Bursa transferurilor, Info, Feminin | Aneta Pîrvuţ şi-a dat acordul pentru un transfer la Dunărea Brăila. Detalii din sânul celor 14 echipe de Ligă Naţională

2 aug 2015 41205 afişări Comentează şi tu Handbal
Bursa transferurilor, Info, Feminin | Aneta Pîrvuţ şi-a dat acordul pentru un transfer la Dunărea Brăila. Detalii din sânul celor 14 echipe de Ligă Naţională 27 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/14546161/2/monica-gogirla.jpg

2 AUGUST     

12:25 Aneta Pîrvuţ şi-a dat acordul pentru un transfer la Dunărea Brăila, după ce a efectuat pregătirea centralizată cu HCM Baia Mare. Pîrvuţ este a doua handbalistă de la vicecampioana României care ajunge sub comanda lui Costică Buceschi.

31 IULIE         

18:00 CSM Ploieşti a anunţat pe site-ul oficial încă două transferuri: Ivana Bozovic (inter stânga) şi Maria Gavrilă (coordonator de joc). Handbalista din Muntenegru vine de la Lokomotiv Zagreb, după ce sezonul trecut a evoluat în Liga Campionilor. Maria Gavrilă este fostă componentă a lotului de junioare şi este una din marele speranţe ale handbalului românesc. Ea provine de la Şc. 181 Bucureşti.

29 IULIE         

14:15 HCM Rm. Vâlcea a testat în ultimele zile un inter stânga din Serbia, Anita Campa (32 de ani), care în ultimul sezon a evoluat în Turcia. În trecut, Campa a jucat şi la formaţia spaniolă Bera Bera. Oficialii vâlceni au fost mulţumiţi de ce au văzut, astfel că sunt şanse mari ca handbalista să fie legitimată.

27 IULIE          

18:01 Într-o partidă amicală desfăşurată la Cisnădie, echipa locală Măgura a învins HC Zalău cu 34-30. 


15:40 Transferurile suedezei Isabelle Gullden la CSM Bucureşti şi franţuzoaicei Allison Pineau la HCM Baia Mare au fost incluse de EHF în topul al celor mai tari achiziţii făcute în handbalul european în această vară. Citiţi aici cum arată TOP 5 .

21 IULIE           

18:00 Lotul echipei SCM Craiova a prins contur pentru noul sezon competiţional. Transferul Jelenei Zivkovic (Podravka) la formaţia olteană a fost confirmat. SCM, care a adus nu una, ci două jucătoare Zivkovic. A doua evoluează ca portar şi a fost adusă din Turcia de la Ardesen. Mai multe detalII despre echipa Craiovei puteţi citi aici.


Foto: sportuldoljean.ro

Lotul echipei SCM Craiova

 • portari: Mirela Paşca, Jelena Zivkovic II
 • extreme: Ana Maria Horobeţ, Cătălina Cioaric, Carmen Ilie Şelaru, Cristina Florică, Mădălina Bonea
 • linia de 9 metri: Andreea Ianaşi, Ana Maria Apipie, Ane Eidem, Daniela Băbeanu, Jelena Zivkovic I, Alexandra Georgescu, Alexandra Ciucă
 • pivoţi: Alexandra Iovănescu, Laurise Landre

16:03 Bianca Tiron a ajuns luni seara în cantonamentul echipei Dunărea Brăila. Până sâmbătă, echipa pregătită de Buceschi speră să aibă la dispoziţie şi celelalte două jucătoare care trebuie să vină de la HCM Baia Mare, ca parte a înţelegerii dintre cele două cluburi pentru transferul Gabrielei Perianu la vicecampioana României.


16:00 HC Zalău şi-a asigurat serviciile pivotului Georgiana Bazon (21 de ani) pentru următorii 2 ani. Jucătoarea vine sub formă de împrumut de la CSM Bucureşti. Pivotul a fost dorit şi de Costică Buceschi la Dunărea Brăila.


15:25 Mihaela Tivadar a semnat pe un sezon cu CSM Ploieşti din postura de jucătoare liberă de contract. Handbalista care poate evolua oriunde în linia de 9 metri şi este recunoscută în Liga Naţională şi ca o excelentă apărătoare a ajuns la Ploieşti după ce a cucerit titlul cu CSM Bucureşti.

La 33 de ani, Tivadar are un palmares de invidiat, având titluri de campionaă cu alte două formaţii, Rulmentul şi Oltchim, dar şi rezultate mari cu prima reprezentativă, argint la Mondialul din 2005 şi bronz la Euro 2010. CSM Ploieşti va avea în lot, astfel, trei jucătoare care au în palmares medalii de argint la Mondiale: Tivadar, Farcău, Dmitrovic. 

20 IULIE                    

23:00 CS Măgura Cisnădie a susţinut prima partidă amicală după promovarea în Liga Naţională, cu HCM Rm. Vâlcea, iar rezultatul a fost mai mult decât încurajator: 31-26. Echipa pregătită de Alexandru Weber a realizat, totodată, încă două aciziţii: Ioana Manoilă (26 ani, centru) adusă de la echipa poloneză Energa AZS Koszalin, şi Yana Sitenko (portar, Ucraina), revenită în România după ce a evoluat în trecut la CSU Neptun Constanţa. În sezonul trecut, ucraineanca a evoluat în Turcia la Trabzon Zagnos.

