Pariul Corinei: Mondial la 30 de ani

26 iun 2010 166 afişări Gimnastica
Pariul Corinei:  Mondial la 30 de ani Pariul Corinei: Mondial la 30 de ani

La 29 de ani, etalând aceeaşi siluetă fragilă, Corina Ungureanu(foto) stabileşte noi repere în gimnastica românească. Dublacampioană mondială cu echipa se antrenează cu lotul olimpic cinciore pe zi cu gândul de a ajunge la CM din octombrie. Corina facezilnic naveta Izvorani - Ploieşti şi mărturiseşte că s-a reapucatde gimnastică după un pariu cu prietenul ei, Jonathan.

Cum decurge pregătirea?
Se poate şi mai bine, încă mai am de fixat unele elemente şi lucrezla paralele, sol şi sărituri. Exersez însă o singură săritură, încaz că va fi nevoie, să pot ajuta echipa.

Ce te-a determinat să revii?
Dorul de gimnastică şi un pariu. Anul trecut, prietenul meu,Jonathan, mi-a zis că i-ar plăcea să mă vadă încă o dată concurând.A fost un pariu în glumă, care a prins contur.

Primul pas...
În octombrie am concurat pentru clubul la care lucram, am făcut unexerciţiu uşurat la sol şi de atunci mi-am dat seama că încă mai amreurse pentru gimnastică.

A fost greu să te adaptezi?
Îmi e greu să lupt cu durerile de tendoane. Am o tendinită care măchinuie groaznic, însă nu vreau să renunţ acum pentru că nu vreausă îmi pară rău mai târziu.

Cum e în cantoment?
Nu stau la Izvorani, fac zilnic naveta la Ploieşti. E un drum de 25de minute şi îmi place mult să conduc, mă relaxează.

E un déjà-vu pregătirea cu Bellu şi Bitang?
E ca şi cum timpul s-ar fi oprit în loc, totul a rămas la fel. Aşaam plecat din gimnastică şi aşa îmi continui gândul deperformanţă.

Care este dificultatea exerciţiilor pe care lefaci?
Lucrez doar elemente, încă nu fac integrale, dar sper să le legcurând. La paralele aş avea un 5,8 curat, iar la sol 5,5. Trebuiesă fiu corectă faţă de mine însămi, nu visez la minuni, ci lalucrurile concrete pe care le pot obţine prin muncă.

E greu să te pregăteşti pe noul cod?
Pe orice cod este nevoie de multă muncă. Paralelul mi se pare căs-a îngreunat foarte tare, se merge foarte mult pe perfecţiune.Restul a rămas la fel.

Primul concurs...
Naţionalele României, pentru că aşa a fost gândităpregătirea.

Ce obiectiv ai pentru viitor?
Să obţin un loc în echipa pentru Mondiale. E motivul pentru care măantrenez, dar şi un test. Am zis că, dacă în nouă luni nu se leagănimic, locul meu nu mai este aici.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.