Revenire de senzaţie! Cătălina se simte ca la 16 ani

1 apr 2011 1968 afişări Gimnastica
Revenire de senzaţie! Cătălina se simte ca la 16 ani Revenire de senzaţie! Cătălina se simte ca la 16 ani

Cătălina Ponor (23 de ani) s-a integrat perfect în lotul olimpicfeminin, unde s-a întors după patru ani de absenţă. Triplacampioană olimpică de la Atena a compus în antrenamentul de ieri,de la Izvorani, bucăţi de exerciţiu la bârnă şi a impresionatprintr-o triplă piruetă perfectă la sol. "Vreau să luptpentru medalii la Londra", şi-a creionat ea planurile deviitor.

Cu patru zile înaintea startului Europenelor individuale dinBerlin, fetele pregătite de Mariana Bitang şi Octavian Bellu aususţinut un ultim test pentru competiţia din Germania. Rând perând, Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru autrecut prin filtrul exigent al celor doi antrenori. Toţi ochii aufost însă aţintiţi spre cea mai "nouă" componentă a lotului,Cătălina Ponor. Aflată la a treia revenire în sportul deperformanţă, după 2006 şi 2007, constănţeanca a urmat toţi paşiiantrenamentului alături de colegele mai mici. "M-am întorsdin dorinţa şi plăcerea de a face performanţă. Vreau să particip şila a doua olimpiadă, pentru că încă mai simt că pot cuceri medalii.Sunt foarte ambiţioasă şi voi lupta să ajung acolo", aexplicat ea.

În rol depovestitor
Într-o formă fizică perfectă ce aminteşte de Atena 2004, Ponor a"desenat" danilove şi piruete pe bârnă, susţinute de câtevasalturi, după care a coborât pe covorul de la sol. De altfel, laMondialul de la Tokyo, competiţie în care doreşte să îşi facărevenirea, Ponor vrea să evolueze la bârnă, sol şi sărituri. Dacăprezenţa ei e catalogată drept "obişnuită" de către colegele maiexperimentate, precum Izbaşa sau Porgras, junioarele sunt fascinatede campioana de la Atena. "Atunci când le povestesc celormai mici din experienţa mea la marile competiţii, stau cu ochiilarg deschişi şi mă ascultă şi sunt convinsă că îşi doresc şi elesă ajungă acolo sus", mărturiseşte ea.

Nu-mi este frică de critici, acestea cu siguranţă dejaexistă. Atât timp cât îmi voi face treaba în sală şi suntpregătită, mă voi duce la ceva sigur
Cătălina Ponor, gimnastă

Bursăpentru Ponor
Odată cu revenirea oficială în cadrul lotului, care se va produceazi, Ponor va pierde renta viageră lunară în valoare de 6.000 delei pe care o primea. Pentru a întinde o mână de ajutor gimnastei,care ar beneficia doar de o indemnizaţie de 1.000 de lei, CSDinamo, club pe care l-a reprezentat în 2007 la Mondiale, şi-areluat colaborarea cu ea. Mai mult, surse apropiate lotului audezvăluit că Ponor ar putea beneficia de o bursă oferită de unuldintre sponsorii lotului, pentru a mai diminua astfel pierdereafinanciară.

Ponor a început pregătirile cu lotul olimpic încă dindecembrie 2010

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.