Punct final în cea mai importantă competiţie sportivă organizată de România în ultimii ani. Set complet de medalii în ultima zi: Ponor a devenit pentru a cincea oară regina bârnei. Drăgulescu sare cu argintul, Iordache are bronz

23 apr 2017 12195 afişări Gimnastica
Punct final în cea mai importantă competiţie sportivă organizată de România în ultimii ani. Set complet de medalii în ultima zi: Ponor a devenit pentru a cincea oară regina bârnei. Drăgulescu sare cu argintul, Iordache are bronz Cei trei magnifici ai României. Foro: Dan Tăutan
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA
  • Ultima zi a Europeanului de Cluj a adus trei medalii pentru România şi un record uriaş pentru Cătălina Ponor.

Cătălina Ponor scrie istorie în Sala Polivalentă din Cluj: a câştigat pentru a cincea oară titlul european la bârnă, corectându-şi propriul record, de patru victorii continentale. Ponor este din nnou stăpână absolută peste "puntea suspinelor", la 13 ani distanţă de la primul succes, de la Amsterdam (2004). Ponor a mai câştigat aurul la acest aparat în 2005 - la Debrecen, în 2006 - la Volos, în 2012 la Bruxelles şi în 2017, pe teren propriu, la Cluj.

Forţată de o accidentare să intre în concurs doar la două aparate, Larisa Iordache a obţinut a 12-a sa medalie europeană, un bronz la bârnă.

Marian Drăgulescu a completat un set superb de medalii pentru România - argint la sărituri.

18:00 BILANŢUL CAMPIONATULUI EUROPEAN: Rusia domină clasamentul pe medalii la Europeanul de la Cluj, cu opt prezenţe pe podium, dintre care trei de aur. Marea Britanie urmează în topul celor mai multe podiumuri - 6 medalii, iar România şi Ucraina  completează Top 3-ul, cu câte patru medalii. Mai multe prezenţe pe podium au mai obţinut Ungaria (3), Elveţia, Franţa, Germania şi Olanda (câte două). Grecia, Belgia, Israel şi Armenia completează lista celor 13 naţiuni medaliate la Cluj (o medalie).


17:00 Ultima finală a Europeanului de la Cluj şi-a stabilit medaliaţii. Elveţia a acaparat primele două trepte ale podiumului.


16:15 La 16 ani, rusoaica Adelina Melnikova câştigă la Cluj primul său titlu într-o finală pe aparate. Solul, aparatul care a frânt inimile fanilor români după ce arbitrii au eliminat-o din finală, la reexaminare, pe Cătălina Ponor, i-a adus şi o a patra medalie britanicei Ellie Downie - argint, după aurul de la individual, argintul de la sărituri şi bronzul de la paralele.


15:35 Al doilea aur pentru Oleg Vernyayev la Cluj. După ce a devenit primul sportiv din ultimii 20 de ani care îşi apără titlul la individual compus, ucrainianul s-a impus în finala de la paralele. Este al treilea titlu continental pentru Vernyayev la acest aparat, unde a mai câştigat de două ori la Mondiale şi o dată la Jocurile Olimpice.


15:00 Marian Drăgulescu s-a bucurat ca pentru un titlu după rezultatul de la sol. A făcut tur de onoare cu steagul României. Aici, într-o imagine superbă de pe podiumul reuşit la 36 de ani.


14:50 Este dublă pentru România, la bârnă! Sofia Kovacs a fost în calificări şi nu poate schimba top 3-ul. Cătălina Ponor a luat steagul României pe genunchi de îndată ce a coborăt de pe podiumul de concurs şi l-a mototolit în palme până când a avut confirmareacă este, din nou, regina bârnei.


14:43 Ratare pentru franţuzoaica Marine Boyer, iar nota sa, de 12,966 nu schimbă podiumul provizoriu. România are dublă virtuală, cu Ponor pe 1 şi Iordache pe 3, înainte de ultimul integral din concurs.


14:39 Cătălina Ponor speră la titlul cu numărul cinci! Mai sunt doar două sportive, iar tricolora este lider detaşat, cu 14,566. A luptat pentru a menţine cele mai grele elemente, a primit trei zecimi în plus la dificultate faţă de calificări (6,2) şi are o jumătate de punct avantaj.

Dan Tăuţan (Mediafax / ProSport)


14:34 Eythora Thorsdottir schimbă liderul, cu cu prima notă de peste 14,000 a finalei. 14,066 este reperul pe care trebuie să îl depăşească acum Cătălina Ponor.


14:29 Campioana de la individual compus, Ellie Downie, o bate pe Larisa Iordache la nota pentru execuţie, după ce a primit 8,1 din partea arbitrilor, la capătul unui exerciţiu în care a salvat în ultimul moment o cădere de pe bârnă. Nota pentru dificultate, de doar 5,2 o trage însă în jos, pe poziţia a doua la total. 13,433 este nota primită de Downie.