19 IULIE                    

18:05 Roxana Cherăscu şi-a reluat antrenamentele cu HCM Râmnicu Vâlcea. Coordonatoarea de joc era la final de contract şi sunt şanse mari să îşi prelungească acordul. Nicoleta Lazăr (Chimia Rm. Vâlcea) a fost cooptată în staff-ul tehnic al lui Constantin Ştefan. Maria Torok Duca a refuzat propunerea de a ocupa un post în conducerea clubului.

17 IULIE                    

22:20 SCM Craiova tinde să devine o echipă tare în noul sezon. Deocamdată, conducerea clubului şi staff-ul tehnic ţin în secret numele handbalistelor care întăresc echipa. În culise se vorbeşte însă că reprezentanta României în Cupa Cupelor şi-a mai adus două jucătoare din naţionala Serbiei, care se antrenează deja cu echipa. Una ar fi Jelena Zivkovic, interul dreapta care a avut o prestaţie excelentă în returul barajului pentru C, România - Serbia. La 24 de ani, Zivkovic a evoluat deja la 3 echipe mari ale Europei, Ferencvaros, Buducnost şi Podravka! A doua jucătoare din Serbia evoluează pe postul de portar. Până în prezent, Craiova a confirmat transferul pivotului francez Laurise Landre.


17:32 HCM Rm. Vâlcea a renunţat la serviciile croatei Danijela Mistric, după ce handbalista a efectuat un RMN. În urma controlului medical s-a constatat faptul că interul croat are probleme cu un genunchi.


17:30 Sabine Klimek (24 ani), a doua marcatoare a Ligii Naţionale în sezonul trecut, a semnat un contract pe 2 ani cu HC Zalău. "Este o jucătoare foarte îndemânatică, poate juca oriunde în linia de 9 metri. Acum ar fi putut fi mult mai sus dacă n-ar fi avut problemele de la HCM Baia Mare, din urmă cu 3 ani", ne-a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

16 IULIE                    

14:49 Croata venită în probe la Vâlcea, Danijela Mistric (26 ani), a evoluat miercuri cu o genunchieră care a lăsat semne de întrebare. ”Mistric va face un RMN, să vedem ce are la genunchi, nu o putem lua dacă este accidentată. Dacă este aptă de joc, atunci ea va rămâne, are calităţi”, a anunţat preşedintele clubului, Toma Pleşa.


10:52 Încet dar sigur, CSM Unirea Slobozia începe să arate altfel, dintr-o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării devine o trupă care se poate implica în bătălia pentru primele opt locuri. Antrenoarea Victorina Bora a reuşit în această săptămână să convingă alte trei jucătoare să vină la Slobozia. Andreea Enescu a decis în cele din urmă să semneze cu CSM, după ce în urmă cu câteva săptămâni era prezentată la HCM Roman. Alături de golgheterul Ligii Naţionale, la Slobozia vor ajunge şi două campioane mondiale la Under 18, Alina Ilie şi Isabela Roşca, jucătoare la care HCM Baia Mare a renunţat.


15 IULIE                    

19:12 Allison Pineau a postat azi pe reţelele de socializare o fotografie făcută pe un lac, după o şedinţă de antrenament "cardio". Din imagine se poate observa că jucătoarele mai au totuşi puterea să zâmbească după antrenamentele mai tari din această perioadă.


19:02 Într-un meci amical desfăşurat la Rm. Vâlcea, echipa gazdă - HCM - a câştigat cu 29-26 în faţa formaţiei Alba Sebeş. 


18:50 SCM Craiova se bazează în momentul de faţă pe 10 jucătoare, după lotul prezentat de Marius Barcan, preşedintele SCM Craiova, pentru fanii handbalului:

 • portar: Mirela Paşca
 • extreme: Ana Maria Horobeţ, Cătălina Cioaric
 • linia de 9 metri: Andreea Ianaşi, Ana Maria Apipie, Ane Eidem, Daniela Băbeanu
 • pivoţi: Carmen Ilie Şelaru, Alexandra Iovănescu, Laurise Landre

14:55 Dunărea Brăila este ultima echipă din Liga Naţională de handbal feminin care a început pregătirile pentru noul sezon. Pe banca tehnică este un antrenor nou, Costică Buceschi, nume care aduce garanţii pentru echipă că va reveni în lupta pentru cupele europene.

Brăila s-a despărţit de perla Gabriela Perianu, dar s-a înţeles cu Baia Mare pentru a primi la schimb trei jucătoare de echipă naţională! Bianca Tiron şi-a dat deja acordul pentru a ajunge la Dunărea, iar Mădălina Zamfirescu şi Aneta Pîrvuţ sunt la rândul lor foarte aproape de a ajunge sub comanda lui Costică Buceschi. Brăila a mai perfectat alte două transferuri notabile Oana Apetrei şi Gabriela Orsivschi, astfel că pe hârtie lotul arată foarte bine:

 • portari: Dobre, Voicu, Stan
 • extreme stânga: Cseczi, Orsivschi
 • interi stânga: Horjea, Tiron
 • centri: Zamfirescu?, Eşanu
 • interi dreapta: A. Moldovan, Pîrvuţ?
 • extreme dreapta: Brot, Gheorghe
 • pivoţi: Apetrei, Irimia

12:40 Ani Senocico este noua jucătoare a echipei HCM Rm. Vâlcea după ce a semnat pe un sezon cu drept de prelungire pe încă unul cu formaţia lui Constantin Ştefan.


