Corona nu îşi revine nici la început de 2018! Formaţia braşoveană a ajuns la a treia înfrângere pe teren propriu din ultimele patru jocuri şi a pierdut pasul cu Top 4. HC Zalău, replică tare pentru CSM Bucureşti

11 ian 2018 2404 afişări Comentează şi tu Handbal
Corona nu îşi revine nici la început de 2018! Formaţia braşoveană a ajuns la a treia înfrângere pe teren propriu din ultimele patru jocuri şi a pierdut pasul cu Top 4. HC Zalău, replică tare pentru CSM Bucureşti

Liga Naţională de handbal feminin s-a reluat miercuri seara, cu etapa a 11-a şi cu o mare surpriză, Corona Braşov – Dunărea Brăila 31-33. Trupa antrenată de Costică Buceschi a pierdut trei puncte preţioase în faţa unei echipe cu multe probleme în această iarnă, care s-a prezentat la Braşov fără patru jucătoare din lotul cu care a încheiat sezonul de toamnă. Şi totuşi, buturuga mică a răsturnat carul mare.

Dunărea Brăila a fost extrem de combativă, bine coordonată de pe margine de Florentin Pera, care a crezut permanent în şansa ei. Astfel, Shteriova, Shutska, Ilyina şi pe final Corban au reuşit să ţină echipa gazdă permanent sub o presiune constantă. Fără apărare, fără determinare, Corona a cedat lamentabil, astfel că pasa proastă din ultimele etape ale anului 2017 s-a prelungit şi la început de 2018. Echipa braşoveană a suferit a cincea înfrângere în ultimele 7 jocuri şi a treia pe teren prorpriu din ultimele 4 partide, astfel că a pierdut pentru moment ritmul cu Top 4, locurile care asigură şi prezenţa în cupele europene.

CSM Bucureşti, HCM Rm. Vâlcea, SCM Craiova şi Măgura Cisnădie au câştigat meciurile de debut din 2018 în Liga Naţională, astfel că şi-au consolidat poziţiile în clasament. Echipa din judeţul Sibiu este, de fapt, marea câştigătoare a rundei, având în vedere că a obţinut trei puncte importante în deplasarea cu CSM Bistriţa, scor 26-29.

Campioana României a obţinut o victorie logică pe terenul HC Zalău, cu 30-24, dar nu a avut deloc un meci uşor. Trupa lui Gheorghe Tadici s-a ridicat la înălţimea adversarului mai bine de 40 de minute, în prima repriză fiind la conducere chiar în mai multe momente. Gazdele au surprins cu repuneri la rapide şi cu pătrunderi la nivelul apărătorilor intermediari. CSM Bucureşti nu a condus niciodată la mai mult de 6 goluri, diferenţă consemnată şi la final.

Rezultate etapa a 11-a

HCM Rm. Vâlcea – CSM Roman 22-19

CSM Bistriţa – Măgura Cisnădie 26-29

SCM Craiova – Rapid Bucureşti 29-24

CSM Slatina – Unirea Slobozia 19-24

HC Zalău – CSM Bucureşti 24-30

Corona Braşov – Dunărea Brăila 31-33

Joi se dispută partida U Cluj – CSU Danubius Galaţi.

După 11 etape, clasamentul se prezintă astfel: 1. CSM Bucureşti – 33p, 2. HCM Rm. Vâlcea – 24p, 3. SCM Craiova – 23p, 4. Măgura Cisnădie – 22p, 5. Corona – 18p, 6. CSM Bistriţa – 18p, 7. HC Zalău – 16p, 8. Dunărea Brăila – 16p, 9. CSM Roman – 15p, 10. Danubius Galaţi – 12p, 11. Slobozia – 10p, 12. Rapid – 9p, 13. U Cluj – 5p, 14. Slatina – 2p. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.