14:27 Doar 12,533 pentru Claudia Fragapane, britanica intrată în finbală în locul accidentatei Becky Downie. Larisa Iordache rămâne lider, cu 5 execuţii rămase.


14:21 Larisa Iordache şi emoţiile la aterizare! "Lari" este vizibil afectată de o ezitare mare la aterizare, dar se instalează, provizoriu, pe prima poziţie, stabilind punctajul de bătut la 13,966 - cu peste o jumătate de punct mai puţin faţă de ceea ce scosese în concursul de calificare.

Foto: Dan Tăuţan (Mediafax / ProSport)


14:17 Olandeza Sanne Wevers, campioana în exerciţiu, este departe de evoluţia din calificări, dar şi de anul trecut: doar 13,341 primeşte exerciţiul său. Intră pe aparat Larisa Iordache.


14:10 START în finala de la bârnă: nemţoaica Tabea Alt a căzut de pe aparat, ratează şi aterizare şi este notată cu 10,966.


14:07 A doua medalie pentru Marian Drăgulescu, la Cluj! Super-campionul României obţine o medie de 14,733 şi işi ia rapid un steag, pentru a sărbători a doua medalie din tot atâtea finale. Ne mutăm rapid atenţia finalei de la bârnă!


14:04 14,666 prima notă obţinută de Marian, după ce un pas la aterizare i-a scăzut uşor nota la execuţie, la 9,066.


14:00 Campionul en-titre nu îşi apără coroana: 14,649 este media care îl trimite pe Vernyayev pe locul 2, provizoriu. Sala erupe, pentru că zona de elan apare Marian Drăgulescu.


13:58 14,588 este media reuşită de Artur Davtyan.


13:55 Radivilov nu repetă execuţiile din calificările de miercuri, când a terminat al doilea. Cu o medie de 14,033 este aruncat direct în afara podiumului, pe 4.


13:48 Ratare pentru israelianul Medvedev: Medvedev riscă, cu o încercare de mare dificultate (6,0 - cea mai mare din concurs), însă execuţia le dă de furcă arbitrilor, pentru că gimnastul şi-a pierdut echilibrul în aer şi nu a terminat mişcarea programată. Medvedev cade, se loveşte la genunchi iar săritura sa este notată iniţial cu zero dificultate. Medvedev revine pe zona de elan, dar ratează din nou şi este în afara cursei pentru podium.


13:46 Britanicul Adam Cunningham prezintă o săritură cu dificultate doar 5,2, iar punctajul său, 14,133 - îl duce pe ultimul loc, pentru moment.


13:42 Francezul Zachari Hrimeche nu poate schimba liderul, deşi primeşte notă de peste 9 la execuţia săriturii Drăgulescu. 14,633 şi 14,600 sunt notele primite de gimnastul din Hexagon.


13:35 Rusul Artur Dalaloyan deschide concursul cu o evoluţie incredibilă: lipeşte aterizarea la prima săritură, răsplătită de arbitri pe măsură, cu o notă de 15,066 şi îşi îmbunătăţeşte faţă de calificări şi nota de la a doua săritură (14,800), stabilind reperul de bătut, pentru moment, la 14,933. Rusul obţinuse a treia medie în calificări, 14,533.


13:25 Hai România! Mesajul lui Marian Drăgulescu, cu o jumătate de oră înainte de startul concursului. Marocanul încheie finala de la sărituri


România visează la alte trei medalii în ultima zi a Europeanului de Gimnastică de la Cluj. Primele emoţii le avem pentru Marian Drăgulescu, de la ora 13:30, atunci când "Marocanul" intră în concurs la sărituri. Apoi, ne pregătim să le ţinem pumnii strânşi, în ordine,  Larisei Iordache şi Cătălinei Ponor, în finala de la bârnă.

Marian Drăgulescu a scris istorie, sâmbătă, câştigând a zecea medalie de aur a carierei în competiţia continentală. Veteranul de 36 de ani al echipei României a reuşit un exercuţiu fantastic la sol şi şi-a împlinit visul, de a cânta imnul României de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, alături de toţi cei 7.000 de spectatori prezenţi în tribună. Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri cu cea mai mare notă, 14,667.

Ordinea de start în finala de la sărituri

Bârna este singurul aparat din întrecerea feminină în care România are reprezentante la această ediţie a Europenelor. Larisa Iordache, calificată cu prima notă, şi Cătălina Ponor - cu a patra, au şanse mari de a completa zestrea de medalii a delegaţiei noastre.

Ordinea de start în finala de la bârnă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.