12:15 Georgiana Ciuciulete, Carmen Cartaş şi Anişoara Marcu au fost cele trei noutăţi ale Coronei Braşov la reunirea lotului. După plecarea Aureliei Brădeanu, noul căpitan al echipei este Camelia Hotea. "Preiau ştafeta de la Aurelia Brădeanu şi realizez importanţa acestui statut în echipă. Suntem în faţa unui an nou, un an greu în care trebuie să dăm totul pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Am mare încredere în echipă, avem în lot jucătoare inteligente şi dispuse la sacrificiu, iar asta îmi dă speranţe că va fi bine. Trebuie să demonstrăm că «Handbal 100% românesc» poate face performanţă“, a declarat Camelia Hotea la reunirea lotului.

„Sunt mulţumit şi optimist la această reunire. Am adus jucătoare importante, iar asta mă face să fiu aşa. Georgiana Ciuciulete este o jucătoare importantă care cu siguranţă va fi una dintre piesele de bază ale echipei. De Carmen Cartaş ce ar mai fi de spus, în afara faptului că este o jucătoare foarte cunoscută în liga naţională şi că are multă experienţă care va fi extrem de benefică echipei. Ani Marcu este o handbalistă cu istoric la Corona şi care mereu a fost cu sufletul alături de această echipă. De asemenea, vom avea şi junioarele alături de noi, jucătoare pe care trebuie să le creştem cu grijă. Una peste alta, avem un lot cu care ne vom bate meci de meci pentru a ieşi de pe teren învingător", a susţinut şi antrenorul Bogdan Burcea.


Foto: Andrei Paul

14 IULIE                    

11:25 CSM Cetate Deva, echipă retrogradată în Divizia A, îşi pierde toate jucătoarele şi are viitor incert. Krnic a ajuns la Cisnădie, Cartaş la Corona, Simion la Vâlcea, echipă la care s-ar putea transfera şi Senocico. Pentru că nu şi-ar fi primit salariul de mai bine de trei luni şi portarul Viorica Şuba şi-a depus memoriu la FRH pentru a deveni liberă de contract.

13 IULIE                    

15:55 Ioan Băban, antrenor cu state vechi în Baia Mare, a fost copptat în staff-ul tehnic care îl are ca antrenor principal pe Aurelian Roşca. Membru şi în Consiliul de Administraţie, Băban a participat azi activ la primul antrenament al echipei în noua formulă.


14:20 Constantin Ştefan are două noi jucătoare la pregătiri, portarul Daniela Vălean (Ştiinţa Bucureşti), caere în trecut a jucat şi la Rulmentul Braşov, şi interul stânga Danijela Mistric. Croata este deocamdată în probe şi vine de la Ankara, după ce a trecut şi pe la Steaua Roşie Belgrad (Serbia).


14:15 Atenţie la CSM Ploieşti! Cu un nou antrenor pe banca tehnică, croatul Neven Hrubec, formaţia prahoveană are planuri mari pentru sezonul următor. CSM le-a transferat deja pe Farcău, Tatalovic, Dmitrovic, Tudor şi Mitrescu şi mai pregăteşte încă 2-3 achiziţii importante, un portar şi pentru linia de 9 metri.

Lotul echipei CSM Ploieşti în formula actuală:

 • Portari: Elena Şerban, Dragica Tatalovic
 • Linia de 9 metri : Nicoleta Tudor, Marina Dmitrovic, Daciana Balaban, Alla Sheiko, Isabela Mitrescu
 • Pivoţi: Iryna Shutska, Ionela Dinu
 • Extreme stânga: Ramona Farcău, Andreea Chiricuţă
 • Extreme dreapta: Cătălina Preda, Adriana Vasilescu

13:30 HCM Baia Mare a prezentat primele date oficiale în privinţa lotului de jucătoare. Sub comanda lui Aurelian Roşca, echipa pleacă de luni într-un cantonament la Şuior cu 21 de jucătoare:

 • portari: Ungureanu, Munteanu, Dumanska
 • extreme stânga: Ardean, Maior Paşca, Tănăsie
 • interi stânga: Abbingh, Perianu, Mihalschi-Preda, Szucs
 • centri: Pineau, Oltean, Marin
 • interi dreapta: Gjeorgjievska, Geiger, Vizitiu
 • extreme dreapta: Nechita, Pîrvuţ
 • pivoţi: Tătar, Jezic, Tomescu

La echipă mai sunt aşteptate trei handbaliste, Tiron, Zamfirescu, plecate cu naţionala universitară la Gwangju, şi Do Nsacimento, prezentă cu Brazilia la Jocurile PanAmericane. Detalii despre lot, achiziţii, obiective puteţi citi aici


12:48 Allison Pineau a revenit oficial în România, la HCM Baia Mare, echipă pentru care va juca în sezonul 2015-2016. Coordonatoarea de joc a Franţei revine în ţară după 2 ani, după ce a evoluat un sezon la Oltchim (2012-2013). În Baia Mare, Pineau s-a regăsit cu fostele coechipere de la Vâlcea, Paula Ungureanu, Valentina Ardean şi Adriana Nechita.


