Componenţa unui Oltchim de vis la meciul de retragere al Ramonei Farcău! Narcisa Lecuşanu: ”Ne-am dorit mult să câştigăm Liga Campionilor, din păcate nu am reuşit decât o finală care va rămâne memorabilă, cel puţin pentru mine”

4 aug 2017 2019 afişări Comentează şi tu Handbal
Componenţa unui Oltchim de vis la meciul de retragere al Ramonei Farcău! Narcisa Lecuşanu: ”Ne-am dorit mult să câştigăm Liga Campionilor, din păcate nu am reuşit decât o finală care va rămâne memorabilă, cel puţin pentru mine”

Oltchim 2010 revine sâmbătă, de la ora 19:00, în scenă, cu ocazia meciului de retragere al Ramonei Farcău (38 ani), una dintre cele mai bune handbaliste ale României în ultimii 15 ani. ”Gala Campioanelor” are loc la Sala ”Traian” din Rm. Vâlcea, iar în teren vor fi majoritatea jucătoarelor care au scris istorie pentru Oltchim, dar şi pentru naţionala României pentru că, nu-i aşa, cele două echipe se confundau în urmă cu 7-10 ani. Vor fi şi unele absenţe motivate, cum ar fi cea a Narcisei Lecuşanu, care în aceste zile a fost delegată de EHF – în calitate de membru al Comitetului Executiv – la Campionatul European sub 17 ani din Macedonia, Divizia B.

”În momentul în care Ramona mi-a povestit de proiectul ei, am simţit o bucurie imensă. Mă gândeam că trebuie să mă pregătesc fizic pentru a intra în teren după o pauză de 7 ani. Însă, regret că nu pot fi alături de ea şi de fostele mele colege pentru a retrăi momentele memorabile ale perioadei Oltchim. Din păcate, dar totodată din fericire pentru mine şi handbalul feminin românesc sunt reprezentant al Federaţiei Europene la EHF Women's 17 Championship 2017, la Skopje în Macedonia. Sunt sigură că toţi iubitorii handbalului vor savura acest meci, aceasta întâlnire a fetelor, chiar dacă multe dintre ele nu mai joacă de ceva timp”, ne-a declarat Narcisa Lecuşanu.

În afară de Narcisa Lecuşanu, de la ”Gala Campioanelor” vor mai absenta Talida Tolnai şi Rehina Symkute, care a născut de curând. Vor fi în scenă, în schimb, următoarele fete:

  • Portari: Luminiţa Huţupan-Dinu, Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu
  • Extreme: Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Ramona Farcău, Ada Nechita
  • Pivoţi: Oana Manea, Ionela Stanca
  • Linia de 9 metri: Valeria Beşe, Roxana Gatzel, Steluţa Luca, Adina Meiroşu, Cristina Neagu, Anastasia Pidpalova, Gabriella Szucs, Clara Vădineanu, Aurelia Brădeanu (invitata specială a Ramonei Farcău, jucătoare care şi-a lăsat la rândul ei amprenta la Oltchim în alte sezoane), Patricia Vizitiu
  • Antrenori: Radu Voina şi Aurelian Roşca

Fostul inter-centru al echipei vâlcene s-a retras din activitate chiar după finala Ligii Campionilor din 2010, disputată de Oltchim în compania formaţiei daneze Viborg. Chiar dacă au trecut 7 ani de atunci, amintirile Narcisei Lecuşanu din acea perioadă încă sunt vii: ”Îmi aduc aminte numai lucrurile minunate, oamenii minunaţi din tribune care au fost alături de noi pe tot parcursul anilor petrecuţi acolo. Telespectatorii care vibrau cu noi la fiecare meci în Liga Campionilor, în faţa televizoarelor, oamenii din presa scrisa şi din televiziune. Toate astea au creat un fenomen magic pe nume <<Oltchim>>”.

Ce a avut în mod special Oltchim din anii respectivi? ”În primul rând faptul că am revenit acasă, în Romania, multe jucătoare care evoluam în străinătate şi ne doream cu ardoare să facem performanţă şi aici. Cu siguranţă, fiecare a reuşit să fie un model pentru cei mai tineri”, a răspuns Narcisa Lecuşanu.

Oltchim a ajuns până în finala Ligii Campionilor în 2010, dar nu a mai apucat să şi câştige acest trofeu, întrucât în 2013 a intrat în imposibilitate de a mai susţine activitatea sportivă. Şi cum un alt sprijin extern nu a venit, clubul a intrat în faliment. ”Acum, realist vorbind, cred că a fost maximum ce am putut realiza, e foarte uşor să spui că ai fi putut mai mult şi totuşi nu s-a întâmplat. Ne-am dorit mult să câştigăm Liga Campionilor, din păcate nu am reuşit decât o finală care va rămâne memorabilă, cel puţin pentru mine”.

Evenimentul organizat de Ramona Farcău va avea ca ”Main Event” o partidă între Oltchim 2010 şi HCM Rm. Vâlcea. Acesta va fi transmis în direct de TVR, iar bilete se mai găsesc azi şi mâine la Sala Sporturilor din localitate.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.