România vrea să organizeze EURO 2017. Avem buget de un milion jumătate de euro şi ne batem cu Danemarca

17 ian 2015 3012 afişări Gimnastica
România vrea să organizeze EURO 2017. Avem buget de un milion jumătate de euro şi ne batem cu Danemarca

România ar putea găzdui, după 60 de ani, un Campionat European de gimnastică. Federaţia Română de Gimnastică îşi va depune săptămâna viitoare, la Lausanne, candidatura pentru organizarea competiţiei în 2017. Concursul ar urma să se desfăşoare în noua Sala Polivalentă, ce urmează să fie construită în Complexul Sportiv Naţional Lia Manoliu din Bucureşti. Clujul, cu noua Sala Polivalentă, ar fi a doua opţiune dacă lucrărilepentru construirea arenei din Bucureşti întârzie să înceapă.

După ce anul trecut Bulgaria a organizat Campionatul European de gimnastică artistică feminină, a venit rândul României să se înscrie în cursa pentru organizarea celei mai importante competiţii continentale. „Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui Campionat European în 2017. Săptămâna viitoare vom participa la susţinerea candidaturii. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susţinere fără ca obiectivul să fie măcar început, adică Sala Polivalentă. Sperăm că vom găsi înţelegere la Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică. România este o ţară cu tradiţie în acest sport şi ar fi o mare bucurie să reuşim să readucem gimnastica europeană aici, să arătăm că putem organiza competiţii atât de mari”, ne-a declarat Adrian Stoica, preşedintele FRG. România a mai organizat un Campionat European de gimnastică artistică în urmă cu 58 de ani, în 1957.  

  • 12.000 de locuri ar urma să aibă noua Sala Polivalentă din Bucureşti

Campionatul European din 2017, programat a se desfăşura între 10 şi 16 aprilie, va fi mixt, feminin şi masculin, peste 700 de sportivi urmând să participe. Bugetul pentru organizarea competiţiei va depăşi un milion jumătate de euro, sumă ce urmează a fi adunată de la  forul de specialitate, sponsori şi fonduri bugetare.„Bugetul se poate ridica până la un milion 800 de mii de euro, buget ce poate fi diminuat în funcţie de ce se întâmplă la Sala Polivalentă care se va construi. Dacă Primăria, aşa cum s-a angajat, va pune la dispozitie sala fără o anumită chirie, se mai scad nişte cheltuieli, poate reuşim să mai găsim şi sponsori... Dacă vom ajunge în postura de a organiza această competiţie, trebuie să solicităm şi ajutorul Guvernului, pentru că fără o finanţare bugetară sigură, nu vom reuşi”, a explicat Adrian Stoica. Până acum, pentru organizarea CE 2017 şi-a mai depus cadidatura şi Danemarca.

Sala de competiţie trebuie să aibă lângă ea sală de încălzire, loc unde îşi vor face încălzirea sportivii ce intră  în concurs şi şase spaţii de lucru, trei pentru antrenamentele fetelor şi trei pentru cele ale băieţilor.

  • În 2011, România a organizat Campionatul European de gimnastică aerobică.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.