12:40 CSM Unirea Slobozia pleacă luni într-un cantonament de 7 zile la Eforie Nord. Antrenoarea Victorina Bora are la dispoziţie 13 jucătoare, însă în aceste zile negociază cu alte trei fete pentru a completa lotul pentru sezonul 2015-2016. Echipa din Slobozia a reuşit să o păstreze la echipă pe Raluca Dăscălete, una din cele mai căutate jucătoare în această perioadă în Liga Naţională, a prelungit împrumutul Cameliei Carabulea, dar să o aducă şi pe Lorena Ostase, unul din liderii naţionalei U19.

Lotul echipei CSM Unirea Slobozia:

portari: Stoleru, Nicu, Oancea
extreme stânga: Carabulea, Simion
extreme dreapta: Strahan, Toma
pivoţi: Ostase, Băcăuanu
linia de 9 metri: Dăscălete, Drăguţ, Mărginean, Pavăl

11 IULIE                    

16:28 Vedetele echipei CSM Bucureşti au început să vină în România. Campioana se va reuni luni, fără Maria Fisker, care a anunţat că va ajunge marţi. Toată aventura începe cu o sală de forţă şi o cină. Isabelle Gullden: "Cred că putem prinde turneul Final 4 chiar din primul sezon". Mai multe detalii puteţi citi aici.

Lotul echipei CSM Bucureşti pentru sezonul 2015-2016

 • portari: Mayssa Pessoa, Jelena Grubisic (Gyor), Alina Iordache
 • extreme stânga: Fernanda Da Silva, Iulia Curea, Maria Fisker (Viborg)
 • interi stânga: Linnea Torstensson, Bianca Bazaliu
 • centri: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Braşov), Ana Paula Rodrigues, Elena Nicula
 • interi dreapta: Line Jorgensen (FC Midjylland), Deonise Fachinello
 • extreme dreapta: Cristina Vărzaru, Carmen Martin
 • pivoţi: Ekaterina Vetkova, Oana Manea, Cristina Nan
 • Antrenori: Mette Klit şi Adrian Vasile

13:38 Corona Braşov şi-a definitivat în linii mari lotul pentru sezonul 2015-2016. Aurelia Brădeanu, Oana Apetrei şi Nicoleta Tudor sunt cele mai importante jucătoare care au părăsit echipa. În schimb, au fost aduse alte două jucătoare de echipă naţională, Carmen Cartaş (Cetate Deva) şi Georgiana Ciuciulete (HC Zalău), plus Anişoara Marcu (Alba Sebeş).

"Cartaş şi Ciuciulete ne vor ajuta foarte mult, ba chiar am vorbit cu Bogdan Burcea şi deja am gândit felul în care le vom integra, mai ales că o putem folosi pe Cartaş şi pe centru. Una peste alta noi suntem mulţumiţi de transferurile acestea", a declarat Dumitru Berbece, antrenorul secund al echipei Corona Braşov.

Pentru noul sezon, Corona Braşov va promova şi 8 jucătoare (!) din propria pepinieră, trei dintre ele, Daciana Hosu (portar). Cristina Creţu (extremă stânga) şi Iulia Tăbăcaru (centru) urmând să se pregătească permanent cu echipa mare. În funcţie şi de programul de la junioare II se vor mai pregăti cu echipa mare Sorina Târcă, Ana Maria Berbece, Daria Bucur, Ana Lopătaru, Claudia Lăcătuş.

Lotul Coronei pentru sezonul 2015-2016:

 • portari: Denisa Dedu, Ana Maria Mârcă, Daciana Hosu
 • extreme stânga: Camelia Hotea, Nicoleta Dincă, Cristina Creţu
 • interi stânga: Cristina Zamfir, Carmen Cartaş
 • centri: Andreea Pricopi, Iulia Tăbăcaru
 • interi dreapta: Adriana Ţăcălie, Mihaela Briscan
 • extreme dreapta: Laura Chiper, Marilena Neagu
 • pivoţi: Georgiana Ciuciulete, Oana Bondar, Daniela Raţiu

12:10 SCM Craiova este singura formaţie din Liga Naţională care nu a anunţat încă niciun transfer până în acest moment. După ce francezii au prezentat-o pe Larise Landre ca nouă jucătoare a formaţiei pregătite de Simona Gogârlă, o altă handbalistă de la Le Havre este în cărţi pentru a ajunge la Craiova. Este vorba despre extrema stângă Martina Corkovic, de naţionalitate croată. Rămâne de văzut dacă oficialii Craiovei vor confirma aceste transferuri.

În schimb, sunt şanse infime ca Paule Baudouin să ajungă la SCM Craiova. Jucătoarea este în discuţii avansate cu Ankara. 


