Podium interzis. Echipa feminină de gimnastică a României, al treilea loc patru consecutiv la Mondiale. Larisa Iordache şi Andreea Munteanu au mers perfect la bârnă, Stănilă a ratat

8 oct 2014 7967 afişări Gimnastica
Podium interzis. Echipa feminină de gimnastică a României, al treilea loc patru consecutiv la Mondiale. Larisa Iordache şi Andreea Munteanu au mers perfect la bârnă, Stănilă a ratat 6 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7962/13371067/2/rotatia1.jpg

Echipa feminină de gimnastică a României a fost aproape de a reuşi o performanţă remarcabilă, în condiţii nu tocmai favorabile, miercuri, la CM de la Nanning. Locul patru din China este o confirmare că o singură gimnastă nu poate trage în spate întreaga echipă, aşa cum s-a întâmplat şi în 2010 cu Cătălina Ponor, şi în 2011 cu Sandra Izbaşa. Formaţia tricoloră a resimţit clar absenţa Dianei Bulimar, o gimnastă care ar fi împărţit presiunea cu Larisa iordache şi ar fi ridicat media notelor. Îmbucurător pentru rezultatul final al acestei competiţii este faptul că Larisa Iordache a evoluat ascendent, a terminat în forţă la bârnă, obţinând cea mai mare notă din concurs la acest aparat (15.500), iar pentru visul olimpic Rio 2016 contează şi  exerciţiul foarte bun reuşit tot la bârnă de Andreea Munteanu. Titlurile mondiale din concursul pe echipe rămân rezervate super-puterilor financiare ale lumii, coloşilor cu sute de mii de sportivi legitimaţi - SUA (feminin) şi China (masculin), ţări care de altfel s-au regăsit, deloc întâmplător, pe podiumul ambelor probe.

Pentru a nu repeta episodul 2011, în care delegaţia tricoloră a revenit de la Tokyo fără medalie, România speră în celelalte probe, individuale, din gimnastica artistică feminină, chiar dacă joi, Cristian Băţagă va fi prezent în finala de la individual compus, însă fără vreo şansă reală de a obţine vreun rezultat în preajma podiumului.

Vineri, Larisa Iordache şi Ştefania Stănilă vor încerca să facă faţă tăvălugului american în finala de la individual compus (calificare de pe locul trei pentru Larisa şi de pe 21 pentru Ştefania). Alte două şanse la medalii va avea Larisa Iordache duminică, în finalele de la sol şi bârnă, acolo unde s-a calificat de fiecare dată cu al doilea punctaj.

Echipa României a concurat la Nanning fără artizanii celor mai importante succese ale gimnasticii tricolore din ultimii ani. Octavian Bellu şi Mariana Bitang au renunţat la postul de antrenori coordonatori la jumătatea acestui an, după votul pentru fotoliul de lider al olimpismului românesc, dar şi schimbul de replici acid cu noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache.

UPDATE 16:02 Americancele şi-au apărat cu succes titlul câştigat în 2011, la Tokyo, pe terenul marii rivale China, la o diferenţă impunătoare, de şapte puncte. Podiuiul finalei arată exact ca cel din finalul calificărilor.


UPDATE 15:55 România rămâne înafara podiumului mondial, la încă o ediţie a Campionatelor Mondiale. Pentru a treia oară consecutiv, echipa tricoloră a terminat chiar la baza podiumului, pe patru - cel mai dificil de digerat loc. Totalul său. 170,963, a fost insuficient pentru a depăşi Rusia, cu 171,462 puncte. În 2011, România a fost la patru zecimi de bronz-ul câştigat de chinezoaice.

Reprezentanţii Federaţiei Internaţionale apreciază evoluţia bună a Andreei Munteanu. Larisa obţine şi ea o notă foarte bună 15.500 la bârnă, pentru o ultimă impresie bună şi pentru a termina în faţa Italiei întrecerea mondială

 


UPDATE 15:44 Rusia, prin Nabieva, începe cu o evoluţie bună la sărituri, o notă mare, apropiată de 15.000 (14.933), cu peste un punct mai mult decât nota primită de Stănilă. Mustafina punctează şi mai bine, 15.133, iar bronzul este în proporţie de 90% al Rusiei, înaintea evoluţiei Larisei iordache, în ciuda unei note uriaşe obţinute de Munteanu 15,200


UPDATE 15:39 Australiencele au încheiat evoluţia la bârnă, Larisa se încălzeşte deja. China a obţinut până acum cel mai mare total la bârnă: 44.066. La sărituri, aparatul la care lucrează Rusia, cel mai mare punctaj a fost obţinut până acum de americance - 46.741


UPDATE15:31 China deschide la sol ultima rotaţie. Toeretic, doar o serie de ratări majore poate schimba ceva în lupta pentru primele două medalii. SUA va intra pe covorul de la sol cu marele avantaj că va cunoaşte exact care sunt notele pe care trebuie să le obţină. Campioanele mondiale în exerciţiu îşi pot permite să meargă la siguranţă.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.