilalţi? Şi omul nu s-a lăsat. Acum are 36 de ani, câştigă turnee şi joacă senzaţional, aşa cum juca acum 10-12 ani. Şi mie asta mi se pare tare, că joacă în continuare, deşi are tot ce-şi doreşte, aşa cum avea, de altfel, şi-n urmă cu 10 ani. Cu siguranţă a auzit şi el multe voci care spuneau că mai bine se lasă ca să păstreze imaginea frumoasă pe care o are. Însă el a refuzat să facă asta. Cred că el e foarte pasionat de ce face şi reuşeşte să îşi găsească motivaţia la o vârstă la care mulţi se lasă, mai ales în situaţia lui, când are tot ce-şi doreşte în viaţă şi totuşi continuă să joace.

Aşa că un sportiv valoros e un sportiv care îşi menţine un anumit nivel. În handbal e simplu să ai un sezon extraordinar şi să fii numit cel mai bun jucător al lumii. Câştigi trofeul cu echipa de club, o medalie cu echipa naţională, joci bine şi poţi să fii nominalizat şi să ieşi sportivul anului şi apoi intri într-un con de umbră şi nu mai aude nimeni de tine. Poate nu eşti cel mai bun an de an, dar eşti acolo mereu şi joci la un nivel constant bun. Pentru mine asta e important, iar în ultimii patru ani, de când mi-am revenit de la accidentare, eu sunt la un nivel constant foarte bun. Că sunt sau nu declarată cea mai bună jucătoare a lumii e mai puţin important pentru că eu sunt mereu între primii sportivi în sportul pe care-l practic. Asta înseamnă pentru mine un sportiv valoros, să fii la un nivel constant bun, indiferent de rezultatele pe care le ai cu echipa”.

  • ”Nu mai sunt copilul de acum 10 ani, când aruncam 100 de şuturi la antrenament fără să-mi pese. Acum ştiu să fac ce trebuie, fac mai puţin, lucrez mai mult pe plan fizic, evit accidentările. Deci, da, vârsta îţi aduce clar mai multă inteligenţă în ceea ce faci, e cumva normal să se întâmple asta”, Cristina Neagu

Căpitanul echipei naţionale a precizat că nu a rămas cu sechele după accidentări, dar nici nu ar încerca acum sporturile extreme: ”Sunt anumite lucruri pe care nu le fac şi nici nu am voie să le fac din cauza contractelor pe care le am. Ar fi o lipsă de respect din partea mea să fac asta, în primul rând faţă de clubul care mă plăteşte, să mă accidentez mergând la schi, de exemplu. Nu am rămas cu sechele de la accidentări. Dimpotrivă! Perioadele de accidentări m-au ajutat enorm psihic, fiindcă sunt mult mai puternică acum. Am văzut ce înseamnă să fii singur împotriva tuturor, pot să spun lucrul ăsta, fiindcă a fost o perioadă în care pur şi simplu nu am avut ajutor din partea nimănui, nici măcar a clubului. Şi m-a întărit foarte mult chestia asta fiindcă eu ştiu că indiferent de ce se întâmplă, pot să trec peste. Am învăţat mult din perioada aia, n-am trecut prin ea pur şi simplu, m-am accidentat, am stat aproape trei ani în afara terenului şi n-am învăţat nimic. N-a fost cazul, am învăţat foarte mult!”.

Gândurile Cristinei Neagu se îndreaptă deja către partida Gyor - CSM Bucureşti, programată în 26 februarie în Liga Campionilor, în cadrul grupei principale 1.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.