12:00 ChampSport International Sport Agency o prezintă pe Gabriela Perianu, jucătoare pe care o impresariază, în lotul echipei franceze Metz. Care a fosr reacţia oficialilor de la Dunărea Brăila? Citiţi aici. 

10 IULIE                    

21:00 CSM Ploieşti continuă seria de achiziţii, reuşind să-şi asigure serviciile portarului sârb, Dragica Tatalovic, care în ultimul sezon a evoluat în Turcia, la Ankara. În schimb, transferul Danielei Crap a picat.


20:45 Dacă ai "noştri" nu comunică, deşi majoritatea cheltuie banii publici pentru a întreţine echipele, aflăm de la străini ce transferuri se mai fac în Liga Naţională. Presa franceză anunţă că SCM Craiova a transferat-o pe Laurise Landre (Le Havre), pivot care este şi în circuitul naţionalei Franţei! Greu de înţeles de ce totul e la secret în anumite cazuri, din moment ce contractele sunt deja semnate!

,


17:37 HCM Baia Mare s-a întărit în această săptămână la postul de pivot! A semnat pe un sezon cu Katarina Jezic (22 de ani), care are deja peste 40 de selecţii lanaţionala Croaţiei. Transferul de ultimul minut a fost anunţat de agenţia care o reprezintă pe pagina de Facebook. Jezic vine dela Lok. Zagreb, echipă cu care a jucat sezonul trecut în Liga Campionilor.

HCM Baia Mare va avea în lot, în sezonul următor, şase jucătoare din străinătate dacă o punem la socoteală şi pe Gabriella Szucs.


14:30 CSM Ploieşti şi-a luat antrenor de Liga Campionilor! Croatul Neven Hrubec, fost tehnician la Podravka Koprivnica, cu care a participat în perioada 2010-2013 în Ligă, a semnat cu echipa ploieşteană, care a făcut şi câteva transferuri extrem de interesante în această vară. 


9 IULIE                    

15:30 HCM Rm. Vâlcea şi-a prezentat oficial noul antrenor, Constantin Ştefan, dar şi noile achiziţii, Manuela Manda şi Ana Maria Simion. Despre obiectivul echipei în viitorul sezon puteţi citi aici.

Lotul echipei HCM Rm. Vâlcea prezent la reunire:

 • Portari: Smedescu, Sîntămărean
 • Extreme: Simion, Predoi, Bădiţă, Stoicănescu
 • Interi: Luca, Adespii, Chirilă, Biro
 • Pivoţi: Ilina, Craiu, Manda

Final contract, posibile reînnoiri: Cherăscu, Vădineanu, Stoicănescu


15:10 HC Zalău se va baza pe un lot de 19 jucătoare, dintre care cu dublă legitimare, în sezonul 2015-2016. Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici s-a reunit azi fără pivotul Crina Pintea, jucătoare care este pe lista HCM Baia Mare. "Pintea este sub contract cu HC Zalău până în februarie 2016. Am înaintat nişte hârtii la FRH, în urma unor probleme disciplinare. Nu şi-a făcut recuperarea, are de aşteptat o anchetă administrativă disciplinară. Acum nu se pregăteşte cu noi", a susţinut Gheorghe Tadici.

La reunirea HC Zalău, lotul a fost următorul:

 • portari: Cheţa, Inculeţ, Mureşan, Sabău
 • extreme stânga: Bardac, Pop
 • extreme dreapta: Trif, Ţurcaş, Ciric
 • pivot: A. Lazăr
 • linia de 9 metri: Constantinescu, Cârligeanu, Puiu, Rob, Onicaş, Tamaş, Bloj, Ciunt

În perioada următoare ar putea ajunge la HC Zalău încă trei jucătoare, caz în care echipa lui Tadici s-ar putea despărţi de alte trei fete.


8 IULIE                    

16:23 Rapid Bucureşti este una dintre cele mai hotărâte echipe la startul acestui sezon. Formaţia din Capitală, revenită pe prima scenă după o pauză de 5 ani, se află deja în cantonament în Parâng, la Petroşani. Gruparea bucureşteană se pregăteşte şi de o transformare majoră care ar putea readuce echipa în viitor în prima planul handbalului feminin. Detalii puteţi citi aici.

Vasile Mărgulescu are sub comandă 22 de handbaliste în prezent, în frunte cu Alina Dobrin (39 ani), care va fi şi în noul sezon sufletul echipei:

 • portari: Andreea Arghir, Ioana Simion, Mirela Vicea
 • extreme stânga: Roxana Bodârlău, Cristina Niculae
 • extreme dreapta: Adina Gheorghe, Ana Maria Chirigiu, Jeni Drăgan
 • pivoţi: Mihaela Doica, Alexandra Tufă, Andreea Bumbu
 • linia de 9 metri: Alina Dobrin, Mihaela Popa, Dana Binescu, Andreea Cruceanu, Alexandra Bălan, Ramona Geană, Iulia Zaremba, Andreea Ivan, Alina Moroianu, Alexandra Trifan, Florina Mitrea

16:15 Noua echipă a Universităţii Cluj va fi construită în jurul Cristinei Laslo şi Laurei Popa, după plecarea Florinei Chintoan la HCM Baia Mare. Chiar dacă antrenoarea Carmen Amariei este plecată la Jocurile Universitatre, alături ce câteva componente ale echipei, iar alte jucătoare sunt în pregătiri cu naţionalele de tineret şi junioare, "U" Cluj a început antrenamentele sub comanda "secundului" Rodica Petruş. Sub comandă are deocamdată 9 handbaliste.

