ALEGERI Handbal | Alexandru Dedu şi-a prezentat bilanţul la sfârşit de mandat, dar şi ce obiective şi-a propus pentru următorii 4 ani, dacă va fi ales din nou preşedinte. Ce a omis să spună şeful handbalului românesc?

5 feb 2018 2798 afişări Comentează şi tu Handbal
ALEGERI Handbal | Alexandru Dedu şi-a prezentat bilanţul la sfârşit de mandat, dar şi ce obiective şi-a propus pentru următorii 4 ani, dacă va fi ales din nou preşedinte. Ce a omis să spună şeful handbalului românesc?

Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, şi-a prezentat pe site-ul oficial raportul de activitate în perioada 2014-2018, dar şi strategia pentru perioada 2018-2022, cu care şi-a propus să câştige alegerile din 14 februarie. Contracandiţii celui care se află în fruntea handbalului românesc sunt Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu.

”Atunci când am candidat în 2014 şi mi-am prezentat programul (îl puteţi accesa pe site-ul www.alexandrudedu.ro/2014, fără modificări), credeam că o să conduc o structură solidă, în care puteam să implementez strategia pentru care am fost votat. Realitatea a fost, însă, una dură şi o să enumăr doar câteva din lucrurile cu care m-am confruntat la început:

 • La preluarea mandatului, în luna februarie, am aflat că în conturile FRH existau bani suficienţi doar pentru plata salariilor din luna respectivă şi jumătate din luna martie, fără a lua in calcul alte cheltuieli
 • Antrenorii Echipelor Naţionale şi din Centrele de Excelenţă nu erau plătiţi, cu restanţe de până la 6 luni
 • Echipa FRH m-a primit cu neîncredere şi suspiciune (aspect pe care îl înţeleg şi nu îl comentez)
 • Un mod de muncă funcţional, dar mult departe de ceea ce speram eu şi de ceea ce văzusem în ţările în care jucasem (Spania, Portugalia, Franţa, Germania)
 • Conflict major în interiorul Echipei Naţionale de Handbal Masculin”, susţine Alexandru Dedu.

Raportul prezentat de Alexandru Dedu cuprinde în general numai aspectele pozitive. La capitolul nereuşite nu prea sunt referiri. Şi ar fi câteva... Spre exemplu, câte procese a pierdut Federaţia Română de Handbal numai în ultimul an şi jumătate, dar mai ales ce sume au stabilit instanţele că trebuie să plătească? Şi de ce a pierdut procesele? 

Alexandru Dedu a raportat că Federaţia Română de Handbal a ajuns la un buget de 17,29 milioane de lei la sfârşitul anului trecut, aproape dublu faţă de acum 4 ani.

La capitolul strategie pentru perioada 2018-2022, Alexandru Dedu şi-a stabilit în principal 12 obiective

 • ”Rediscutarea criteriilor CALITATIVE de contractare a Jucătorilor străini, scopul fiind ca doar cei mai buni dintre aceştia să poată evolua în România.
 • Deschiderea a două noi Centre Naţionale pentru Juniori Feminin + 2 Masculin. Scopul final este să avem 4 Centre, atât la fete, cât şi la băieţi, în care tinerii să beneficieze de pregătire centralizată, la sfârşitul săptămânii jucând pentru Cluburile de provenienţă. În momentul în care avem 4 Centre, distanţele de parcurs sunt rezonabile
 • Federaţia nu va mai percepe taxa asociată grilei de formare pentru Jucătorii pregătiţi în Centrele de Excelenţă. Aceasta va fi acordată, în întregime, Cluburilor de provenienţă.
 • În cazul în care se doreşte legitimarea unui Jucător străin, iar Clubul legitimează în acelaşi timp (pentru prima oara într-o echipă de seniori) un Jucător român cu vârsta între 18 şi 23 de ani, taxa aferentă Jucătorului străin se reduce la jumătate. În consecinţă, contractele trebuie depuse in acelaşi timp.
 • Implementarea Proiectului Talent şi la fete.
 • Modificarea Statutului FRH
 • Revizuirea regulamentelor până la data de 15 iunie 2018. Toate regulamentele FRH vor fi revizuite, în scopul eliminării oricăror eventuale sincope de interpretare”, sunt câteva din obictivele stabilite de Alexandru Dedu pentru viitorul mandat.

”Toate cele de mai sus sunt obiective fezabile. Cu o singură condiţie: să tragem toţi la o singură căruţă, implicarea şi dedicarea să fie totale. Spre deosebire de acum 4 ani, când am avut la început ca aliaţi doar avântul şi siguranţa ideilor, acum beneficiez de experienţa unui mandat şi de susţinerea unei echipe tinere şi puternice care a muncit enorm alături de mine pe durata acestor 4 ani. Mandatul care se apropie de sfârşit reprezintă o dovadă că sunt un Preşedinte imparţial, muncitor, care stă drept în faţa oricui, indiferent de greutăţi sau obstacole. Pentru Ţară, Familia Mea şi Handbal mă voi lupta până la capăt!”, a fost concluzia preşedintelui în exerciţiu al handbalului românesc.

Toţi cei trei candidaţi pentru funcţia de preşedinte la FR de Handbal au fost invitaţi la ProSport LIVE. Marţi, de la ora 14:00, timp de o oră, vom sta de vorbă cu Robert Licu. Miercuri, de la aceeaşi oră, în studioul ProSport va fi prezentă Narcisa Lecuşanu. Alexandru Dedu şi-a dat acceptul pentru a fi prezent joi, tot de la ora 14:00.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.