Iridon, Jurcă şi Zarzu formează echipa României la Jocurile Europene de la Baku. Cele mai valoroase tricolore, Iordache şi Bulimar, sunt accidentate

5 iun 2015 441 afişări Gimnastica
Iridon, Jurcă şi Zarzu formează echipa României la Jocurile Europene de la Baku. Cele mai valoroase tricolore, Iordache şi Bulimar, sunt accidentate

România are echipă pentru Jocurile Europene de la Baku. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a stabilit componenţa echipei feminine  pentru prima ediţie a celei mai importante competiţii sportive din acest an preolimpic.

Astfel, Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Silvia Zarzu vor concura în Azerbaidjan pentru a urca România pe podium. Cele mai valoroase tricolore pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au rămas acasă, dubla vicecampioană mondială Larisa Iordache fiind în recuperare după problemele de la glezna stângă, iar Diana Bulimar resimte dureri la genunchiul stâng. ”Din păcate, nu este cea mai puternică formaţie, ca urmare a unor indisponibilităţi.Chiar dacă mergem cu sportive tinere, ne-am stabilit ca obiectiv cucerirea unei medalii şi a unul-două locuri 4 – 6, la fete", a declarat Adrian Stoica, preşedintele FRG.
 

Oficialii au decis şi componenţa echipei masculine, care va fi formată din vicecampionul european la paralele, Marius Berbecar, Cristian Băţagă şi Vlad Cotuna. "La băieţi vom merge cu medaliatul cu argint de la recentele Campionate Europene, Marius Berbecar, ceea ce înseamnă că vom încerca să atacăm o nouă medalie la paralele şi, de asemenea, ne mai dorim calificarea în două finale, vizând alte două locuri 4 – 6”, a conchis Stoica.

Competiţia de la Baku va avea printre disciplinele sportive şi gimnastica aerobică, ramură unde România va fi reprezentată de  Lucian Săvulescu, Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Bianca Maria Gorgovan, Livia Panaete şi Marian Brotei.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.