Zero şanse de finale! România a avut o comportare slabă la masculin, în calificările Campionatelor Mondiale de la Doha. Marian Drăgulescu nu intră în lupta pentru medalii la sărituri. Rezultatele sportivilor români

25 oct 2018 1460 afişări Gimnastica
Zero şanse de finale! România a avut o comportare slabă la masculin, în calificările Campionatelor Mondiale de la Doha. Marian Drăgulescu nu intră în lupta pentru medalii la sărituri. Rezultatele sportivilor români

Gimnaştii români au încheiat rapid socotelile la Campionatele Mondiale de la Doha. În urma tragerii la sorţi, au concurat în prima subdiviziune, alături de sportivi din Franţa, Rusia, Uzbekistan, Singapore şi Peru. În urma evoluţiilor, nu mai au şanse de calificare în finala pe echipe sau în finalele pe aparate.

La Campionatele Europene de la Glasgow, România a obţinut în calificările masculine un total de 234.761 puncte, cu care a ocupat locul 15. Despre finală nici nu s-a pus problema. La Mondialele de la Doha, Drăgulescu & Co au terminat în această dimineaţă cu un total de 234.121 puncte. Adică la 7 puncte distanţă de Franţa şi la 22 de puncte de Rusia! Echipa României a bătut practic pasul pe loc, dacă s-ar face o comparaţie între cele două competiţii.

Individual, rezultatele sunt la fel de slabe. În primul rând, Marian Drăgulescu nu a făcut şi a doua săritură în tentativa de a se califica în finala aparatului. El a avut o singură încercare, notată cu 14.100.

La cal cu mânere, aparatul la care Marius Urzică, actualul antrenor coodonator, a fost un ”Zeu” al gimnasticii masculine, au ratat toţi sportivii români. Rafael Szabo a încheiat cu nota 6.633, iar Adelin Kotroing – 8.233!

Rezultatele sportivilor români

După prima subdiviziune, cele mai bune poziţii în calificările pentru finalele pe aparate le ocupă Marian Drăgulescu (sol) – 13.900 şi Andrei Muntean (inele) – 13.858, ambii fiind clasaţi pe locul 4. Aşadar, nicio şansă de a prinde finalele!

Cu rezultatele obţinute azi, România va rata, probabil, încă de acum Jocurile Olimpice de la Tokyo cu echipa masculină. Ar trebui să prindă Top 24 la Doha, însă punctajul la general nu-i oferă prea multe perspective. Până la finalul concursul mai sunt programate alte 9 subdiviziuni şi vreo 40 de echipe la start.

Atenţia se îndreaptă acum spre echipa feminină, care va concura duminică în calificări.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.