Lotul echipei "U" Cluj pentru sezonul 2015-2016

 • portari: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache, Alexandra Prodan
 • extreme stânga: Alexandra Dindiligan, Abigail Vălean
 • extreme dreapta: Magdalena Paraschiv, Cristina Boian
 • interi stânga: Irina Ivan, Sonia Vasiliu, Corina Biriş
 • centri: Cristina Laslo, Andreea Tetean, Raluca Petruş
 • interi dreapta: Laura Popa, Alexandra Severin
 • pivoţi: Roxana Cîrjan, Rebeca Adrijan

16:05 CSM Ploieşti şi-a amânat pentru a doua oară reunirea lotului, programată iniţial pentru luni - 6 iulie, iar apoi pentru azi. Jucătoarele au fost chemate la pregătiri pe 10 iulie câînd va fi prezentat, foarte probabil, şi noul antrenor.


15:47 Florina Biro (HC Buzău) este ultima achiziţie făcută de HCM Rm. Vâlcea. Jucătoarea va fi prezentă joi, la reunirea lotului. Tot mâine, clubul vâlcean îl va prezenta oficial pe noul antrenor, Constantin Ştefan, dar şi achiziţiile făcute în această vară. 

Portarul Lia Sîntămărean şi-a prelungit contractul cu HCM Rm. Vâlcea.


14:54 Florina Chintoan devine noua jucătoare a echipei HCM Baia Mare, după ce a decis să se despartă de "U" Cluj. Pivotul a evoluat în Cluj încă de la juniorat şi deşi a avut nenumărate oferte de-a lungul carierei, inclusiv de la Oltchim, a preferat de fiecare dată să rămână pe loc. Ajunsă la 29 de ani, Chintoan a decis să facă în cele din urmă un pas mai sus în carieră la nivel de cluburi. Vom reveni cu detalii.

7 IULIE                     

16:26 CS Măgura Cisnădie a înregistrat la FRH cele 5 transferuri efectuate până în acest moment: Natasha Krnic (CSM Cetate Deva), Anda Chelaru (Ştiinţa Bacău), Irina Lazarin, Ştefania Florea (ambele de la SCM Craiova), Mihaela Stănciulescu (CSM Unirea Slobozia).

Lotul cu care Alexandru Weber a început pregătirile este următorul:

 • portar: Cristina Popovici
 • extreme stânga: Aura Cârstoaica, Monica Amoagdei, Mihaela Popescu
 • interi stânga: Natasha Krnic, Anda Chelaru
 • centri: Roxana Gatzel, Maria Cârstoaica
 • pivoţi: Ionela Goran, Irina Lazarin, Cristiana Ciuplea
 • interi dreapta: Carmen Veşca, Mihaela Stănciulescu
 • extreme dreapta: Ştefania Florea, Mădălina Predoiu

16:12 Alexandra Gogoriţă-Andrei este cel mai important transfer făcut de Alba Sebeş la revenirea în Liga Naţională. Echipa pregătită de Popa Seviştean a început pregătiriile pentru viitorul sezon cu următorul lot de jucătoare:

 • portari: Paula Vişan, Lenuţa Mormeţi, Binaca Curmenţ, Dana Vălean
 • extreme stânga: Bianca Bogdan, Paula Oha
 • pivoţi: Ana Ciolan, Cristina Pop
 • extreme dreapta: Nicoleta Rusu, Cristina Mitrache
 • interi dreapta: Lavinia Dobromir, Andreea Antoce
 • centri: Alina Şorodoc, Andreea Pătuleanu, Iulia Andrei
 • interi stânga: Alexandra Andrei, Cristina Predoi, Mihaela Pătuleanu

14:21 HCM Baia Mare a anunţat pe pagina oficială că primul meci amical va fi disputat în 5 august în compania formaţiei Gyor, câştigătoare a Ligii Campionilor în 2013 şi 2014. Partida va avea loc în Ungaria şi va reprezenta şi meciul de debut al lui Aurelian Roşcca pe banca tehnică a formaţiei băimărene. HCM şi Gyor vor juca în grupe preliminare pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.


12:55 HCM Roman şi-a reluat pregătirile fără Andreea Enescu, deşi cele două părţi au semnat în urmă cu câteva săptămâni un contract de joc. Handbalista a invocat probleme medicale, de familie şi nu s-a mai prezentat la echipă, astfel că transferul jucătoarei de la CSU Neptun Constanţa a intrat în impas. Foarte probabil, Roman va renunţa la serviciile jucătoarei.

