Ambros Martin a fost la o zi distanţă să semneze contractul cu FRH pentru a deveni selecţionerul României, dar a fost blocat de primarul din Gyor. Bogdan Burcea a făcut convocările pentru Trofeul Carpaţi şi preia comanda de la Tadici

4 mar 2015 2472 afişări Handbal
Ambros Martin a fost la o zi distanţă să semneze contractul cu FRH pentru a deveni selecţionerul României, dar a fost blocat de primarul din Gyor. Bogdan Burcea a făcut convocările pentru Trofeul Carpaţi şi preia comanda de la Tadici

Federaţia Română de Handbal a fost la un pas să-l aducă la naţionala de handbal feminin pe Ambros Martin, spaniolul care a câştigat în ultimii doi ani Liga Campionilor cu Gyor. Surse ProSport susţin că Alexandru Dedu, preşedintele FRH, a fost în discuţii avansate cu tehnicianul iberic şi chiar au bătut palma, dar înţelegerea a căzut la intervenţia primarului din Gyor: "Ambros Martin a fost la o zi distanţă să semneze contractul cu Federaţia Română de Handbal".

Clubul maghiar şi-ar fi dat acordul ca Ambros Martin să fie şi selecţionerul României, însă nu şi edilul-şef din Gyor. De menţionat faptul că pe lângă Audi, la bugetul formaţiei maghiare contribuie şi autorităţile locale.

În atare condiţii, FRH trebuie să se reorienteze către un alt antrenor, în cazul în care conducătorii de la Gyor nu se răzgândesc între timp. Pe 20-21 martie, România va juca la Trofeul Carpaţi, alături de Brazilia, Suedia şi Germania şi, conform regulamentului internaţional, convocările trebuie făcute din timp. Federaţia Română de Handbal a făcut deja convocările pentru această competiţie, dar nu a anunţat încă un antrenor principal. "Convocările au fost făcute de Bogdan Burcea (n.r. antrenor secund în mandatul lui Gheorghe Tadici)", ne-a relatat Narcisa Lecuşanu, vicepreşedintele Federaţiei Română de Handbal. Bogdan Burcea este în prezent şi antrenorul echipei Corona, club de la care au fost convocate 7 handbaliste pentru turneul de la Cluj, conform paginii de Facebook: Brădeanu, Dedu, Pricopi, Bondar, Dincă, Zamfir, Chiper.

Bogdan Burcea preia comanda echipei naţionale, cel puţin pentru această perioadă. În culise se vorbeşte despre un tandem Bogdan Burcea - Ion Crăciun, neconfirmat însă de preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

Pentru Trofeul Carpaţi din 20-21 martie, ce se va desfăşura la Cluj, au fost convocate 21 de handbaliste, Cristina Neagu (Buducnost) fiind singura jucătoare din afara ţării. 

  • Ungureanu, Dedu, Munteanu - portari;
  • Ardean, Dincă, Nechita, Chiper - extreme;
  • Puiu, Neagu, Zamfir, Perianu, Brădeanu, Marin, Buceschi, Vădineanu, Bondar, Popa, Pricopi - linia de 9 metri;
  • Pintea, Chintoan, Tătar - pivoţi

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.