Lotul echipei HCM Roman pentru sezonul 2015-2016

 • portari: Timoshenkova, Pâslaru, Polocoşer
 • extreme stânga: Iuganu, Cilici
 • extreme dreapta: Chitacu, Dincu, Ciobanu
 • pivoţi: Agrigoroaie, Vâlcu, Caramalău
 • interi stânga: Druţu, Glibko
 • centri: Stoleru, Gherman
 • interi dreapta: Toskovic, Vartic

6 IULIE                     

20:10 Aurelian Roşca a condus în această după-amiază primul antrenament al echipei HCM Baia Mare. Înainte, conducerea l-a prezentat jucătoarelor ca fiind noul antrenor principal. La reunire au fost prezente 10 jucătoare: Dumanska, Marin, Oltean, Pârvuţ, Tomescu, Tănăsie, Szucs, Gjeorgjievska, Ciunt şi Maior Paşca. Mai târziu şi-a făcut apariţia şi Melinda Geiger, care mai are însă câteva zile libere, ca urmare a faptului că a jucat cu naţionala meciuri de calificare în iunie.


15:15 CS Măgura Cisnădie a reuşit să perfecteze deja 5 transferuri pentru primul sezon pe prima scenă a Ligii Naţionale: Natasha Krnic (CSM Cetate Deva), Anda Chelaru (Ştiinţa Bacău), Irina Lazarin, Ştefania Florea (ambele de la SCM Craiova), Mihaela Stănciulescu (CSM Unirea Slobozia).

"Pentru viitorul sezon ne propunem să rămânem în prima ligă. Poate a fost o surpriză pentru mulţi promovarea noastră, dar noi ne-am pregătit pentru acest lucru", ne-a declarat antrenorul Alexandru Weber, un tehnician de 37 de ani, care se va afla la a doua experineţă în prima ligă după ce a mai pregătit CSM Cetate Deva.

Roxana Gatzel,. vicecampioană mondială în 2005, este cea mai importantă componentă a formaţiei din judeţul Sibiu. Alexandru Weber susţine însă că vedeta este "echipa": "Unitatea grupului şi-a spus cuvântul la promovarea noastră".


12:30 Federaţia Română de Handbal a publicat oficial sumele pe care le-au încasat cele 14 formaţii din Liga Naţională din drepturile TV în ultimul sezon. Campioana CSM Bucureşti a primit 34.000 de lei, în timp ce retrogradatele Neptun Constanţa şi Mureşul Tg. Mureş au încasat câte 4.000 de lei.

Cât valorează în prezent un meci de handbal în Liga Naţională? Răspunsul îl găsiţi AICI


10:00 HCM Rm. Vâlcea şi-a găsit antrenor pentru viitorul sezon: Constantin Ştefan! Noul tehnician îşi va începe miercuri activitatea, fiind la prima experienţă în Liga Naţională feminină. În ultimul sezon, Constantin Ştefan a antrenat Poli Timişoara şi Dinamo, cu această din urmă grupare terminând pe locul 3. Tehnicianul are în palmares şi un titlu, tot cu Dinamo, în 2005.

Cu ce antrenori a mai tratat HCM Rm. Vâlcea, care a fost precedentul câştigător pe axa handbal masculin - handbal feminin şi ce spune Constantin Ştefan după numirea lui în nou funcţie puteţi CITI AICI.


5 IULIE              

În următoarele zile, echipele din Liga Naţională se reîntorc la lucru după câteva săptămâni de vacanţă. Câteva grupări şi-au definitivat formulele de echipă cu care vor aborda viitoarea stagiune, altele încă poartă negocieri pentru a-şi definitiva loturile.

 • Începând de astăzi şi până la startul Ligii Naţionale (28-29 august), ProSport vă ţine la curent cu noutăţile din sânul celor 14 competitoare, cum vor arăta echipele pentru sezonul 2015-2016, obiective, schimbări, etc. Totodată, vom oferi informaţii şi despre cele mai importante mişcări din handbalul european, cum se vor prezenta la start echipele cu pretenţii din Liga Campionilor.

Cinci echipe şi-au schimbat băncile tehnice, însă numai trei dintre acestea şi-au găsit antrenor, HCM Baia Mare (Aurelian Roşca), SCM Craiova (Simona Gogârlă) şi Dunărea Brăila (Costică Buceschi).

HCM Rm. Vâlcea şi CSM Ploieşti încă se mai gândesc înainte de a-şi anunţa antrenorii

La capitolul achiziţii, CSM Bucureşti se prezintă cel mai bine, având în vedere că a transferat cinci jucătoare de nivelul Final 4 al Ligii Campionilor: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Braşov), Line Jorgensen (FC Midjylland), Jelena Grubisic (Gyor), Maria Fisker (Viborg).

HCM Baia Mare este o altă formaţie care aduce multe jucătoare interesante, Alisson Pineau (Nimes) fiind de departe cea mai sonoră achiziţie. De urmărit vor fi şi HCM Roman, Corona Braşov, SCM Craiova, Dunărea Brăila şi CSM Ploieşti care pregătesc sau au anunţat deja oficial câteva transferuri interesante pentru Liga Naţională.

ProSport vă prezintă ce jucătoare au adus echipele feminine, dar şi zvonuri-posibile transferuri care s-ar putea perfecta. Pe măsură ce vom avea date noi, informaţiile vor fi actualizate. 

Achiziţiile făcute de echipele Ligii Naţionale de handbal feminin

CSM Bucureşti: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Braşov), Line Jorgensen (FC Midjylland), Jelena Grubisic (Gyor), Maria Fisker (Viborg)
Antrenor: Mette Klit (confirmată)

HCM Baia Mare: Alisson Pineau (Krim / Nimes), Ionica Munteanu (SCM Craiova), Gabriela Mihalschi (HCM Roman), Patricia Vizitiu (CSM Bucureşti), Ana Maria Tănăsie, Mădălina Zamfirescu (revenite de la SCM Craiova), Andrada Maior-Paşca (revenită de la HC Zalău), Katarina Jezic (Lok. Zagreb), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila)
Antrenor: Aurelian Roşca (nou)
 

Corona Braşov: Carmen Cartaş (CSM Cetate Deva), Georgiana Ciuciulete (HC Zalău), Anişoara Marcu (Alba Sebeş)
Antrenor: Bogdan Burcea (confirmat)

HCM Roman: Irina Glibko (CSM Bucureşti), Marinela Gherman (CSM Ploieşti), Andreea Dincu (CSM Ploieşti), Ionela Ciobanu (CNE Rm. Vâlcea), Cyntia Tomescu (HCM Baia Mare)
Antrenor: Florentin Pera (confirmat)

SCM Craiova: Daniela Băbeanu (HCM Roman), Ana Maria Horobeţ (HCM Roman), Laurise Landre (Le Havre), Alexandra Iovănescu (CSU Neptun Constanţa), Jelena Zivkovic I (Podravka), Jelena Zivkovic II (Ardesen), Alexandra Ciucă (Energetic Rm. Vâlcea), Mihaela Petrescu (CSU Neptun Constanţa)
Antrenor: Simona Gogârlă (nou)

Dunărea Brăila: Oana Apetrei (Corona Braşov), Bianca Tiron (HCM Baia Mare), Gabriela Orsivschi (CSU Neptun Constanţa)
Posibil: Mădălina Zamfirescu, Aneta Pârvuţ (ambele HCM Baia Mare)
Antrenor: Costică Buceschi (nou)

HC Zalău: Anca Onicaş (CNE Rm. Vâlcea), Larisa Tamaş (CSU Neptun), Teodora Bloj (Mureşul Tg. Mureş), Sabine Klimek (Mureşul Tg. Mureş), Georgiana Bazon (CSM Bucureşti)
Antrenor: Gheorghe Tadici (confirmat)

CSM Ploieşti: Ramona Farcău (Dunărea Brăila), Nicoleta Tudor (Corona Braşov), Marina Dmitrovic (Ankara), Andreea Mitrescu (CNE Rm. Vâlcea), Dragica Tatalovic (Ankara), Mihaela Tivadar (CSM Bucureşti), Ivana Bozovic (Lok. Zagreb), Maria Gavrilă (Şc 181 Bucureşti)
Antrenor: Neven Hrubec (nou)

HCM Rm. Vâlcea: Ana Maria Simion (Cetate Deva), Manuela Manda (ultima dată a jucat la Corona), Diana Predoi (CNE Rm. Vâlcea), Florina Biro (HC Buzău), Daniela Vălean (Ştiinţa Bucureşti), Ani Senocico (Cetate Deva), Anita Campa (Zagnosspor)
Antrenor: Constantin Ştefan (nou)

"U" Cluj: Sonia Vasiliu, Alexandra Dindiligan, Alexandra Prodan (toate de la CNE Rm. Vâlcea)
Antrenor: Carmen Amariei (confirmat)

Unirea Slobozia: Lorena Ostase (CNE Rm. Vâlcea), Mădălina Toma, Cristina Strahan, Andeea Mărginean ( toate de la CSU Neptun Constanţa), Camelia Carabulea (CSM Bucureşti, împrumut prelungit), Andreea Enescu (CSU Neptun), Alina Ilie, Isabela Roşca (CNE Rm. Vâlcea), Radostina Genkova (HCM Roman)
Antrenor: Victorina Bora (confirmată)

HC Alba Sebeş: Alexandra Andrei (HCM Rm. Vâlcea), Iulia Andrei, Cristina Mitrache (Colegiul Energetic Rm. Vâlcea), Andreea Antoce (CSU Neptun Constanţa), Nicoleta Rusu (CSM Cetate Deva), Paula Vişan (HCM Roman), Nicoleta Safta (Dunărea Brăila)
Antrenor: Popa Seviştean (confirmat)

CS Măgura Cisnădie: Natasha Krnic (CSM Cetate Deva), Anda Chelaru (Ştiinţa Bacău), Irina Lazarin, Ştefania Florea (ambele de la SCM Craiova), Mihaela Stănciulescu (CSM Unirea Slobozia), Yana Sitenko (Trabzon Zagnos), Ioana Manoilă (Energa AZS Koszalin)
Antrenor: Alexandru Weber (confirmat)

Rapid Bucureşti: Iulia Zaremba (CSM Bucureşti), Alina Moroianu (CSM Unirea Slobozia)
Antrenor: Vasile Mărgulescu (confirmat)

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.